Dolar 32,4483
%0.12
Euro 34,5039
%0.03
Altın 2.474,580
%-0.35
Bist-100 9.577,00
%-1.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu İzmir'de çifte açılış yaptı: Kocaoğlu'na övgü

Kılıçdaroğlu İzmir'de çifte açılış yaptı: Kocaoğlu'na övgü

CHP Genel Başkanı Tire’de 2 önemli açılışa katılmak üzere kente geldi. Kılıçdaroğlu ilçede yeni yapılan arıtma tesisinin ve UEFA standartlarındaki yeni stadın açılışını gerçekleştirdi. CHP Lideri stattaki konuşmasında Kocaoğlu'nu yerelde kalkınma politikalarıyla övdü. Kılıçdaroğlu, "Kocaoğlu ve arkadaşları namuslu insanlardır. Boğazlarından aşağı bir kuruş haram lokma inmez" dedi. Kılıçdaroğlu İzmir'de çifte açılış yaptı

  • Ege Postası
  • 15.04.2018 - 18:23

İzmir Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağırlıladı. 
CHP Genel Başkanı'nın İzmir programı bugün Tire'de başladı. Yarın turlarına Balçova'da devam edecek.

Antalya'da Kadın Kolları İl Başkanları Toplantısı'na katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu özel uçakla İzmir’e hareket etti. 

CHP Genel Başkanı’nı taşıyan uçak saat 15.30 sıralarında Adnan Menderes Havalimanı’na iniş yaptı. Kılıçdaroğlu’nu burada Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, parti yöneticiler ve partililer tarafından karşılandı. 
CHP Lideri ve beraberindeki heyet direkt olarak kara yoluyla Tire’ye geçti. 



ÖNCE ‘ARITMA’YI AÇTI
Kılıçdaroğlu, Tire'de ilk önce İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan arıtma tesisinin açılış programına katıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin Küçük Menderes Havzası’nı kirlilikten kurtarmak için başlattığı arıtma seferberliğinin son halkası olan Tire İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin de resmi açılışı CHP Genel Başkanı’nın katılımıyla yapıldı. 

12. ARITMA TESİSİ 
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Tire bölgesinin evsel atıklarını arıtacak 66 bin kişi kapasiteli ileri biyolojik arıtma tesisini 10.9 milyon liraya mal etti. Tesis, günde 11 bin 731 metreküp atık su arıtıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Küçük Menderes havzasında kurduğu arıtma tesisi sayısı, Tire İleri Biyolojik Arıtma Tesisi ile birlikte 12’ye çıktı.


İKİNCİ DURAK STAT 
Kılıçdaroğlu Tire’de Büyükşehir Belediyesi ve Tire Belediyesi'nin ortak projesi olan 15 bin seyirci kapasiteli Tire Stadı'nın açılışına da katıldı. 

Törende CHP heyeti de tam kadro hazır bulundu. İzmir’in yeni arenasının açılışına Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Tuncay Özkan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. 

Tire Stadı açılış töreni İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı. Ardından Tire Belediyesi Halk Dansları Topluluğu statta açılışa özel bir gösteri yaptı. 

YERELDE KALKINMA VE STAT MESAJLARI! 
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu açılış konuşmasında Küçük Menderes’in yerelde kalkınma hareketinin çıkış noktasını olduğunu ifade ederken, ülkeye örnek olan ‘okul sütü’ projesinin de Tire’den yola çıktığını söyledi. Kocaoğlu yerelde kalkınma modeli ve hedefler hakkında detaylı bilgi verirken, “Bu başarı İzmir’indir, hepimizindir” mesajı verdi. Kocaoğlu İzmir’in kooperatiflerle dayanışma içinde ülke tarım ortalamasının iki katından fazla üretim yaptığının da altını çizdi, “İflas aşamasındaki kooperatifler ihracatçı olmuşsa, İzmir’de köyden kente göç durmuşsa kimse başka yerde model aramasın, İzmir’i görmezden gelmesin” dedi. 

Kocaoğlu İzmir’in çevre yatırımlarında da açık ara lider kent olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı kentsel dönüşümde de örnek bir yol haritası izlediklerini belirterek, “Fikirtepe, Sulukule gibi işler sosyal demokrat belediyelerin yapacağı işler değildir… Türkiye’ye ‘Uzundere’ye bakın, oradan yol ve yöntem belirleyin’ diye sesleniyorum” dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı çarpıcı stat mesajları da verdi. Kocaoğlu, "Kentin en işlek yerlerine, tek nefes alacağı yerlere hem Güzelyalı’ya hem de Karşıyaka’ya stat yapılmaya kalkılıyor. Bunun yanlış olduğunu bangır bangır bağırdık, dinlemediler! Yapıyoruz, yapacağız’ derken biz 2014 seçimlerinden önce o zamanki Bornova Belediye Başkanımız Kamil Okyay Sındır ile birlikte Doğanlar Stadı’nın temelini açtık, bugünkü Bornova Belediye Başkanımız Olgun Atila ile birlikte biçtik ve şahsınızın huzurunda açtık. İzmir statsız kalmıştı, o statta Göztepe Süper Lig’e çıktı, Altınordu Süper Lig’e çıkıyor. Tire Belediye Başkanımız görevi dışında sadece sporla uğraşıyor. Bize bu stadı yapmamızı önerdi. Biz de madem ‘kentin içinde stat konusunda siyaset karıştı’ burayı yapalım dedik ve bu 15 bin kişilik stadı yaptık. 64 milyon lira para harcadık, çevre yatırımlarıyla birlikte tam 70 milyon harcamış olduk. Bugün buna eşdeğer bir stat 200 milyonu aşkın bir paraya ihale edildi" diye konuştu. 

