Dolar 32,3284
%0.24
Euro 35,1063
%-0.04
Altın 2.296,350
%0.83
Bist-100 9,05
%2.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'na yapılan suikast girişimine tepki

Kılıçdaroğlu'na yapılan suikast girişimine tepki

İzmir'in Ödemiş ve Çeşme ilçelerinde, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Artvin'de düzenlenen suikast girişimi kınandı.

  • Ege Postası
  • 26.08.2016 - 17:14

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez ve beraberindekiler, ülkede yaşanan terör saldırıları ve Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik düzenlenen suikast girişimiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Kılıçdaroğlu’na Artvin’de uzun namlulu silahlarla, roket atarlarla Türkiye tarihinde yaşanmamış bir şekilde yapılan hain saldırıyı nefretle kınıyoruz" denildi. 

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırıyı kınayan İlçe Başkanı Ekrem Oran, saldırının açıkça Türkiye Cumhuriyeti'nin birliğini hedef aldığını söyledi.

Çeşme'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasına CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, Belediye Meclis Üyeleri, CHP'li yöneticiler ve partililer katıldı. 'Korkmuyoruz, Yılmıyoruz, Sinmiyoruz' pankartını açan partililer adına konuşan CHP İlçe Başkanı Oran, terörün her türlüsünü şiddetle, nefretle lanetlediklerini söyleyerek "Yaşadığımız süreç gösteriyor ki; Türkiye emperyalist güçlerin ve onların taşeronluğunu yapan terörist hainlerin hedefindedir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve Türkiye'nin birleştirici gücü, huzurlu geleceğinin tek teminatı olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin barışcı politikaları kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlerin, ülkemizi bölmek isteyenlerin oyununu bozmuştur. ‘Halk Fırkası' döneminden itibaren çağdaş, aydınlık, ilerici Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesini, temel prensiplerini taşıyan, Cumhuriyeti, demokrasiyi, insan haklarını, hukukun üstünlüğünü savunan Cumhuriyet Halk Partisi liderine düzenlenen bu saldırı açıkça Türkiye Cumhuriyeti'nin birliğini hedef almıştır" diye konuştu.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise ülkede iç karışıklık çıkarılmak istendiğini öne sürerek "Toplumumuzun kenetlenmeye başladığı bir anda ana muhalefet lideri olarak Genel Başkanımıza yapılan saldırı, gerçekten çok irdelenmesi gereken bir olay. Bizler, hem Belediye Başkanı olarak, hem partili bir yurttaş olarak bu oyunlara gelmeyeceğimizi de buradan haykırıyoruz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.