Dolar 32,5308
%-0.03
Euro 34,9822
%0.44
Altın 2.431,570
%0.35
Bist-100 9.809,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemeraltı'nın yeni başkanı belli oldu

Kemeraltı'nın yeni başkanı belli oldu

Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği genel kurulunda Semih Girgin, Çarşı'nın yeni başkanı oldu. Toplam 232 oyun 123'ünü alan Girgin'in yönetim kurulunda Erdal Tütüncüoğlu ile Deniz Barçın gibi isimler de yer aldı. Desteğe yardımı nedeniyle üyelere teşekkür eden Başkan Girgin, "Kemeraltı'nda birlikteliği sağlayacak, Çarşı'nın geleceğini planlayacak bir deli lazımdı. Ben de o deliyim. Hedefim, geceleri de müzik eşliğinde yaşayan bir çarşıyı hayata geçirmek. Ayrıca eğitimlerle esnafımızın kalitesini de arttıracağız" dedi. Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği genel kurula gitti

  • Ege Postası
  • 31.10.2019 - 15:19

Kemeraltı Özyurtsever İşhanı'nda gerçekleştirilen Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği genel kuruluna derneğin yaklaşık 232 üyesi katıldı. Genel kurulda mevcut başkanı Ümit Kaya'nın yanı sıra Semih Girgin ve Oğuz Gün'ün ortak listesi yarıştı. Zaman zaman gerginliklerin ve tartışmaların yaşandığı genel kurulun Divan Başkanlığa Turgay Baransel, Başkan Yardımcılığına Yalçın Ata, sekreterliğe ise Kemal Ateş seçildi.

"O DELİ BENİM"

Kullanılan 232 oyun 123'ünü alarak Başkan seçilen Semih Girgin, 1985 yılından beri Çarşı'da esnaf olduğunu belirterek şunları söyledi: "30 yıldır sivil toplum örgütlerinin yönetimlerinde de yer aldım. Fakat bugün baskın bir seçim yapılmak istendiği için 'Buraya bir deli lazım dedim' ve o güçle adaylığımı açıkladım. Ne yazık ki 7 yılda esnaf olmayanlar bu derneğe üye yapıldı. Yeni dönemde ise tüzük değişikliğine gidip Başkanlık süresini 2 yıla düşüreceğiz. Ayrıca bir başkan en fazla 2 dönem başkanlık yapacak. Dernek kimsenin çiftliği olmayacak" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZ BİLE İSTEMİYOR"

Seçimde oy kullanan bir çok dernek üyesinin kimler olduğunun bile bilinmediğini aktaran Girgin, "Esnafımızın aidat borçlarını yapacağımız etkinliklerle kapatacağız. Düzenleyeceğimiz konser, esnafımızın aidat borçlarını karşılayacak. Böylece esnafımız zorda kalmayacak. Ne yazık ki bugün kendi çocuklarımız bile bizim yanımızda çalışmak istemiyor. Çünkü çarşı heyecanını kaybetti ve cazip olmaktan uzaklaştı. İşportacılık, hanutçuluk gibi sorunlar arttı. Böyle devam ederse 15 yıl sonra Kemeraltı kalmayabilir. Biz bunları çözmek için en hızlı şekilde adım atacağız" diye konuştu.

"DERNEĞE SİYASET SOKMAYACAĞIZ"

Esnafın eğitime de ihtiyacı olduğunu aktaran Girgin, "Yanımızda çalışanlarımıza sahip çıkacağız, çalışanlarımızın çocuklarına burs vereceğiz. Eski mesleklerin korunması, çalışanlarımızın mutluluğu gibi konulara özel önem vereceğiz. Gece de çarşının açık kalması için, Kemeraltı'nda müzik organizasyonlar olmak zorunda.Siyaseti de asla derneğe sokmayacağız, Bizim tek siyasetimiz, ekmek siyaseti olacak" ifadelerini kullandı.

ÇARŞI 2020'DE EYFEL GİBİ OLACAK

Seçim öncesi üyelere seslenen Ümit Kaya, "Siemens firması çarşımız için büyük bir proje hazırlıyor. Kemeraltı 2020 yılında Boğaziçi Köprüsü veya Paris'teki Eiyfel gibi aydınlatılacak. Ayrıca 2020 Şubat ayında Kemeraltı'nın altyapı çalışmaları ve üstünün kapanması tamamlanacak. Esnafımızın mağdur olmaması için gece çalışılması ricasını Başkan Tunç Soyer'e ilettik" dedi. Mevcut Başkan Ümit Kaya'nın faaliyet raporu ise 40'a karşı 59 oyla ibra edilmedi.

ÇEVREMİZİ AVM'LER KUŞATTI

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise, İzmir'in bir çok yerinde açılan büyük alışveriş merkezlerinin kenti çepeçevre kuşattığını belirtti. Beko, "Etrafımızı saran AVM'lere ve büyük kartellere karşı birlikte hareket etmeliyiz. Yarın bu kartellere karşı geç kalmamak için hep birlikte, elele olmalıyız. Kendi içimizde bu birlikteliği sağlayamazsak Çarşı'nın da geleceği tehlikeye girer" dedi.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Semih Girgin

Fadıl Kaynak

Deniz Barçın

Tamer Yıldırım

Hüseyin Nas

Erdal Tütüncüoğlu

Nurettin Şatafatoğlu

Necdet Gülseçer

Necmi Mutlu

Adil Özğit

Cahit Namlı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.