Dolar 32,5405
%0
Euro 35,0105
%0.52
Altın 2.426,120
%0.12
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
KETA bünyesinde satranç kursları başladı

KETA bünyesinde satranç kursları başladı

Karabağlar Belediyesi Kent Tasarım Atölyesi (KETA), bölgede farklılık yaratmak adına yeni bir çalışmaya daha imza atıyor. KETA bünyesinde, kent tasarımına yönelik eğitimlere ek olarak ilk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik satranç kurslarına başlandı.

  • Ege Postası
  • 17.03.2017 - 09:25

İzmir’de kent tasarımı alanında bir ilke imza atarak KETA’yı kuran Karabağlar Belediyesi, kent tasarımının yanı sıra farklı alanlarda da eğitimler veriyor. Bu kapsamda Karabağlar Halk Eğitimi Merkezi ile ortak bir çalışma hayata geçirildi. Bu çalışma ile bölgedeki ilk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik satranç kursları başlatıldı.  

Ücretsiz olarak sürdürülecek kurslar, hafta içi 4 gün kesintisiz devam edecek ve günde 3 farklı gruba eğitim verilecek. İlk günkü eğitim Fevzi Özakat İlköğretim Okulu öğrencileri ile gerçekleştirildi.

Öğrencilerinin gelişimine katkı sunuyor

Verilecek satranç eğitimiyle, öğrencilerin belirli bir sebep-sonuç sürecini görme ve hafızada tutma becerilerini geliştirmeye yardımcı olması hedefleniyor. Eğitimlerin sıkıcı olmasının önüne geçebilmek için de ders aralarında öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuluyor.

Dünyanın en popüler oyunlarından biri

M.Ö. 6. yüzyılda Hindistan’da ortaya çıktığı varsayılan satranç, zaman içerisinde çeşitli değişiklikler gösterdi ve 19. yüzyılda bugünkü standart halini aldı. 20. yüzyıl Avrupa’sında toplumun entelektüelleri arasında yayıldı ve dünyanın en popüler oyunlarından biri haline geldi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.