Dolar 32,5308
%-0.03
Euro 34,9822
%0.44
Altın 2.431,570
%0.35
Bist-100 9.809,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kesik baş cinayeti 3.5 yıl sonra çözüldü

Kesik baş cinayeti 3.5 yıl sonra çözüldü

Yine bir kadın, boşanmış olmasına rağmen koca şiddetinden kurtulamadı. 2014 yılında başı vücudundan ayrılmış cesedi bulunan Leyla Kavak’ı, eski kocası Mehmet Demirhan’ın öldürdüğü ortaya çıktı

  • Ege Postası
  • 12.01.2018 - 07:22

Antalya'nın Serik ilçesinde, 2014 yılının Eylül ayında, ormanlık alanda yürüyüşe çıkan vatandaşlar, ilk önce ağır bir koku duydu. Daha önce defalarca geçtikleri bu yolda ilk kez aldıkları bu kötü kokunun sebebini bulmak için çalıların arasında küçük bir araştırma yapmaya karar verdiler. Bir süre sonra üzeri tahta ve taşlarla örtülmüş, insan vücuduna benzer bir nesne gördüler. Tahtaları ve taşları kaldırdıklarında ise karşılarında başı olmayan bir kadın bedeni duruyordu. Şoka girmişlerdi. Hemen jandarma ekiplerini arayarak durumu bildirdiler.

BİLGİ YOKTU

kadın yatıyordu ancak kadının kimliğine ait bilgi verecek başı ortada yoktu. Ormanlık alan didik didik arandı ama kadının başı bulunamadı.
Yapılan otopside kadının bıçaklanarak öldürüldüğü ve daha sonra başının vücudundan ayrıldığı belirlenmişti. Ancak bu korkunç cinayetle ilgili eldeki bilgiler sadece buydu. Parmak izi taramasından da bir şey çıkmamış, ekipler çalışmalarını bölgede hakkında kayıp başvurusu yapılan kadınlar üzerine yoğunlaştırmıştı. Ancak kaybolduğu bildirilmiş o kadar çok kadın vardı ki cinayete kurban giden bu kadının kimliğine ulaşmak için uzun bir zamana ihtiyaç olacaktı. Kaybolan kadınların yakınlarından alınan kan örneklerinden biri 3 yıl sonra kayıp kadınınkiyle uyum gösterdi.

Sonunda cesedin kime ait olduğu biliniyordu. Ceset, Akbaş Mahallesi'nde yaşayan ve kocasından 2014 yılının Temmuz ayında boşanan 2 çocuk annesi Leyla Kavak'a (35) aitti.

GERÇEĞİ İTİRAF ETTİ

Geçtiğimiz salı günü Leyla Kavak'ın eski kocası Mehmet Demirhan (52) ve kardeşi Ö.D'nin de aralarında olduğu 14 kişi gözaltına alındı. Bu 14 kişiden biri katildi. Jandarmanın şüpheleri eski kocanın üzerinde yoğunlaşmıştı ancak eski koca Mehmet Demirhan'ı konuşturmak kolay olmadı.

Kardeşi ile eş zamanlı yapılan çapraz sorguda Mehmet Demirhan gerçeği itiraf etmek zorunda kaldı. Cinayetten bir hafta önce, "Ben bu kadını öldüreceğim, namusumu temizleyeceğim" dediği kardeşi de bunu doğruluyordu zaten. Mahallede ortaya atılan dedikodulardan etkilenen Mehmet Demirhan, eski karısı Leyla Kavak'a sürekli baskı uyguluyordu. Boşanmış olmasına rağmen eski karısının giyimine, kuşamına, gezmesine bile karışıyordu. Olay günü eski karısıyla kardeşinin evine giden Mehmet Demirhan, kardeşi Ö.D'nin yanında eski karısına, yaşantısına dikkat etmesini söylemişti. Leyla Kavak artık özgür bir kadındı. Bu yüzden boşanmamış mıydı zaten, "Bana karışamazsın, istediğimi yaparım" deyiverdi.

SIR OLARAK KALMADI

Mehmet Demirhan sinirlerine hakim olamayarak mutfaktan kaptığı ekmek bıçağıyla eski karısını delik deşik etti. Başını ustalıkla gövdesinden ayırdığı cesedi ormana taşıyarak, üzerini kapatıp oradan ayrıldı. Savunmasız bir kadını soğukkanlılıkla öldüren katil, yıllarca vicdanı bile sızlamadan yaşamaya devam etti. Sır olarak kalacağını düşündüğü cinayetten 3.5 yıl sonra ellerinde kelepçe ile cezaevine gönderildi. 35 yaşındayken, eski kocasının kurbanı olan Leyla Kavak'ın kayıp başı ise halen bulunamadı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.