Dolar 32,5334
%0.26
Euro 34,7353
%0.04
Altın 2.489,160
%1.09
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'nun ilk durağı Karabağlar oldu! Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu'nu açtı

Kılıçdaroğlu'nun ilk durağı Karabağlar oldu! Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu'nu açtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir mesaisi başladı. Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı Karabağlar oldu. Kılıçdaroğlu burada Karabağlar Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nun açılışını yurtta kalan kız öğrencilerle birlikte gerçekleştirdi. Gençlerin siyaset kurumunu da yakından izlemelerini istediğini ifade eden Kılıçdaroğlu; “Siyasetin doğru yapılıp yapılmadığını akıl terazisinde ölçmeleri gerekiyor.  Hesap veren bir siyaset Türkiye geleceğini sağlıklı çizen bir siyasettir. Hala yurt sorunu çözülememişse, bu ayıp siyaset kurumuna aittir. CHP bu sorunu 1 yılda çözecek" dedi. İlk durağı Karabağlar oldu... Kız yurdunu açtı

  • Ege Postası
  • 21.11.2019 - 18:13

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sosyal Demokrat Belediyeler Çalıştayı ve üç günlük yoğun mesaisi için İzmir'e geldi. Kentte, CHP'li belediye başkanlarının katılacağı 'Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katılacak ve çeşitli açılışları gerçekleştirecek olan Kılıçdaroğlu'nun ilk durağı Karabağlar oldu. 

Karabağlar Belediyesi tarafından 5 yıldızlı otel standartlarını aratmayacak şekilde yapılan Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışını yapan Kılıçdaroğlu, önemli mesajlar verdi.  Açılışa Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İzmir Milletvekilleri Bedri Serter, Tacettin Bayır, Murat Bakan, Atila Sertel, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Bornova Belediye Başkanı  Mustafa İduğ, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz ve Millet İttifakı ortağı İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar katıldı. Açılışa katılamayan İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu telgraf gönderdi.

Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel eşliğinde gelen Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu coşkulu bir kalabalık ve çok sayıda partili ve İzmirli alkışlarla karşıladı. Halk oyunları ekibi gösterisi ve Karabağlar Belediyesi tanıtım videosu izlendi. 

SELVİTOPU’NDAN DERMAN BELEDİYECİLİĞİ VURGUSU

Açılışta ilk söz alan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selviçopu, “Sayın Genel Başkanım sizi Karabağlar'da ağırlamaktan onur duyuyoruz. Öğrencilerimize dönük böyle bir açılışta bizimle birlite olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Karabağlar’ı geliştirmeyi ve dönüştürmeye çalıştık. Karabağlar’ı 2050’li yıllara hazırlayacak planlamasını yaptık. Geçtiğimiz dönem bu çalışmayı Büyükşehir Belediyesi'yle birlikte tamamladık. Bundan sonra bunu hayata geçirmek ve Karabağlar’ı İzmir’in seçkin ilçelerinden biri haline getirmek olacak. Karabağlar İzmir’in en düzensiz dokusuna sahip ilçesi, kentsel dönüşüm yoğun bir şekilde konuşuluyor. İhtiyaç sahibi vatandaşımız çok, sosyal belediyeciliğe önem vermeye çalışıyoruz. Bu  yurt binası da o yönde bir çalışmadır. Semt merkezleri sayımızı da 16’ya çıkardık. Hedefimiz 58 mahallemizin tamamında bunları hayata geçirmek. Şu an dershanemizde bin 500 öğrenciye eğitim desteği veriyoruz. Dar gelirli ailelelirimizin çocukları yarışa eşit başlasın istiyoruz. Karabağlar’daki bütün okulların ihtiyaçlarına da destek olmaya çalışıyoruz. Hedefimiz Karabağlar’ı daha modern hale getirirken, 2050 hedefimize doğru ilerliyoruz. Bütün çalışmalarımız Büyükşehir Belediyemizle koordineli halde gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir ve Karabağlar’ın gücünü birleştirerek yoksul semtlerimize direk uluşacağız. Dertlerine derman olacağız, derman belediyeciliğini tüm Karabağlar’a yaymak boynumuzun borcu. Bütün engellemelere rağmen Gençlik Merkezi’mizde sona geldik, çok kısa zamanda gençlerimizin hizmetine sunacağız. Bütün projelerimizi hazır Karabağlar’a ne yapacağımızı biliyoruz. En önemli eksik finansman, Karabağlar’ın dar bütçesiyle bu işleri gerçekleştireceğiz. Bu projenin yapımınında yüzde 50 oranında emeği geçen bir önceki Başkanımız Aziz Kocaoğlu ve şimdiki Başkanımız Tunç Soyer’e çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca arsa tahsisi konusunda emeği olan Karabağlar’ın kurucu Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’e de çok teşekkür ediyoruz” dedi.

