Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'ndan CHP'lilere: Rehavete kapılmayın

Kılıçdaroğlu'ndan CHP'lilere: Rehavete kapılmayın

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Halk Tv canlı yayınında açıklamalarda bulunuyor.

  • Ege Postası
  • 15.03.2019 - 20:19

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Halk Tv canlı yayınında açıklamalarda bulunuyor.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Yeni Zelanda'da yaşanan saldırıyla ilgili olarak, "Yaşanan olay gerçekten son derece acı. Hepimizin ama hepimizin, sadece İslam dünyasının değil, diğer inançlara sahip insanların da lanetlemesi gereken bir olay. Herkes kendi ibadetini bir şekilde yapar. 

Duyduğumuzda önce şok olduk, nasıl olur böyle bir şey, diye. Hayatın bize öğrettiği, tarihin bize öğrettiği dersler var. İnanç üzerinden, kimlik üzerinden siyaset topluma büyük acılar vermiştir. Dolayısıyla artık siyaseti bu alanlardan dışarı çıkarmak lazım. Toplum olarak hep birlikte ölenlere Allah'tan rahmet dileyeceğiz, yaralılara acil şifalar dileyeceğiz. 

İşsizlik üzerine şunları kaydetti:

Bir evde bir işsiz varsa o evde huzur yoktur. Evdeki herkes, bir şekliyle iş sahibi olsa da geçimimizi sağlasak diye düşünürler. Gelirleri olmayan, başkaların muhtaç olan bir ailenin rahatlıkla yaşama şansı yoktur. Sosyal devletin var olma nedeni de işsizlikle mücadele etmektir. Sosyal devleti güçlendirebilirseniz, o zaman ülkede barışı ve huzuru sağlayabilirsiniz. Düşünelim, yanlış hatırlamıyorsam geçen yılın sonlarına doğru bir vatandaş Meclis duvarında işsiz olduğu için kendisini yaktı. Bir de Ecevit dönemini düşünelim. Ekonomik kriz var diye yazar kasa atıldı ve kıyamet koptu. Meclis duvarın geliyor bir kişi ve kendisini yakıyor. Çocuğuna pantolon alamayan baba ve intiharını düşünün. Bütün bunlar sıradan olaylar değil. Bütün bunlara sebep olan 17 yıldır iktidarda olanlardır. Sorumlu ki? Esnaf mı, çiftçi mi, emekli mi, sanayici mi, serbest meslek erbabı m? Çözecek olan makamda olanlar sorumludur. Şimdi işsizlik rakamları açıklandı. Gençlerde işsizlik oranı yüzde 20-25'lerde. Her 4 gençten birisinin işsiz olduğu bir Türkiye'de yaşıyoruz. 

İşsizlik sorununu bunlar çözemezler. AKP hükümetinin işsizlik konusunda bugün neleri vadettiğini söyleyeyim. Biz yatırımların teşviki konusunda yasa getirdiler. Doğu'da, Karadeniz'de yatırımlar mı artt? Hayır. Bir dönem Anadolu kaplanları deniliyordu, insanlar çekle çalışıyorlardı, istihdam yaratıyorlardı. Ne oldu bu Anadolu kaplanların? Hepsi gitti. Yine ayunı şekilde 2012'de Türkiye'yi 6 bölgeye ayırdık dediler, Doğu ve Güneydoğu'da büyük teşvikler veriyoruz dediler. Yatırım mı gitt? hayır. Herkes işsiz. Şanlıurfa'da 6 aylık geçici işçi alınacak. 40 bin kişi başvurdu. Bu manzara Çin'de, Almanya'da, Güney Kore'de yoktur. Bu manzara Türkiye'de vardır. 

Yine 2016 Temmuz ayında, devrim niteliğinde yeniliklerin olduğu bir paket açıkladı. 2016 Eylül ayında yine Başbakan Binali Yıldırım, Doğu'da 23 ili cazibe merkezi haline getireceğiz dedi. Memlekette cazibe merkezi kalmadı. 

