Dolar 32,5510
%0.2
Euro 34,9531
%-0.05
Altın 2.448,050
%0.49
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kentsel dönüşüme tek teklif Folkart'tan

Kentsel dönüşüme tek teklif Folkart'tan

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Uzundere'deki 32 hektarlık alanda hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesinde beklenen ihale tamamlandı. Yapılan ilk iki ihalede sonuç çıkmayan dev dönüşüm projesine tek teklif ünlü yapı firması Folkart'tan geldi. Uzundere'de flaş gelişme:

  • Ege Postası
  • 29.07.2016 - 11:12

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Uzundere'yi İzmir'in yeni yıldızı haline getirecek kentsel dönüşüm çalışması için ilk kazma nihayet vuruluyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun müteeahitlere çeşitli seferler çağrı yaptığı ancak bir türlü sonuç alınamayan, kentteki ilk yerinde kentsel dönüşüm projesi için yapılan son ihalede sürpriz yaşandı.

ÜÇÜNCÜ İHALE YAPILDI

Uzundere'de yapılacak ilk etap kentsel dönüşüm projesi için gerçekleşen üçüncü ihalede tek teklif Folkart'tan geldi. İlk aşamanın ardından mali teklifin 4 Ağustos'ta açılacağı ihaleyi Folkart Yapı'nın üstlenmesi beklenirken, ihale süreci nedeniyle tıkanan ve gecikmeye uğrayan kritik proje de start alacak. "Uzlaşmaya dayalı ve yerinde dönüşüm" anlamında ilk olacak proje 600 günde tamamlanacak.

BELEDİYE ALDIĞI SON KARARLA TESLİM SÜRESİNİ UZATTI

Türkiye ve İzmir'e örnek teşkil edecek proje için ilk olarak 18 Mayıs, ardından da 2 Haziran'da ihaleye çıkan ancak teklif gelmeyince iptal kararı almak zorunda kalan Büyükşehir Belediyesi, yapılan son ihalede projenin teslim süresini 450 günden 600 güne çıkarttı.

KENTSEL DÖNÜŞÜME FOLKART TALİP

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç yönetiminde gerçekleşen ve kapalı zarf usulü olarak yapılan ihalede Folkart Yapı tarafından sunulan dosyada mali teklif 4 Ağustos tarihinde açılacak. İhaleyi Folkart'ın kazanması durumunda sözleşmenin imzalanmasını müteakip Uzundere'de yer teslimi yapılacak ve inşaat başlayacak. İhale kapsamında Folkart, Uzundere Mahallesi'ndeki toplam 12 bin 809 metrekare alandaki iki adada 280 konut ve 33 işyeri yapacak. Proje için tahmin edilen bedel ise 64,5 milyon lira olurken, üç etaplı projenin ilk etabının yaklaşık 20 ay içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

PROJEDE NELER VAR'

Bölgedeki hak sahipleriyle uzlaşma görüşmelerini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk etapta 12 bin 809 metrekarelik alanda yeni konutlar inşa edecek. 3 bin 500 yeni konut inşa edilmesi planlanan proje kapsamında kat karşılığı inşaat ihalesine çıkılarak konut ve konut altı ticari birimlerin yapımına başlanacak. Fuarİzmir ile birlikte hareketlilik kazanmaya başlayan bölgenin ticari ihtiyaçlarını da göz önünde bulunduran İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni otel projesiyle semt adeta yeniden hayat bulacak. Kentsel dönüşüm projesinin altıncı etabını teşkil eden 45 bin metrekarelik merkezi iş alanında 250 odalı ve 500 yatak kapasiteli otele de yer verildi. Toplam 30 bin metrekarelik alanda 12 katlı yapılması planlanan otel 204 araç kapasiteli kapalı otopark ile yüzme havuzuna sahip olacak. Öte yandan, yörenin kalkınmasında kaldıraç etkisi üstlenecek yeni oteldeki istihdamda bölge halkına öncelik tanınacak ve yeni iş fırsatları yaratılacak. Ticaret, ofis ve konaklama fonksiyonu içeren altıncı etabın kalan 15 bin metrekarelik kısmında ise iş merkezi yer alacak. Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı tamamlandıktan sonra ticaret, ofis ve otel kompleksinin yanı sıra; projesi Karabağlar Belediyesi ile birlikte yürütülen gençlik merkezi, buz pisti, yarı olimpik yüzme havuzu, basketbol, futbol sahaları, tenis kortu içeren spor ve eğitim ağırlıklı bir spor kompleksi, sosyal ve kültürel merkezler, pazar alanı, otopark alanları ve yeşil alanlardan oluşan bir çekim merkezi haline gelecek.

İLK KAZMA 28 ŞUBAT 2015'TE VURULDU

Kent genelinde Bayraklı, Ege Mahallesi, Örnekköy, Ballıkuyu, Aktepe-Emrez ve Gürçeşme de dahil olmak üzere 7 ayrı bölgede ve toplam 4 bin 700 hektarlık alanda kentsel dönüşüm faaliyetlerini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere'deki proje için 11 Kasım 2011 tarihinde Bakanlar Kurulu’na başvurmuş ve resmen çalışmalara başlamıştı. 9 Eylül 2012 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ilanın ardından Uzundere Mahallesi’nde mülkiyet durumu, bina ve ölçüm tespitleri ile hak sahiplerinin belirlenmesi çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları bilgilendirmek amacıyla 23 Mart 2013 tarihinde bölgede uzlaşma ofisini hizmete açmıştı. Yapılan bilgilendirme toplantıları vasıtasıyla vatandaşların taleplerini alan Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanlığı yetkilileri sürecin devamında ise kentsel tasarım, yerleşim planı ve 13 farklı tipte mimari avan proje hazırlayarak uzlaşma görüşmelerini sürdürmüştü. Projede ilk kazmayı 28 Şubat 2015'te vuran ve sözleşme imzalanan 23 binada yıkım çalışmalarına start veren Büyükşehir Belediyesi, hak sahibi olan 65 ailenin talepleri doğrultusunda Uzundere Toplu Konutları’ndan konut tahsis işlemi gerçekleştirmiş ve yeni evlerine taşınmasını sağlamıştı. Son olarak Aralık 2015'te İzmir Valiliği'ne ÇED başvurusu yapan Büyükşehir Belediyesi, gelen onayın ardından 320 bin metrekare büyüklüğündeki kentsel dönüşüm alanında inşaat çalışmalarına başlamak için iki sefer ihaleye çıkmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.