Dolar 32,6001
%0.39
Euro 34,7172
%-0.04
Altın 2.517,810
%1.34
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kentsel dönüşüm Karabağlar'da başlıyor

Kentsel dönüşüm Karabağlar'da başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Şubat ayı içerisinde startını verdiği Uzundere'deki kentsel dönüşüm çalışmalarında hayata geçirilecek nihai proje de belli oldu. 32 hektarlık alanda toplam 3 bin 500 konutu kapsayan kentsel dönüşüm projesi için ÇED başvurusu yapan Büyükşehir Belediyesi, yıkım çalışmalarının ardından yeni konutların inşaatına başlamaya hazırlanıyor. Bakanlık'tan Büyükşehir'e dönüşüm onayı

  • Ege Postası
  • 15.12.2015 - 15:06
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 28 Şubat tarihinde Uzundere'de ilk kazmayı vuran ve yıkım çalışmalarına başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar'da merakla beklenen kentsel dönüşüm projesi için hazırlıklarını tamamladı. Önümüzdeki aylarda bölgedeki yeni konutların inşasına başlamaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, projeyi hayata geçirmek için ilk onayı İzmir Valiliği'nden istedi.
 
VALİLİK'TEN ÇED ONAYI İSTENDİ
Bölgede yıkım çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, yüklenici firma MGS Proje tarafından hazırlanan nihai proje dosyası için İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne ÇED başvurusu yaptı. Valilik tarafından ön oluru alan çalışmayla ilgili yapılacak değerlendirmenin ardından kesin onay alınmasıyla birlikte kentsel dönüşüm projesinin inşaatına başlanacak.
 
TOPLAM 3 BİN 500 KONUT İNŞA EDİLECEK
Toplam 32 hektarlık alanı kapsayan "Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim" Projesi dahilinde bir yanda hak sahipleriyle uzlaşma görüşmeleri devam ederken, diğer yanda da anlaşma sağlanan binalarda yıkım faaliyetlerine start verilmişti. "Yerinde dönüşüm" ilkesi ile yürütülen projenin ilk aşamasında sağlanan uzlaşmalar sonucunda hak sahiplerinin bir kısmı Uzundere Toplu Konutları'na taşınırken, İzmir-Aydın-Çeşme otobanı yanında bulunan Uzundere Mahallesi için hazırlanan nihai projenin detayları da belli oldu.


 
UZUNDERE "YERİNDE" DÖNÜŞECEK
149 bin metrekare konut alanı, 66 bin metrekare rekreasyon alanı, park alanları ve çocuk oyun alanları ile 10 bin metrekare de sosyal donatı alanı olarak ayrılan proje çerçevesinde bölgeye modern 3 bin 500 yeni konut inşa edilecek. Etap etap ilerleyen 474 yapının yıkım faaliyetleri ise devam ediyor.
 
OTEL SÜRPRİZİ
Diğer yandan, proje dahilinde Fuar İzmir'le birlikte bölgede artan ihtiyaçları da göz önünde bulunduran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere'de 250 oda kapasiteli bir de otel inşa edecek. Konaklama ihtiyacına yönelik hazırlanan otel projesiyle hem bölge ekonomisi canlanacak, hem de yeni fuar alanı ile birlikte hareketlenen bölgenin gelişmesine de olumlu katkılar sağlanacak.


 
İLK KAZMA ŞUBAT AYINDA VURULMUŞTU
Kent genelinde Bayraklı, Ege Mahallesi, Örnekköy, Ballıkuyu, Aktepe-Emrez ve Gürçeşme de dahil olmak üzere 7 ayrı bölgede ve toplam 4 bin 700 hektarlık alanda kentsel dönüşüm faaliyetlerini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere'deki proje için 11 Kasım 2011 tarihinde Bakanlar Kurulu’na başvurmuş ve resmen çalışmalara başlamıştı. 9 Eylül 2012 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ilanın ardından Uzundere Mahallesi’nde mülkiyet durumu, bina ve ölçüm tespitleri ile hak sahiplerinin belirlenmesi çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları bilgilendirmek amacıyla 23 Mart 2013 tarihinde bölgede uzlaşma ofisini hizmete açmıştı.


 
4 BİN 700 HEKTARLIK ALANDA KENTSEL DÖNÜŞÜM
Yapılan bilgilendirme toplantıları vasıtasıyla vatandaşların taleplerini alan Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanlığı yetkilileri sürecin devamında ise kentsel tasarım, yerleşim planı ve 13 farklı tipte mimari avan proje hazırlayarak uzlaşma görüşmelerini sürdürmüştü. Projede ilk kazmayı vuran ve sözleşme imzalanan 23 binada yıkım çalışmalarına start veren Büyükşehir Belediyesi, hak sahibi olan 65 ailenin talepleri doğrultusunda Uzundere Toplu Konutları’ndan konut tahsis işlemi gerçekleştirmiş ve yeni evlerine taşınmasını sağlamıştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.