Dolar 32,5042
%-0.11
Euro 34,9587
%0.37
Altın 2.429,560
%0.26
Bist-100 9.800,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemalpaşa 'karantinada' deve güreşleri süresiz ertelendi

Kemalpaşa 'karantinada' deve güreşleri süresiz ertelendi

Kemalpaşa'da hafta sonu yapılması planlanan deve güreşleri, bölgede görülen Şap Hastalığı ve Mavi Dil hastalığı nedeniyle ileri tarihe ertelendi Kemalpaşa 'karantinada'

  • Ege Postası
  • 13.12.2017 - 10:48

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - Kemalpaşa'da bir ay önce başlayan 'şap karantinası' ve bir hafta önce başlayan 'mavi dil hastalığı karantinası' nedeniyle hayvan alım- satımı yasaklandı. Büyükbaş ve küçük baş hayvanları etkileyen hastalıklar nedeniyle başlatılan karantinanın yaklaşık 1 ay sonra bitmesi bekleniyor. 

Hayvan giriş çıkışının yasaklandığı bölgede bu hafta sonu yapılması planlanan deve güreşi şenliğinin ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu. Bölgede, ülkeler arası canlı hayvan ve hayvansal ürün ticaretini olumsuz yönde etkileyen, büyük ekonomik kayıplara neden olan, çift tırnaklı hayvanlarda görülen akut ve çok bulaşıcı viral bir hastalık olarak tanımlanan, şap hastalığı konusunda önlemlerin alındığı ifade edilirken, özellikle koyunlarda görülen mavi dil hastalığının ise kısa süre önce ortaya çıktığı ve karantinanın genişletildiği vurgulandı.

Karantina nedeniyle bölgeden hayvan çıkışının ve hayvan alım satımının yasaklandığı belirtilerek; karantina kurallarına uyulmaması halinde yüksek para cezalarını içeren yaptırımlar uygulanacağı ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.