Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya ilişkin ilk tepkiler

Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya ilişkin ilk tepkiler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Ankara'daki bir şehit cenazesine katılım sırasında yaşanan fiziki saldırı sonrası İzmir’de çok sayıda vatandaş ve siyasi isim sosyal paylaşım hesaplarından  sert kınama mesajları yayınladı İzmir'den Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya kınama

  • Ege Postası
  • 21.04.2019 - 15:42

EGEPOSTASI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yaşanan fiziki saldırı sonrası İzmir’de çok sayıda vatandaş ve politikacı sosyal paylaşım hesaplarından  sert kınama mesajları yayınladı...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer:

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınıyorum. Birbirimize bağlılığımızın demokrasiyle perçinlendiği, şiddet ve kavganın hayatlarımızdan tümüyle silindiği günlere ulaşmak için var gücümüzle çalışacağız.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur:

CHP Genel Başkanımız Sn Kemal Kılıçdaroğlu'nun şehit cenazesinde provokatörlerin saldırısına uğradığı haberini büyük üzüntüyle öğrendim. Bu şiddet eylemini kınıyor, hak, hukuk, adalet diyen özgürlük ve demokrasi mücadelesinin önderi Başkanımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel

Ne yapmaya çalıştığınızı biliyoruz. Neyi içinize sindiremediğinizi biliyoruz. İnsanları tahrik ederek, kışkırtarak, hedef göstererek bir yere varamayacaksınız. Ne yaparsanız yapın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve Cumhuriyet Halk Partisinin bu ülkede birlik ve beraberliği sağlamasını, ülkeye huzur ve barış getirmesini engelleyemeyeceksiniz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı ve provakatif eylemi kınıyorum.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel:

Şunu iyi bilin. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu şehitlerimizin acısını yüreğinde hisseden, şehit cenazelerinden oy devşirmeye çalışan değil ülkemizde barışı ve kardeşliği sağlamaya çalışan bir liderdir, insandır. Saldırılarınız vız gelir, tırıs gider. Korkmayız, yılmayız.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır:

Genel Başkanımıza,bir takım kendini bilmez kişiler tarafından gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Şehitlerimizin Partisi olmaz ve hiçbir partinin buna tek başına sahip çıkma hakkı yoktur Şehidimiz; hepimizin Şehididir. Hiç kimse bizi ,Terör örgütleri ile bağdaştıramaz.

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran:

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da katıldığı şehit cenazesi töreninde saldırıya uğramasına sert tepki gösterdi.

Saldırının 31 Mart Yerel Seçimleri süresince iktidarın hedef gösteren söylemlerinin sonucu olduğunu ifade eden Ekrem Oran; “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yapılan saldırıyı kınıyoruz, lanetliyoruz. Bu hain saldırı iktidarın seçim süresince kullandığı öfke dilinin, muhalif kesime yönelik temelsiz terör yakıştırmasının sonucudur. Bu saldırı Türkiye demokrasisini, birlik ve beraberliğimizi, seksen bir milyonun birarada yaşama iradesini hedef alan bir saldırıdır. Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı çamur medyasının şehit cenazesi üzerinden halkımızı provoke etmekten çekinmeyen manşetlerinin sonucudur.” dedi.

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel

CHP lideri Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı lanetliyorum. Ülkemize kin ve nefret tohumlarını serpenlerin ne yapmaya çalıştığını bu toprakların insanları çok iyi biliyor...

Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz:

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’da şehit cenazesinde yapılan saldırıyı kınadı. Oğuz yaptığı açıklamada, “Genel başkanımıza şehit cenazesinde yapılmış bu saldırı, halkımızın tepkisi değil, Türkiye’de huzurun hakimiyetinden rahatsız olan şer odaklarının planlı girişimidir.” dedi. Saldırganların şehit cenazesine bile saygı göstermediğine dikkat çeken Burak Oğuz;  “Şehidimize bile saygısızlık yapacak kadar ileriye giden saldırganların Sayın Genel Başkanımızı hedef almış olmaları, bir kaos yaratma, ortalığı karıştırma, teröre yol açma eylemidir. Değerli halkımızın bu tür manipülasyonlar karşısında her zaman olduğu gibi soğukkanlılığını koruyacağına inanıyorum. Şehidimize rahmet, Sayın Genel Başkanımıza da geçmiş olsun diliyorum.” şeklinde konuştu.  

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu:

Başkan Selvitopu, Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadı Selvitopu, yaptığı açıklamada, Bu ülkeyi sürekli olarak ayrıştırmaya ötekileştirmeye ve kaosa sürüklemeye çalışanlar bilmelidir ki halkımız buna müsaade etmeyecektir.
Bugünkü cenaze töreninde yaşanan bu olayla Şehidimize de saygısızlık yapılmıştır  değerlendirmesinde bulundu.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda:

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da uğradığı saldırıyı kınadı. Şiddetin bir hak arama yöntemi olmadığını belirten Başkan Halil Arda, saldırının faillerinin bir an evvel yakalanarak adalete teslim edilmesini gerektiğini kaydetti. 
Provokasyonlara karşı sağduyu davranma çağrısı yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.  Genel başkanımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu saldırı genel başkanımız nezdinde Türkiye demokrasisine, birlik ve beraberliğimize ve tüm Türkiye’ye yapılmıştır.  Birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik bu tür provokasyonlara karşı tüm partililerimizi ve halkımızı sağduyulu  ve sakin olmaya davet ediyoruz” dedi. 

‘OLAYIN TÜM YÖNLERİYLE AYDINLATILMASINI BEKLİYORUZ’

Şiddetin hiçbir açıklama ve haklı gerekçesi olamayacağını vurgulayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması gerektiğini dile getirerek, “Genel başkanımıza yönelik bu saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması tehlikeli senaryo peşinde olanlara verilecek en iyi yanıt olacaktır” ifadelerini kullandı.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal: "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, üstelik şehit cenazesinde yapılan alçakça, kalleşçe, haince saldırıyı şiddetle kınıyorum. Başta yandaş basın olmak üzere siyasetçileri hedef gösteren herkes sorumlusudur! Ama unutmasınlar! Korkmuyoruz, yılmıyoruz, sinmiyoruz! Genel Başkanımızın sonuna kadar yanındayız!"

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.