Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'ndan 'Saray'a çıkan CHP'li' açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan 'Saray'a çıkan CHP'li' açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gazeteci Rahmi Turan’ın gündeme getirdiği Saraya çıkan CHP’li haberi konusudaki sessizliğini bozdu.

  • Ege Postası
  • 21.11.2019 - 11:48

FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına konuk olan Kılıçdaroğlu, CHP’de önemli bir ismin Sarayda Erdoğan ile görüştüğüne ilişkin gazeteci Rahmi Turan’ın ortaya attığı iddia konusunda ilk kez konuştu.

“BEN ŞAŞIRMADIM ZATEN”
Turan’ın herkesi şaşırtan haberi konusunda Küçükkaya’nın sorusuna yanıt veren “Ben şaşırmadım zaten. CHP’yi dağıtmak için çalışan ekipleri var” bilgisini paylaştı.

“CHP KAVGALI PARTİ ALGISI YARATILACAK”
Bu konuda partilileri ve çalışma arkadaşlarını uyardığını belirten Kılıçdaroğlu, “Arkadaşlarıma, söyledim önümüzdeki süreçte, yine masa ve sandalyelerin atıldığı bir kongre süreci CHP’de yaşatmak istiyorlar. Erdoğan, CHP’yi dağıtmak için, CHP kendi içinde kavgalı bir partidir algısını yaratmak istiyor. Bunun için elinden geleni yapıyor” dedi.

O SORUYA ‘EVET’ YANITINI VERDİ
Küçükkaya’nın, ‘Siz Rahmi Turan’ın haberini okuduğunuzda doğrudur dediniz mi'” sorusuna ise Kılıçdaroğlu, kendisinden emin bir şekilde, “evet” yanıtını verdi.

KILIÇDAROĞLU İSİM VERMEDİ
Bunun üzerine Küçükkaya, “Kim olduğuna ilişkin bir isim tahmininiz var m? Aklınızdan biri geçiyor mu'” sorusuna ise Kılıçdaroğlu, “Özel bir isim tahmininde bulunmak istemiyorum ama doğrudur. İsim vermek istemem” ifadesini kullandı.

O İSMİ AÇIKLAYIN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, “Madem ki Türkiye, bu haberle çalkalandı, her konuda konuşma yapan Erdoğan, niye bu konuda konuşma yapmıyo? Erdoğan, desin ki, ‘Ben kimseyle bu konuyu hiç konuşmadım.’ Deyebilir m? Niye demiyo? Erdoğan’a, açık ve net soruyorum, o haber doğru mudur, yanlış mıdı? Veya bu konuda konuşacak yetkililer var, onlar konuşabilir” dedi.

‘ERKEN SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ ÇALIŞIYORUZ’
Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

Erken seçim olur veya olmaz. Biz erken seçim olacakmış gibi konuşmuyoruz. Erken seçimin olabilmesi için Erdoğan’ın karar vermesi lazım. O söylediği andan itibaren MHP’liler AKP’liler bir araya gelecekler erken seçim kararı alacaklar. Getirirlerse böyle bir kararı biz de erken seçime gidelim diyebiliriz. İşin özünde yatan nokta, Erdoğan ve ekibi Türkiye’yi yönetemiyorlar. Yönetemediğini o da görüyor aslında. Sade vatandaş da görüyor. Milletin anası ağladı, perişan vaziyette.

ÇÖZÜM ÖNERİSİ
Parlamenter sisteme dönmek gerek. Bütün siyasi partiler, sivil toplum örgütleri bir araya gelecek. Bir anayasa değişikliği getireceğiz. Herkesin onay vereceği bir demokratik anayasa yaparız. Bu bizim için son derece önemlidir.Seçime giriyorum ve kazanıyorum. 1 gün sonra vali yazı yazıyor. Baştan gelseniz seçime giremezsin deseniz. HDP de başka birini aday gösterir.

“OYLARI YOK SAYMAKTIR”
Bu demokrasi m? Siz demokrasiyi katlediyorsunuz, çözüm arıyorsunuz. Demokrasinin D’si bu süreçte yoktur. Yeni aday çıkaralım diyorlar. Halkın oyuyla gelen bir kişinin yerine yukarıdan başkasının getirilmesi oyları yok saymaktır. HDP diyor ki ‘madem tekrar seçime gidelim. Yeni bir kişi gelsin’ Bu doğru bir tavır tabii ki. Demokratik sistemi kim istiyorsa bir araya gelmeleri doğanın gereği. Demokratik parlamenter sistem istiyoruz. Bağımsız yargı, yasamanın gerekeni yapması ve bir kişinin tahakkümünden kurtulmasıdır. Bizim yaptığımız ittifakı Erdoğan bozmak istiyor.

“BU PROVOKASYON”
Türkiye bir dönem gereksiz bir şekilde kutuplaştı. Başörtüsü olayı yine gündeme getirilmeye çalışıyor. Bakıyorsunuz başörtü takıyor diye yolda yürürken yumruk atıyor. Bu provokasyon. Ben ve benim partim onların sorunlarına çözüm bulmak için onların hizmetindedir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.