Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı açıklamalar; İzmir adayı netleşti mi'

Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı açıklamalar; İzmir adayı netleşti mi'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet'ten İpek Özbey'e verdiği röportajda çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinin Türkiye Cumhuriyeti'nin bütçesinden çok daha saygın, uluslararası kredi notunun çok yüksek olduğunu vurguladı. Kılıçdaroğlu, İzmir adayının netleşip netleşmediği yönündeki soruya, "Elbette birden fazla isim var. Bu isimler üzerinde de çalışıyoruz, anketler yapıyoruz. Sizin merakınızı anlıyorum ama sizden daha çok Saray’ın adaylarımızı merak ettiğini de biliyorum" yanıtı verdi. Büyükşehir ve kayıp ilçelerle ilgili flaş açıklama

  • Ege Postası
  • 12.11.2018 - 09:21

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet'ten İpek Özbey'e verdiği röportajda yerel seçim sürecinde merak edilen soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, İzmir adayının netleşip netleşmediği konusunda, "Birden fazla isim var" yanıtı verirken, büyükşehir belediyesinin çalışmalarını da övdü. İşte röportajın İzmir ile ilgili bölümleri:

-İzmir CHP’nin kalesi bilinir. Ne olursa olsun, İzmir CHP'nin midir'

İzmir, sadece CHP’nin değil, aynı zamanda demokrasinin, çağdaşlığın, huzurun kalesidir; kadın- erkek eşitliğinin kalesidir. İzmir’e göç eden kişi kısa zamanda kendini İzmirli olarak görmeye başlar. Çünkü aynı zamanda İzmir kimseyi ötekileştirmemenin de kalesidir. Evet, İzmirli de bizi seviyor, çünkü biz de çağdaş değerleri savunuyoruz, Mustafa Kemal’in ilkelerini, kadın-erkek eşitliğini savunuyoruz. Belediyelerimiz de başarılı projeleri hayata geçiriyorlar. Hükümetin bütün engellemelerine rağmen, bütçeye daha fazla kaynak verip, daha az kaynak almasına rağmen Türkiye’nin çağdaş yüzüdür İzmir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi Türkiye Cumhuriyeti’nin bütçesinden çok daha saygın bir bütçedir. Uluslararası kredi notu çok yüksektir. Ki İzmirlinin sosyal, siyasal ve kültürel bilinci de yüksektir, her şeyi sorgular. Doğru belediyecilik yapmadığınızda size oy vermez. Her icraatınızın doğru ve hesabını verebilir olmanız lazım.

 - AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki  “İzmirliler AK Parti belediyeciliğinin tadına baksın istiyoruz” diyor. 

7- 8 ilçe belediyesini kazanmışlardı. Biliyoruz ve görüyoruz ki o tadı göremedi o ilçelerde yaşayan vatandaşlarımız. Neden göremediler acab? Halk, iktidardan destek alanların bile hizmet sunamadıklarını anladı. Şimdi o ilçeleri de kazanacağız. Diğer ilçelerde olduğu gibi önceki seçimlerde AK Parti’ye oy vermiş değerli vatandaşlarımızın da oylarını alarak kazanacağız. 

- Netlik kazanan isimler belli mi; İzmir ya da İstanbul adayınız için kafanız net mi'

Elbette birden fazla isim var. Bu isimler üzerinde de çalışıyoruz, anketler yapıyoruz. Sizin merakınızı anlıyorum ama sizden daha çok Saray’ın adaylarımızı merak ettiğini de biliyorum. Çünkü özellikle büyük metropollerde hızla kan kaybettiklerini  görüyorlar. Bizim adaylarımız da açıklanınca bu kan kaybının hızlanacağını da biliyorlar. 

MİLLETVEKİLLERİNİN ADAY OLMASINI DOĞRU BULMUYORUM

- Seçim stratejiniz ne üzerine kurulu'

Ekonomi ve demokrasi üzerine kuracağız. Ekonominin ve demokrasinin tüm yönleriyle ele alındığı bir strateji. Örneğin dar ve orta gelirliler için salt barınmaya dayalı bir kentsel dönüşüm anlayışını kabul etmiyoruz. Bir süre sonra o konut alanları kentin çöküntü alanlarına dönüşüyor. Aksine kent rantını, kamunun hakkını da öncelikle koruyarak, kentin sakinlerine paylaştırmak. Bunu sağlarken de pozitif ayrımcılık yaparak dar ve orta gelirlilerinin ranttan daha fazla pay almasının koşullarını yaratmak. CHP’li belediyeler, kentleri kimliksizleştiren “Ranta dayalı dönüşüm” yerine vatandaşlarımızı düşünen, yaşanabilir, akıllı kentler hedefleyen bir kentsel dönüşüm ve yönetim modelini uyguluyorlar zaten. Şimdi sıra bunu Türkiye’nin çok daha büyük kesimine ulaştırmakta. Öte yandan kent ile kır arasındaki ekonomik ilişkiyi güçlendireceğiz. İzmir, Aydın, Tekirdağ örneklerinde olduğu gibi, kırsal alandaki üreticilerimiz özellikle kooperatifler aracılığıyla desteklenecek. Belediye bir yerde ağaçlandırma mı yapacak, fidesi o kentin kırsalındaki üreticiden alınacak. Çocuklara süt mü dağıtılacak, kooperatifler yoluyla doğrudan süt üreticisinden alınacak süt. Baktığınız zaman İzmir’in, Aydın’ın, Tekirdağ’ın kırsalından şikâyet gelmez. Bu projelerimizi diğer illere de uyguluyoruz. Yerel ekonomiyi canlandırıyoruz, istihdam yaratıyoruz, kırsaldan kente göçü engelliyoruz, kırsaldaki insanın gelir düzeyi yükseliyor. Bursa, Balıkesir, Denizli’ye de aynı uygulamayı yapacağımızı söylüyoruz. Kırsaldaki vatandaşımız şehrin varoşlarında asgari ücretle sürüneceğine, ekip, biçip, çalışıp, rahat bir yaşam standardı elde edebilir. Bunu yolu kolay, CHP’ye oy vermek…” Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz meraların ıslahını bile yaptı. İzmir, Muğla, Burdur da öyle… Özellikle büyükşehirlerde elde edeceğimiz başarı, Türkiye’nin bozulmuş olan demokrasi aksını da düzeltecek. Demokrasinin yeniden filizlenmesini, yaşamın renklenmesini ve ekonominin yerel ölçekte canlanmasını sağlayacağız. Verdiğim örneklerden de göreceğiniz üzere CHP’li belediyelerin yarattığı vahalar ortada. Bu kentler ve örneğin İstanbul’un CHP’li ilçeleri aynı zamanda Türkiye’nin en demokratik, en özgür yerleri. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.