Dolar 32,5795
%0.29
Euro 35,0103
%0.11
Altın 2.460,230
%0.99
Bist-100 9.901,00
%1.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir il kongresi için tek aday talimatı

Kılıçdaroğlu'ndan İzmir il kongresi için tek aday talimatı

CHP İzmir İl Kongresi, 7 Ocak Pazar günü Celal Atik Spor Salonu'nda yapılacak. Saat 10.00'da başlayacak kongreye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılıp katılmayacağı Cumartesi günü belli olacak. Kılıçdaroğlu'nun kongreye tek adayla gidilmesi talimatı verdiği öne sürüldü. İl Başkanı Asuman Ali Güven ise "Benim böyle bir talimattan haberim yok" demekle yetindi. Kongreye üç kala flaş gelişme

  • Ege Postası
  • 04.01.2018 - 16:06

CHP'nin İzmir delegeleri pazar günü yeni il başkanlarını seçecek. 57'si doğal olmak üzere toplam 657 delegenin oy kullanması bekleniyor. Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, Deniz Yücel, eski Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Saygılı, İl Başkan Yardımcısı Aytül Tokgözlü, parti üyesi Hasan Nebi'nin ardından Canan Tapkan da aday olacağını söyledi. Böylece kongrede yarışacak isim sayısı 6 oldu. Daha önce aday olacağını söyleyen CHP İzmir İl eski Başkanı Kemal Karataş ise Gümrükçü lehine adaylıktan çekildiğini açıkladı. 

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir İl Kongresi'ne tek adayla gidilmesini istediği, örgüte bu yönde talimat verdiği iddia edildi. Parti yöneticileri Deniz Yücel ya da Utku Gümrükçü'nün tek aday olması konusunda harekete geçtiği öne sürüldü. Kılıçdaroğlu'nun kongreye katılıp katılmayacağının ise Cumartesi günü belli olacağı belirtildi. 

GÜVEN: HABERİM YOK

Öte yandan İl Başkanı Asuman Ali Güven ise Egepostası'na “Benim böyle bir talimattan haberim yok” dedi. Konuyla ilgili Konak İlçe Başkanı Şakir Başak’ın da Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile telefonda görüştüğü iddia edildi. Başak, Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü doğrularken, konunun ise kongre dışında bir mesele olduğunu söylemekle yetindi. 

CHP Genel Merkez'inden ulaştığımız kaynaklar ise birinci ağızdan herhangi bir tek adaylı seçim çalışması bulunmadığını vurgulayarak Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun da böyle bir talimat vermediğini açıkladı.

(DHA-Haber Merkezi)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.