Dolar 32,3657
%0.15
Euro 34,9440
%-0.35
Altın 2.325,400
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu’nun danışmanı İzmir'den aday adayı oldu

Kılıçdaroğlu’nun danışmanı İzmir'den aday adayı oldu

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ekonomi Danışmanı Turgay Bozoğlu, İzmir’den Milletvekili adayı olmak için yola çıktı. İstifasını veren Turgay Bozoğlu, İzmir’i TBMM çatısı altında en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını söyledi. Kılıçdaroğlu'nun danışmanı istifa etti

  • Ege Postası
  • 26.04.2018 - 11:02

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ekonomiden Sorumlu Danışmanı olan Turgay Bozoğlu, İzmir’den milletvekili olmak için Çankaya Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevinden istifa etti. Kendisi de İzmir doğumlu olan Bozoğlu, akademik ve bürokratik tecrübesini İzmir ve Türkiye için kullanmak için yola çıktığını belirtti.

İZMİR’İ SON DERECE İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDEBİLECEĞİME İNANIYORUM

Egepostası’na açıklama yapan Bozoğlu, “Milletvekili olup olmayacağımızı bilmiyorum. Şu anda aday olmak üzere yola çıktık. Bütün  akademik ve bürokratik kariyerim boyunca edindiğim bilgi birikimini Türkiye ve İzmir için kullanmak istiyorum. İzmir’i de TBMM çatısı altında son derece iyi şekilde temsil edebileceğime inanıyorum. Umarım bugüne kadar edindiğim bilgi birikimim ve çabalarım Türkiye’nin daha aydınlık bir geleceğe kavuşması açısından da faydalı olur. Onu yansıtmaya çalışacağım” diye konuştu.

TURGAY BOZOĞLU KİMDİR'

Buca İşçievleri’nde yaşayan aşçılıktan emekli bir baba ile evhanımı annenin 5 çocuğundan biri olan Turgay Bozoğlu (54) Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazanınca ayrıldığı İzmir’e 2011 genel seçimlerinde CHP İzmir 1. Bölge 8'inci sıra milletvekili adayı olarak dönmüştü. Seçilemeyince 2014 yılında Çankaya Belediyesi'nde başkan yardımcılığı görevine getirildi, 2015 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekonomi danışmanı oldu. Bozoğlu, İzmir'den milletvekili adayı olabilmek için kamu görevinden istifa ederek, aday adayı oldu. Daha önce, mezun olduğu fakültede doktora yapan, Maliye Bakanlığı'nda hesap uzmanlığı, baş hesap uzmanlığı ve bakan danışmanlığı görevlerinde bulunan Bozoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.(DHA)
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.