Dolar 32,5401
%-0.02
Euro 34,8477
%-0.05
Altın 2.424,020
%-0.25
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu: Feriştahı gelse diz çökmeyiz

Kılıçdaroğlu: Feriştahı gelse diz çökmeyiz

Kılıçdaroğlu Erdoğan’ın ülkenin yarısını ayrıştırarak ‘terörist’ ilan ettiğine vurgu yaptı.

  • Ege Postası
  • 22.03.2019 - 07:09

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kocaeli’ndeki ortak mitingde “demokrasi” mesajı verdi. Kılıçdaroğlu, kendisine “idam” isteyen AKİT muhabirine “Feriştahı gelse diz çökmeyiz” yanıtı verdi.

Kılıçdaroğlu, özelleştiren Tank Palet Fabrikası ile ilgili de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, “Uçağını sat, fabrikayı al” diye seslendi. 

Millet İttifakı kapsamında büyükşehir belediye başkanlığı İYİ Parti’ye bırakılan Kocaeli’nde de ortak miting düzenlendi. Miting öncesi yurttaşlar hep bir ağızdan Andımızı okudu.

Kılıçdaroğlu, mitingde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

Demokrasi baharını getireceğiz: Bu ülkeye demokrasi baharını getirmek için hep birlikte mücadele edeceğiz. Ne içi? Esnafımız siftah yapsın, çiftçi rahat üretsin diye. Ortak mücadele edeceğiz. Hep birlikte Dr. Serdar Kaman’ı seçeceğiz ve onu sizlerin desteğiyle Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturtacağız.

Silah fabrikasını sattılar: Öyle bir atmosfer yarattılar ki sanki ülkenin yarısı terörist, yarısı vatansever. Seçim yapıyoruz. Sanki savaşa gidiyoruz. Kavgadan, gerilimden medet umuyorlar. Çünkü mutfaktaki yangını vatandaş görmesin diyorlar. Ne dersen de bu ülkedeki vatandaşların mutfağında yangın var. 7.5 milyona ulaşmış işsizimiz. Neden kavgadan medet umuyorla? İnsan kendi vatandaşına terörist der m? Terörist kimmi? Hal esnafı, bakkal, pazarcı. Onlara oy vermeyen herkes terörist. Bu anlayış toplumu ayrıştıran bir anlayıştır. Bunu reddediyoruz, kınıyoruz ve lanetliyoruz. Soğana muhtaç ettiler. Sakarya’da, 25 yıllığına yüzde 49,9’u Katar ordusuna satıldı. Silah fabrikası bir devletin namusu ve onurudur. Eğer silah fabrikasını yabancı bir ülkenin ordusuna satıyorsan, ülkenin namusunu, onuru ve haysiyetini satıyorsun demektir. Tank fabrikasını götürüp yabancı ülkeye peşkeş çekene, onun sözcülüğünü yapana asla izin vermemeniz gerekir. Ya sen o sözleşmeyi iptal et, vallahi de tillahi de ben sana 50 milyon doları bulacağım. 9-10 uçağın var. En küçük uçağın fiyatı 150 milyon dolar. Satarsın bir uçağını, 150 milyon dolara, 50 milyon doları verirsin. Sen de haysiyet, onur, gurur yok m? Katar ordusu tank üretip, bize satacak. dedi

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.