Dolar 32,3695
%0.16
Euro 34,9596
%-0.3
Altın 2.325,370
%0.21
Bist-100 9,13
%0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemeraltı kalp krizi geçiriyor!

Kemeraltı kalp krizi geçiriyor!

TARİHİ kemeraltı çarşısı son yılların en büyük krizlerinden birini yaşıyor. Bir dönemler 'iğne atsan yere düşmez' denilecek kalabalığı ağırlayan çarşıda bugün, günün büyük bir bölümünde sessizlik dikkat çekerken esnaf bu durumu "Kemeraltı kalp krizi geçiriyor" diye yorumluyor.  Hiç bu kadar boş kalmamıştı

  • Ege Postası
  • 29.05.2016 - 10:36

İZMİR - Kemeraltı'nın ana damarı Anafartalar Caddesi son günlerdeki boş görüntüsüyle dikkat çekiyor. Cadde üzerindeki bazı kepenklerin de kapalı olduğu görülüyor. Çarşı esnafı aynı zamanda Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Kurucusu olan Necati Ortabaş çarşının alışverişin yanında kent kültürünü da yaşattığını hatırlattı. Son günlerde Kemeraltı'ndaki krizi aşmak için internetten satış projesının ortaya konduğunu hatırlatan Ortabaş, "Çarşıda durgunluğu internet üzerinden sanal satışlar yaparak çözmek çok zor. Üstelik bu durum çarşının alışveriş kültürüne de ters. Çarşımızın alışveriş merkezlerine internet üzerinden satışlara karşı en büyük silahı alışverişe gelen ister yerli ister yabancı olsun hissedebilecekleri buram, buram baharat, kahve, pide, döner, turşu, tatlı kokusu var. Alışverişe gelen İzmirliler burada ürünleri görerek, koklayarak, dokunurak, tadarak ve seçerek alma fırsatı buluyor. Dükkanlarda tezgahlarda bol çeşidi görüyor. Bu nostaljik alışveriş kültürünü AVM ve sanal ortamlarda hiç bir tüketici bulamaz. Bu lezzet çarşıda uzun yıllardır var" dedi. 
 


Ortabaş çarşının zor günlerden geçtiğini belirterek, "Kemeraltı adeta kalp krizi geçiriyor. Çarşıda işler bıçak gibi kesildi. Hem yerli hem de yabancı turisit yok gibi. Çarşı ana arterinde bir dükkan boşaldığına uzun süre boş kaldığında şahit olmazdık. Fakat artık boşalanların yerine yenisi gelmiyor. Çarşı kan kaybediyor" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.