'KOCA' ÖVGÜ, ERDOĞAN'A SERT SÖZLER! 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu stattaki törende konuşmasına, “İzmir Milletvekili olarak burada bulunmaktan, sizlerle aynı atmosferi yaşamaktan onur duyuyorum” sözleriyle başladı. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yerelde kalkınma politikalarını öven CHP Lideri, “Sayın Kocaoğlu kırla kent arasındaki gelir uçurumunu gidermeye çalışan bir kişidir. ‘İkisinin de hayat standardı yükselmeli’ diye yola çıkan bir belediye başkanıdır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu politikası Cumhuriyet Halk Partili tüm başkanlar tarafından aynen uygulanmaktadır. Biz çalışıyoruz ama birileri bu çalışmamızı kıskanıyor. Eleştireceği yerde gözdağı veriyor, eleştireceği yerde iddianameler hazırlıyorlar. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında 397 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı, arkadaşları gözaltına alındı, tutuklandı. Bizler hep şunu söyledik… ‘Kocaoğlu ve arkadaşları namuslu insanlardır, boğazlarından aşağı bir kuruş haram lokma inmez’ dedik. Çünkü bizim başkanlarımızın iki kuralı vardır. Birincisi; kendisine oy versin, vermesin tüm kente hizmet götürür. Onların yaptığı gibi ‘Bana oy vermeyene hizmet götürmem’ anlayışıyla hareket etmez. Bizim onlardan birinci farkımız budur! İkincisi harcadığımız her kuruşun hesabını millete vermek…  Az önce Büyükşehir Belediye Başkanımız güzel bir örnek verdi. Burayı 60 milyona mal etti. Onlar aynı yeri 200 milyona ihaleye çıktı” diye konuştu. 

'Meşhur zat var ya...'
CHP Lideri, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da sert sözlerle yüklendi. 

Kılıçdaroğlu, “Meşhur zat var ya, arada bir ‘Eyy Kılıçdaroğlu’ diyen zat! Geçenlerde, ‘Bay Kemal devlette çalışırken maaş dışında hiç birşey kazanamdı” diyor. Yani malı mı götüreli? Sizin gibi mi yapalı? Her kuruşun hesabını veririz biz! Bay Recep de bunu gayet iyi bilsin. ‘Kılıçdaroğlu tapusuz binalara tapu verecekmiş’ diyor... Evet İzmir’den söylüyorum… 50 yıldır aynı yerde oturan, aile kuran, cebinde tahsis belgesi olan herkese tapusunu vereceğim. Anasının ak sütü gibi helaldir. Kimse senin gibi kaçak saraylarda oturmayacak!” dedi. 

İZMİR’İN YENİ ARENASI 
Süper Lig maçları ve uluslararası karşılaşmalara ev sahipliği yapabilecek UEFA standartlarında inşa edilen 15 bin kişilik Tire Stadı kapılarını 'resmen' açtı. Yaklaşık 60 milyon TL'yi bulan maliyetinin yüzde 75'i Büyükşehir, yüzde 25'i Tire Belediyesi tarafından karşılandı. 

Ses, ışık ve görüntüde son teknoloji
4 Eylül 2015'te temeli atılan Tire Stadı'nın 60 milyon lirayı bulan yapım maliyetinin 46 milyon liralık kısmını İzmir Büyükşehir Belediyesi karşıladı. Bornova Doğanlar Stadı'nın ardından Büyükşehir Belediyesi'nin kente kazandırdığı ikinci stat olma özelliği taşıyan yeni Tire Stadı'nın çimlendirme çalışması 1.2 milyon TL'ye mal oldu. 4x6 m. boyutlarındaki iki skorboardun yanı sıra ses ve ışık sistemleriyle Tire Stadı, Türkiye'nin en modern spor tesislerinden oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, stadın yapımına verdiği katkıların yanı sıra bağlantı yolları ve otopark imalatlarının da gerçekleştirdi. Stadın yanındaki 29 bin metrekarelik yeşil alana ise antrenman sahası ve koşu parkurları yapılacak. Stat içinde sosyal tesisler ve misafir takımlar için konaklama tesisi de bulunacak. Yeni Tire Stadı, estetik görünümü kadar mükemmel akustiği ile de ev sahibi takımlar için önemli bir avantaj yaratacak.

ADD’DEN STAT İÇİN PANKART
Kılıçdaroğlu’na Tire programında bir de pankartlı talep geldi. Atatürkçü Düşünce Derneği CHP Genel Başkanı’na hitap ederek ‘Stadımızın adı Atatürk adıyla taçlansın’ pankartı açtı. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Tire programlarının ardından geceyi İzmir'de geçirecek.

CHP Genel Başkanı, 16 Nisan Pazartesi günü de Balçova Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği'nin düzenlediği sempozyuma katılacak. Köy Enstitüleri'nin 78'inci Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle Balçova'da düzenlenecek olan 'Eğitimde Adaleti ve Geleceği Düşünmek Sempozyumu'nda saat 11.00’de açılış konuşmasını yapacak .

CHP Lideri Ankara’da MYK toplantısına katılacağı ve Salı günkü grup toplantısına hazırlanacağı için saat 14.00’te yine özel uçakla İzmir’den Başkent’e hareket edecek.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.