Dolar 32,3106
%0.19
Euro 35,1105
%-0.03
Altın 2.303,090
%1.12
Bist-100 9,06
%2.83

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu’dan 'çatı adayı' açıklaması

Kılıçdaroğlu’dan 'çatı adayı' açıklaması

Kılıçdaroğlu’dan DP’ye ziyaret: Çatı adayı görüşmedik

  • Ege Postası
  • 18.05.2017 - 16:07

Demokrat Parti’yi ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Çatı aday veya aday var mı' soruları üzerine, "Bu konular görüşülmedi. Çatı aday deniyor, daha erken. Bu aşamada bu tür görüşmeleri yapmayı doğru bulmuyoruz. Bundan sonra neler yapılabilir, partilerimiz açısından birbirimize görüşlerimizi aktardık" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu referandum sonrası ziyaretleri kapsamında Demokrat Parti’yi ziyaret etti. Çıkışta kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Düşüncelerimizi bir birimize aktardık. Umuyorum önümüzdeki süreç içerisinde referandumda hayır oyunu kullanan bütün vatandaşlarımızın süreci devam ettirme konusunda bizim kararlığımızdan bilgileri olmalarını isterim. Demokrasisi gelişmiş bir ülkede, siyasi görüşleri bir tarafa bırakarak birlikte yaşama irademizi ortaya koyan bir anlayıştan geliyoruz. Bu nalayışiı sürdürmek işitiyoruz. Çabamız mücadelemiz devam ediyor, edecek. Katkı veren sayın Genel Başkan’ın şahsında bütün Demokrat Partililere yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Bizi ağırladılar. Teşekkür ediyorum.

"ÇATI ADAY DENİYOR, DAHA ERKEN"

Çatı aday veya aday var mı soruları üzerine Kılıçdaroğlu, "Bu konular görüşülmedi. Çatı aday deniyor, daha erken. Bu aşamada bu tür görüşmeleri yapmayı doğru bulmuyoruz. Bundan sonra neler yapılabilir, partilerimiz açısından birbirimize görüşlerimizi aktardık. Bugünden aday belirlemek gibi bir düşünce içinde olmadık. Sayın Genel Başkan da bu konudaki düşüncelerini aktardı. Biz geleceğe bakıyoruz. Geniş kitleleri kucaklamak ve onlara düşüncelerimizi aktarmak istiyoruz" dedi. 

"TÜRKİYE DEMOKRATİK PARLAMENTER SİSTEM ÜZERİNE KURULMUŞTUR, BUNA BÖYLE DEVAM ETMEK ZORUNDADIR"

Kılıçdaroğlu, "Demokratik parlamenter sistemi geliştirmeyi hedefliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir kişiye teslim edebilecek bir devlet değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti demokratik parlamenter sistem üzerine kurulmuştur, buna böyle devam etmek zorundadır. Tek adama teslim edilen bir ülkenin sonu felaket olur dünya örnekleri var önümüzde. Tarihte de gümümüzde de örnekleri var. Demokrat partinin köklerine baktığımızda, CHP’nin köklerine baktığımızda aynı gövdenin farklı dallarıdır. Savunduğumuz demokrasi" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’IN ABD ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyaretindeki (PYD angajman kuralları) açıklamalarını değerlendirmesi istenen Kılıçdaroğlu, "Şu aşamada o konulara girmek istemiyorum. Bugün dış politikadan sorumlu bir arkadaşımız basın toplantısı yaptı. Orada bütün detaylar var" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.