BAŞKAN SOYER'DEN BİR YURT MÜJDESİ DAHA

Başkan Selvitopu’ndan sonra konuşmasını yapan Tunç Soyer “Hepiniz bu bayram günümüze hoş geldiniz  Güvenli, konforlu üst düzey bir yurt oldu. 91 odasıyla 274 öğrenciye barındıracak şekilde tasarlanmıştır. Öğrenim hayatını sürdüren öğrencilerin en önemli sorunu barınmadır. Son 10 yılda yurt sorunu çok büyümüştür. Öğrenciler kamunun ihtiyacını karşılamaması nedeniyle, ideolojik anlamada hizmet veren yurtlara mahkum kalmıştır. Başta Karabağlar Belediyesi’nin, bir önceki Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ve ekibini saygıyla selamlıyorum. Bornova Evka-3'te 800 kapasiteli bir kız yurdu planlıyoruz. İzmir öğrenci memnuniyetinde ilk sırada geliyor. Bu bizim için bir gurur. Bu gururu daha da arttıramak için öğrencilere her türlü desteği sunmayı görev edindik. Biz öğrencilerimizi bu şehrin kimliğinin bir parçası olarak bir değer olarak görüyoruz” dedi. 

KILIÇDAROĞLU KIZ ÖĞRENCİLERLE KÜRSÜYE ÇIKTI

Kılıçdaroğlu kız öğrencilerle birlikte kürsüye çıktı ve konuşmasında hala yurt sorununun çözülememiş olmasının iktidarın ayıbı olduğunu vurguladı. Hep beraber güzel bir şey yaptıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu; “Kız öğrenci yurdu açıyoruz. Bu yurtta kalan kızlarımızın anne babaları üzülmesinler. Onlara sahip çıkıyoruz. Hep beraber sahip çıkacağız. Bir arkadaşımızın söylediği şu oldu, ‘üniversiteyi bitirdiğimizde iş bulacak mıyız’ diyor. Umutsuzluğun geldiği bu nokta beni üzdü. Türkiye üretmeli. Üreteceğiz, istihdam alanları yaratacağız. Kimsenin umutsuzluğa kapılmaması lazım. Birlikte mücadele edersek, Türkiye’nin çözülmeyecek hiçbir sorunu yoktur. Çünkü biz gençlerimize güveniyoruz. Onlar ürettikçe, elbette yeni nesil daha güçlü bir Türkiye’yi yukarılara taşıyacağız. Kavgayı da birlikte yağacağız. Mustafa Kemal’in gösterdiği hedefi birlikte yakalayacağız. Kız çocuklarımız okudukça uygarlığı daha emin adımlarla yakalayacağız. Kız çocuklarının okuması çok önemli. Siz nasıl bu gençlerimize güveniyorsanız, bende aynı kararlılıkla onlara güveniyorum. Onlar bizim geleceğimiz, umudumuz. Onlar üretecekler, mücadele edecekler” dedi.

“SİYASETÇİ OLARAK, VATANDAŞ OLARAK BU BENİM GÖREVİM”

Gençlerin siyaset kurumunu da yakından izlemelerini istediğini ifade eden Kılıçdaroğlu; “Siyasetin doğru yapılıp yapılmadığını akıl terazisinde ölçmeleri gerekiyor.  Hesap veren bir siyaset Türkiye geleceğini sağlıklı çizen bir siyasettir. Hala yurt sorunu çözülememişse, bu ayıp siyaset kurumuna aittir. CHP bu sorunu 1 yılda çözecek. İnşaat yapmak çok kolay, yer de kolay. Sıcak suyu olan, hiçbir anne ve babanın gözünün arkada kalmadığı bir imkan sağlamak zorundayız. Her türlü desteği vermek zorundayız. Siyasetçi olarak da vatandaş olarak da bu benim görevim. Bu görevi yaparken hiçbir ayrım yapmayacağız. Kimliği, inancı ne olursa olsun bütün insanlarımızı kucaklayacağız" şeklinde konuştu.

“HEP BERABER BEYFENDİYİ İNDİRECEĞİZ

“Yeni bir siyaseti başlatıyoruz” diyerek konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu; “Doğruları söyleyen, yanlışa karşı duran, yanlışsa yanlış olduğunu söyleyen bir anlayış. Yerel seçimlerde büyük başarı sağladık. Artık sıra ikinci etapta. Beraber, hep beraber beyfendiyi aşağı indireceğiz. Herkesin yaşam tarzı saygı duyduğumuz bir şeydir. Bunlar siyaset konusu olmamalı. Neden okulum, yollarım, dershanelerim iyi değil, neden verdiğimi verginin hesabını bir türlü alamıyorum. Şimdilik vergi vermediğiniz şey teneffüs ettiğiniz hava. Ona da vergi gelir mi gelmez mi bilmiyorum. Siz şu kadar vergi verdiniz bende şunu şunu şunu yaptım demeli” dedi.

5 YILDIZLI OTEL GİBİ

Tahsin Yazıcı Mahallesi’ndeki yurt toplam 8 kattan oluşuyor. 3’er kişilik toplam 91 oda ve 1 engelli odasının bulunduğu yurt, 274 yatak kapasiteli. İçinde kütüphane, çalışma odası, dinlenme odası, çok amaçlı salon, spor salonu, yemekhane, revir, ziyaretçi salonu, mutfak, sığınak ve bahçe gibi ortak kullanım alanlarının yer aldığı yurtta güvenlik personeli 24 saat dönüşümlü olarak görev yapıyor.  Kız Yurdu binası çevresinde özel park alanı da bulunuyor.

Yurt binasının her bölümünde ve odalarda öğrencilerin 24 saat yararlanabileceği internet hizmeti sunuluyor. Odalarda yatak, giysi dolabı, etajer, buzdolabı, çalışma masası ve koltuğu bulunuyor. Ayrıca öğrenciler yurt çamaşırhanesini de kullanabiliyor.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.