Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemalpaşa Hastanasi'ne bebek dostu unvanı

Kemalpaşa Hastanasi'ne bebek dostu unvanı

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Kemalpaşa Devlet Hastanesi'ne Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Bebek Dostu Hastane" unvanı verildi.

  • Ege Postası
  • 02.11.2016 - 11:01

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda, "Bebek Dostu Hastane" olan Kemalpaşa Devlet Hastanesi'nin Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nesile Selçuk Çengel ve Doğumhane Sorumlusu Sevda Yılmaz'a, İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur tarafından plaket takdim edildi. Bebek Dostu Hastane plaketini alan Nesile Selçuk Çengel "Anne sütünün özendirilmesi ve annelere emzirme konusunda bilgi ve doğru alışkanlık kazandırılmasına yönelik Sağlık Bakanlığı tarafından 1991 yılında "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler Programı" başlatılmıştır. Hastaneler de emzirme politikalarına ilişkin yazılı bir düzenleme yapmaktadır. Emzirme hakkında tüm sağlık personeli ve hamileler eğitilmektedir. Annelere doğumu izleyen ilk 30 dakika içinde emzirmeye başlamaları konusunda yardımcı olunmakta, anne ve bebeğin 24 saat aynı odada kalması sağlanmakta, anne sütü yararları hakkında bilgi verilmekte, emzik ve biberon kullanmamaları konusunda eğitilmektedir. Taburcu olduktan sonra ise başvuru yapacakları sağlık kuruluşları hakkında bilgilendirilmektedir" dedi.


Kemalpaşa Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Doğan Yıldırım da anne sütünün bir mucize olduğunu belertirek, "Tüm bebeklerin anne sütü ile beslenme hakkı vardır. Kemalpaşa Devlet Hastanesi olarak tüm bebeklerimizin sağlıklı olması için anne sütü ile beslenmelerini destekliyoruz. Anne sütü bebeğe vereceğimiz en güzel hediyedir. Sağlıklı nesiller anne sütü alarak yetişecektir" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.