Dolar 32,3700
%0.16
Euro 35,0122
%-0.15
Altın 2.325,000
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
KESİAD'dan Moodys'e eleştiri

KESİAD'dan Moodys'e eleştiri

İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki Kemalpaşa Sanayici ve İş Adamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından biri olan Moodys'in Türkiye'nin notunu düşürmesini eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 29.09.2016 - 16:57

KESİAD'ın Kemalpaşa Ramada Otel'de gerçekleştirilen toplantısına Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Kemalpaşa İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Erhan Gönülbağı, İlçe Emniyet Müdürü Şahin Özdemir, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Başkanı Kamil Porsuk ile işadamları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan KESİAD Başkanı Zeki Yöndem, 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından uluslararası derecelendirme kuruluşlarından biri olan Moodys'in Türkiye'nin puanını düşürmesini eleştirdi. Yöndem, "15 Temmuz sürecinin ardından, 20 Eylül 2016'da 'Türk ekonomisi 15 Temmuz şokundan çıktı' diyen Moodys, üç gün sonra Türkiye'nin notunu düşürdü. Bu karar Moodys'in güçlü Türk ekonomisini zayıflatma kararlarından birisidir. Sanayiciler olarak bu notumuzu tekrar yukarı çıkarmak için ekonomik reformlarla yeni yollar bulmalıyız. Yeni reformlarla sağlıklı makro politikalara önem vermeliyiz ve yapısal reformları da devam ettirmeliyiz. Moodys'in not düşürme raporu ile krize girecek ve çökecek bir ülke değiliz" dedi. 

Ülkeye zarar verip hainlik edenlerin cezasını çekerek hesap vermesi gerektiğini savunan Yöndem, haksız yere mağduriyet yaşayan sanayicilerin de dik durmasını istedi. Ülkede yaşanan, darbe ve terör olaylarının kendilerini ve sanayicileri yıldırmadığını ifade eden Zeki Yöndem, "Bizler, bu ülke için gece gündüz çalışan sanayiciler olarak, elimizi taşın altına değil, bedenimizi ve ruhumuzu taşın altına koymuş üretici ve tüccarlarız. Bizler üretimi, istihdamı, yeni ürünler yapmayı seven ülke sevdalılarıyız. Sanayiciler olarak, yaşanan olumsuzluklara rağmen ne üretimden, ne yatırımdan ne de istihdamdan vazgeçtik. Bu kadar risk olmasına rağmen, yine üretmeye, istihdam yaratmaya ve yatırımlarımıza devam edeceğiz. Bugün tüm bu olumsuzlukları bir kenara bırakıp, önümüze bakıp fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.