Dolar 32,4434
%-0.13
Euro 34,7639
%-0.59
Altın 2.441,050
%0.2
Bist-100 9.920,00
%2.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemeraltı esnafı umduğunu bulamadı

Kemeraltı esnafı umduğunu bulamadı

İzmir'in Kemeraltı Çarşısı esnafı, Kurban Bayramı'na sayılı günler kalmasına ve indirimli fiyatlara rağmen, alışverişin durgun olmasından yakındı. Bayrama sayılı günler kaldı

  • Ege Postası
  • 17.08.2018 - 09:43

Bayram alışverişi denildiğinde İzmir'de ilk akla gelen yerlerden olan tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda beklenen hareketlilik yaşanmadı. Çarşıyı çok sayıda kişinin ziyaret etmesine rağmen satışların durgun olduğunu söyleyen çarşı esnafı, umutla son güne kadar bekleyeceklerini söyledi.

Çarşı esnafından ayakkabıcı Cesur Okumuş, "28 yıldır bu işi yapıyorum. Normalde bayramdan 1 ay önce yoğunluk başlardı. Ancak 9 günlük tatilde seyahat edecek insanlar giyim, ayakkabı için masraf etmek istemiyor. Yaza denk gelen bayramlar böyle oluyor" dedi. 15 TL'ye bile ayakkabı satmasına rağmen isteği satışı yapamadığını belirten Okumuş, "Cadde kalabalık ama dükkanlar boş. Sadece dışardan bakıyorlar. Çoğunluk nişan, düğün alışverişi için Kemeraltı'na geliyor" diye konuştu.

Çocuk giyim eşyaları satan 55 yaşındaki Ayhan Ateş da piyasanın durgun olduğunu belirterek, "Bayram yaklaştı mı yaklaşmadı mı belli değil. Bayram yaza denk geldiği için işler durdu. İnsanlar bütçeyi kurbana, tatile ayırıyor. Çocuk takımlarını indirimli olarak 70 TL civarına satıyoruz ama rağmen yok" dedi. (DHA)

İlgili Haber

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.