Dolar 32,5416
%-0.02
Euro 34,8825
%0.05
Altın 2.432,290
%0.09
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'na İzmir'den 56 imza!

Kılıçdaroğlu'na İzmir'den 56 imza!

CHP İzmir'in Kurultay Delegeleri Tarihi Havagazı Fabrikası'nda buluştu ve 37. Olağan Kurultay'da Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldı. Öte yandan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda sorularını yanıtladı ve 'Başkanımızın yanındayız' dedi. İl Başkanı Yücel'den Halil Arda açıklaması

  • Ege Postası
  • 11.03.2020 - 20:43

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - CHP İzmir'in Kurultay Delegeleri, İl Başkanı Deniz Yücel öncülüğünde Tarihi Havagazi Fabrikası'nda kurultay gündemli bir toplantı yaptı. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı. Toplantıda; Kurultay'daki işleyişle ilgili delegeler bilgilendirilirken 31 Mart Yerel Seçimleri ve 23 Haziran'daki İstanbul seçimleri sonrası başarılar nedeniyle İzmir Kurultay delegeleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldı. İzmir'in 56 Kurultay Delegesi 28-29 Mart'ta 37. Olağan CHP Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verecek. Toplantıda 56 kurultay delegesi de Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için imza attı.

İZMİR KILIÇDAROĞLU İÇİN İMZA ATTI!
Basına kapalı gerçekleşen toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel "Gündem kurultaydı. Kurultay delegelerimizle bir araya geldik. Kurultayla ilgili gündem ve işleyişle ilgili kendilerine bir bilgilendirme yaptık. Aynı zamanda 31 Mart seçimleri, 23 Haziran seçimlerinde CHP’nin yakalamış olduğu başarı göz önünde bulundurulduğunda genel başkanımızın, partimizin liderliğine devam etmesi konusunda bir görüş birliği bir mutabakat oldu. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir Kurultay Delegeleri tarafından genel başkan adaylığına önerilmesi konusunda imza topladık. Partimizin yetkili kurullarıyla paylaşacağız” dedi.

'BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ' 
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın geçtiğimiz günlerde Gaziemir Belediye Meclisi’nde AK Parti’nin muhalefetine karşı yaptığı ‘kayyum’ çıkışının ardından istifasını isteyeceği ve meclisten bir CHP’linin başkan seçileceğine dair iddialara da yanıt veren Yücel, “Belediye başkanımızın istifasını almak gibi bir durum söz konusu değil. Biz belediye başkanımızla görüştük, sadece bu konuyla ilgili bir bilgi aldık. Belediye başkanımıza yansıyan herhangi bir soruşturma  ya da ifade çağrısı gibi bir şey yok. Dün görüştük, düne kadar yoktu. CHP, her zaman kayyum uygulamasının karşısında… Bunun antidemokratik olduğunu düşünüyoruz. Kaldı ki bu basına yansıyan hususlarında böyle bir uygulamaya yasal mevzuat çerçevesinde imkan vermediğini düşünüyorum bir hukukçu olarak… Ancak süreci takip edeceğiz. Bir soruşturma başlarsa başkanımız savunmasını, ifadesini verir. Biz her zaman belediye başkanımızın yanındayız” açıklamasını yaptı.

Öte yandan toplantının bitmesinin ardından büyükşehir belediyesine bağlı ekipler koronavirüse karşı salonu dezenfekte çalışmaları yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.