Her seferinde işsizlik arttı. Erdoğan, ikinci istihdam seferberliği başlattı. Malum bir damat var. Biz sosyete damat olarak tanımlıyoruz. Damat da bir açıklama yaptı. Seçimlerden sonra 2.5 milyon istihdam yaratacaklarmış. Niye seçimlerden önce deği? 17 yılda Niye yaratmadınız, elinizden tutan mı vardı'

Ekrem İmamoğlu "5 yıl içinde 150 bin kişiye istihdam yaratacağız" dedi. Binali Yıldırım "Belediyelerin istihdam yaratma görevi yoktur" dedi. O zaman İmamoğlu "O zaman 200 bin kişiye istihdam yaratacağım" dedi. Bu sefer binali Bey 500 bin kişiye istihdam yaratacağım dedi. Sen Başbakanlık, Ulaştırma bakanlığı yapmadın m? O zaman niye yapmadın' 

Asgari ücret 2200 olsun dedik, 2020 lira yaptılar. Ama bizim belediyelerde yine 2200 lira. Bir belediyenin yaptığını bir devlet neden yapamıyo? Erzurum'un Çat belediyesi 2200 lira verirken, neden  bunlar yapamıyorlar'

3600 ek gösterge konusuyla ilgili olarak:

Katıldığım mitinglerde, polislere 3600 ek gösterge verilmesini hep savundum. Israrımız sonucu, dediler ki biz de polislere 3600 ek gösterge vereceğiz dediler. Koydular programa, yapmadılar. Şimdi 100 günlük program açıkladılar. Özellikle öğretmenler için. Bu mesaj sadece söylem olarak kaldı, hayata geçmedi. Bugün Erdoğan seçimlerden sonra vereceğiz diyor. Niye seçimlerden sonr? İnsanı kandırarak oy devşirmek bir siyasetçiye yakışmaz. Söz veriyorsan yaparsın. Söz veriyorsunuz, sözünüzü tutmuyorsunuz. Daha önce aynı vaatte bulundunuz, vaadini yerine getirmedin. İnsanlar sana hangi gerekçeyle oy versin. 

Anketler konusuyla ilgili olarak, Gerçek Gündem'in derlediği habere göre, Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Kimse sakın rehavete kapılmasın. Yan gelip yatalım. Kimsenin böyle bir hakkı yok. Herkesin son dakikaya kadar çalışması lazım. CHP'ye oy veren binlerce vatandaş var. Oturacağız, çalışacağız. 

Bursa'nın Nilüfer ilçesi. Yapan Mustafa Bozbey. İnsanlar gezmek için Nilüfer'e gidiyor. Bursa'da yaşayanların parka, ağaca, çiçeğe ihtiyacı yok m? Var. O zaman bunu kim yapacak ' Bunu, yaptığı belediye başkanlığı sırasında gerçekleştirmiş olan Mustafa Bozbey yapacak. Adana'da Zeydan Karalar. Aldı, marka yaptı orayı. Yeşil alanlarıyla, parklarıyla, meydanlarıyla... 

Onlar gökdelenleri dikiyorlar. Bu ilçede insanlar yok m? Canları yok m? Bizim milliyetçilik anlayışımızla onların anlayışı çok farklı. Tabii ki bir yerde rant olacaktır. İnsanın olduğu her yerde rant olacaktır. Ama rantı hak edene vereceksin. Gelip baksınlar Fikirtepe'de kentsel dönüşüm nasıl old? Hani bu insanlara ev verilecekti, hani kentsel dönüşüm vard? Siz iradeyi rantçıya teslim ederseniz, kenti iyi yönetemezsiniz. 

Mersin'de de Vahap Seçer, güzel bir Mersin inşa edecek. Fakir mahallelere daha fazla hizmet götürülecek. Arkadaşlarıma söylüyorum. Seçildiğiniz andan itibaren herkesi kucaklayacaksınız. İkincisi, harcadığınız her kuruşun hesabını vatandaşa vereceksiniz. 

Geçen gün Adıyaman Besni ilçesine gittik. Belediye başkan adayımız var. Daha önce yaptığı bütün ihaleyi vatandaşların önünde yapardı. Alan her müteahhidi takip ederdi. Eğer bir kişi bir yerde belediye başkanlığı yapmış ve başarılı olmuşsa, daha yukarıya taşımak lazım. 

AKP'li belediyeler ne yapıyo? ağacı yurt dışından ithal ediyor. Sanki memlekette ağaç yok. Lale bile dışardan geliyor. Lalenin kaynağı burası zaten. Yandaşlara paralar aktarmak istiyorlar. Asıl nedeni bu. Biz bundan kurtaracağız.

Bizim büyükşehir belediyelerimizin hemen hemen tamamı başarılı bir sınav verdiler. 

İstanbul'u İnşallah Ekrem Bey alacak. Ekrem Bey, kullandığı dil, davranışları, başarısı itibariyle herkesin kucaklayacağı bir belediye başkanı. Eğitimli, becerikli, aynı zamanda sporcu, dinamik bir arkadaşımız. İstanbulu çok seven, onu salt, dar bir partili penceresinden değerlendirmek yanlış olur. AKP'li, MHP'li, Saadetli kardeşim de rahatlıkla oy verebilir. Yoksul mahallelere hizmet götürecek. GERÇEK GÜNDEM

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.