Dolar 32,5719
%0.26
Euro 34,9905
%0.05
Altın 2.459,320
%0.95
Bist-100 9.883,00
%1.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemalpaşa'da Cumhuriyet coşkusu

Kemalpaşa'da Cumhuriyet coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kemalpaşa'da gerçekleştirilen resmi törenlerde coşkuyla kutlandı. Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen programa çok sayıda vatandaş katılırken; halk oyunları ekibinin gösterisi izleyenlerden tam not aldı.

  • Ege Postası
  • 29.10.2016 - 14:59

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. yıldönümünü, Kemalpaşa'da gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreniyle kutlandı. Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken; halk oyunları ekibinin gösterisi izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Sağlam, Kemalpaşa İlçe Emniyet Müdürü Şahin Özdemir, Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdür Fikret Yılmaz, AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar, siyasi parti temsilcileri  ile  çok sayıda vatandaşın katıldığı tören, istiklal marşı ve saygı duruşuyla başladı.

Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek'in 29 Ekim'in anlam ve önemine ilişkin yaptığı açılış konuşmasının ardından halk oyunları ekiplerinin gösterisi ilgiyle izlenirken; programda ilçe genelinde şiir, edebiyat ve spor branşlarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Kemalpaşa'nın çeşitli okullarından gelen öğrencilerden ve bando ekibinden oluşan kortej ise protokolü selamlayarak, resmi geçit törenini gerçekleştirdi.

DÜNYAYA ÖRNEK BİR MÜCADELE

Birlik ve beraberlik ruhunu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda bir kez daha yaşamaktan duydukları mutluluğu dile getiren Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, "Milli Mücadele döneminin ardından devletin yönetim şeklinin belirlenmesi amacıyla başlayan hareket Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 29 Ekim 1923'te, Cumhuriyeti ilan etmesiyle yeni bir boyut kazandı. Bütün dünyaya örnek olan bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin ardından gelinen bu noktada; Cumhuriyetin ilanıyla birey ve toplum hayatında önemli kazanımlar elde edildi. Bizler de böylesi önemli günlerde, hem bu kazanımları hatırlamanın hem de bir arada olmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız uğruna şehit olan  vatandaşlarımızı bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor; aziz milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.