Dolar 32,3339
%0.17
Euro 35,1789
%-0.01
Altın 2.241,420
%-0.09
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemalpaşa'da Engelli Hizmetleri Çalıştayı... O projede ilk adım atıldı

Kemalpaşa'da Engelli Hizmetleri Çalıştayı... O projede ilk adım atıldı

Kemalpaşa Belediye tarafından düzenlenen ‘Yerel Yönetimlerde Engelli Hizmetleri Çalıştayı' yapıldı. Çalıştayda konuşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, engelli bireylerin herkesle eşit fırsatlara, haklara ve olanaklara sahip olması gerektiğini, bu konuda hala çözülememiş sorunların bulunduğuna dikkat çekti. Kemalpaşa'da Engelli Hizmetleri Çalıştayı

  • Ege Postası
  • 22.07.2019 - 11:22

Kemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Yerel Yönetimlerde Engelli Hizmetleri Çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştaya Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Başkan Yardımcısı Arzu Külahçıoğlu Altıntoz, DEÜ Zihinsel Engelliler Eğitimi A.B.D Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alev GİRLİ, İzmir Büyük Şehir Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Mahmut Akkın, Sosyolog Mehmet Serhat Tezbaşaran ve dernek, vakıf, spor kulübü vb. engelli örgütleri ve akademisyenler katıldı.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı çalıştayda yaptığı açıklamada “Bildiğiniz üzere burada bulunma ve çalıştayı gerçekleştirmekteki hedefimiz; belediyemize bağlı bir engelli hizmet birimi kurmak. Bu bizim sosyal belediyecilik anlayışımız gereği en temel sorumluluklarımızdan biridir. Seçim çalışmalarımızda da vadettiğimiz gibi özellikle toplumun dezavantajlı gruplarına yönelik iletişim kurulabileceği, sorunların çözülebileceği, danışmanlık hizmeti sunulabileceği, engel gruplarının birçok çalışmaya aktif katılabilecekleri bir mekanizmayı oluşturmak amacıyla ilk adımımızı atmış bulunmaktayız. Bu adım aynı zamanda engelli bireylerimiz için eğitimde, ulaşımda, sağlıkta, istihdamda; yani her anlamda Kemalpaşa'daki hizmetleri erişilebilir kılmak adına çok kıymetlidir. Şimdiden çalıştay boyunca sunacağınız katkılar ve deneyim paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim.” diyerek sözlerine son verdi.

Toplantıya katılanların önerileri alınarak belediyemiz bünyesinde kurulacak olan engelli yaşam biriminin yol haritası belirlendi. Çalıştayın ikinci bölümünde engellilerin yaşamını zorlaştıran temel sorunlar; yasal yönetsel yapılanma, eğitsel hizmetler, erişe bilirlik hizmetleri, sosyal yardımlar, sosyal ve siyasal yaşama katılım, işgücüne katılım hizmetleri, engelli sivil toplum örgütleriyle ilişkiler ve farkındalık çalışmaları konularında grup çalışmaları yapılarak mevcut durum değerlendirildi ve engellilerin günlük yaşamda karşılaştıkları sorunlar için çözüm önerileri oluşturuldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.