Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9699
%-0.27
Altın 2.325,650
%0.23
Bist-100 9,08
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıç: Kim ya da kimler zengin oldu'

Kılıç: Kim ya da kimler zengin oldu'

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “Doların dün gece aniden 6.38’e yükselmesi, sabah saatlerinden itibaren de 5.80 seviyelerine düşmesi” ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

  • Ege Postası
  • 26.08.2019 - 15:08

Ağustos ayının başlarında iktidar yanlısı gazetelerden birisinin, “Psikolojik sınır olan 5.70’in altına düşmesiyle birlikte doların 4.70 seviyelerine kadar gelebilme ihtimali konuşuluyor” dediğini ifade eden Av. Kılıç, o günlerde ekonomi ile ilgisi olan ya da olmayan birçok kişi veya kuruluşun, dolarda trendin döndüğünü, düşüşün başladığını söylediğini aktardı.

CHP’li Kılıç, “Dolarda yeni hedef 4.7026 Türk Lirası” denildiğini, hatta Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “Türbülanstan çıktık” diyerek ekonomik krizin bittiğini ilan ettiğini kaydetti. Av. Sevda Erdan Kılıç, şöyle konuştu:

“Evet sanki türbülans bitmiş gibi görünüyordu. Ancak Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın gönderilmesine, Bankanın tecrübeli idarecilerinin sepetlenmesine ve göreve yeni gelen Başkanın para politikasını hızla gevşetmesine rağmen, dolar TL karşısında değer kazanmak bir yana değer kaybetmeye başlıyordu. AKP, şunun hesabını yapıyordu: ‘Merkez Bankası’nın adımlarının devamı gelecek, faiz indirimleri sonbaharda sürecek, ekonomi canlanacak, şahlanacak, vatandaş ekonomideki olumlu gelişmeyi hissedecek ve kriz nedeniyle partisine kızan seçmen de AKP’ye geri dönecekti. Ancak böyle olmadı, hesap tutmadı, dolar yeniden yükselmeye başladı.

Ekonominin iyi gitmediğini zaten biz CHP olarak uzun süredir söylüyorduk ama artık bunu herkes görmeye ve söylemeye başladı. Merkez Bankası’nın yedek akçesi Hazine’ye aktarılmasaydı temmuz ayında bütçe açığı patlayacaktı. Merkez Bankası ekonomiyi canlandırabilmek için para politikasını gevşettikçe gevşetiyor; faizleri indiriyor, bankaları da daha fazla kredi vermeye zorluyor. Ancak ne yapılırsa yapılsın olmuyordu, ekonomi düzelmiyordu.”

Av. Kılıç, “Dolar gece aniden 6.38’e yükselince insanın aklına, ‘acaba birileri elindeki doları satıp bu yükselişte zengin oldu mu'’ sorusu geliyor. Evet, bu doların birdenbire artmasından birileri zengin oldu m? Sayın Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile bürokratlarından açıklama bekliyoruz. Kim ya da kimler zengin oldu'” ifadelerini kullandı.    

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, Türkiye’nin dış politikada yaşadığı gelişmelerin hep aleyhine olduğunu, S-400 krizinin bitmediğini sadece derin dondurucuya kaldırıldığını ve Amerikan Kongresinin bunu her an oradan çıkarabileceğini belirtti. Suriye’nin kuzeyinin patlamaya hazır bomba durumunda olduğunu, ülkenin dört bir yanının yangın yeri olduğunu kaydeden Av. Kılıç, “Bu koşullarda doların düşeceğini söylemek için ya hayalperest ya da dalkavuk olmak gerekir.” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, zaman zaman "Faiz indiriminin etkilerini göreceğiz. Kur ataklarına karşı tecrübe kazandık.” gibi vatandaşa hoş gelebilecek sözler söylediğini aktaran Av. Kılıç, “Ancak bu sözlerin hiçbirisinin gerçek olmadığını ya da olmayacağını kendileri biliyordu. Artık vatandaş da biliyor. Ekonomi bilmeyen AKP’li bakan ya da bürokratlar sayesinde Titanik gibi ülke su almaya başladı ama batmayacağız. Bu iş bilmez bakanlar ve idarecilerden kurtulacağız ve ülkeyi ekonomik olarak yeniden düzlüğe, mutluluğa ve refaha kavuşturacağız.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.