Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemalpaşa'da 13 oy farkla o isim kazandı

Kemalpaşa'da 13 oy farkla o isim kazandı

CHP'nin bugün kongre yaptığı altı ilçeden Kemalpaşa'da, heyecan doruğa çıktı. Mevcut İlçe Başkanı Ulviye Üreten ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Ayçil kongrede yarıştı. Üreten, başkanlığı 13 oy farkla rakibi Ayçil'e kaptırdı. Kongrede bir de çizik krizi yaşandı, Ayçil'in listesinde olan eski ilçe sekreteri Yüksel Çelik çizik yeyince yönetim dışı kalma ihtimali var. Yüksel'in durumuna seçim kurulu karar verecek. Kemalpaşa kongresinde sandık kapandı

  • Ege Postası
  • 09.12.2017 - 11:25

HALİT UMUTOĞULLARI / EGEPOSTASI - CHP Kemalpaşa İlçe Kongresi'nde kazanan isim, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ayçil oldu. Eski Başkan Ulviye Üreten, 13 oy farkla, koltuğunu kaybetti. Ayçil'in ekibinde yer alan, eski ilçe sekreteri Yüksel Çelik 13 çizik yiyince yönetime girmeme tahlikesi ile karşı karşıya kaldı. Kararı seçim kuruku verecek. 

Birlik ve beraberlik mesajları içeren pankartların asıldığı Dere Mesire Alanı'nda gerçekleşen kongrede 275 delege oy kullandı. Seçim sonunda Mehmet Ayçil 144 oyla başkan seçildi. Başkan Ulviye Üreten ise 131 oyda kaldı, 13 oy farkla başkanlığı kaybetti. 

Mehmet Ayçil'in listesinde bulunan, Eski Başkan Üreten'in yönetiminde ilçe sekreteri olan Yüksel Çelik, seçimde 13 çizik yedi, yönetime giremedi. Yedekten bir isim gelecek. Aynı zamanda il delege listesinde yer alan Çelik, delege seçilmeyi başardı.  

Ayçil başkanlığındaki yeni yönetim de Ferah Adar, Mehmet Rıfat Baykal, Nilgün Coşkun, Yüksel Çelik, Volkan Dönmez, Mustafa Güneş, Hülya Kara, Meltem Kaya, Esat Kırşehirli, Osman Oray, Kadem Özarslan, Ufuk Koçak Özcan, Hüsamettin Saydam, Engin Şahin, Kenan Ürem ve Şahin Üstündağ'dan oluştu. 

Ayçil’in listesinde kendisiyle birlikte yer alan Özkan Ataman, Hamdi Bulut, Yüksel Çelik, Suna Çetin, Sevim Dalgıç, Rıza Günak, Burhan Güneş, Kerim Kurnaz, Talat Özışık ve Bülent Yavuz il delegesi seçildi. 

İŞTE GÜN BOYU KONGRE SALONUNDA YAŞANANLAR

Kongrede konuşma yapan adaylardan, İlçe Başkanı Ulviye Üreten, partilileri "Kemalpaşa'nın her mahallesinden gelen saygıdeğer örgütün, kaybedeni olamayan demokrasi şölenimize hoşgeldiniz" diye selamladı.

CHP'NİN İKTİDAR OLMASI İÇİN ADAYIM 

Üreten, "İlçe Başkanlığım süresince gidilmeyen köy bizim değildir anlayışı ile girilmedik köy bırakmadık. İlçe kongresimizden sizlerin güvenini tekrar almak için huzurunzdayım. CHP'yi genelde ve yerelde iktidar olması için yolumuza hep beraber devam etmek istiyorum. CHP'nin her üyesinin kıymetli ve değerli olduğunu düşünerek dava arkadaşlığı çerçevesinde birbirimize sıkı sıkı sarılmalıyız. En iyi örneği referandum'da birinci parti çıkarak bunu gösterdik.  Genele başkanımız 25 günde 437 kilometre sıcak-yağmur demeden yürüdüyse hiç birimizin oturmaya hakkı yok. Her zaman savunduğum tek şey var, kapalı kapıların ardında belediye başkanımızın seçilmeyeceğinin sözünü veriyorum ve sizlerden destek bekliyorum. Kimseyi ötekileştirmeden Kuvai-i milliye ruhuna inanarak, CHP'nin 2019 da genelde ve yerelde ikdar olması için adayım. Aday arkadaşıma başarılar diliyorum. Son olarak birleşeceğiz, bütünleşeceğiz, bir olacağız, hür olacağız diyorum ve desteklerinizi bekliyorum" dedi. 

GÖREV İSTİYORUZ

Diğer aday Mehmet Ayçil de konuşmasına "Yeniden tarih yazmak, çocuklarımıza torunlarımıza anlamlı bir miras bırakmak için ve buna birlik ve beraberlikle ulaşacağına inanarak buradayız" diye başladı. Ayçil, "Bugün bir ağabeyiniz, bir büyüğümüz olarak karşınızdayım. Tüm partililerimizi kucaklayacak ve hep birlikte yöneteceğiz. Görev istiyoruz. Kimsenin kendisini değersiz hissetmesine izin vermeyeceğiz. 2019'da ülkemiz 3 büyük şeçime sahne olacak. Bu seçimlerin ilkinde Kemalpaşa'da yeniden CHP bayrağını birlikte dikeceğimize inanıyorum. Bu konuda tüm partililerin görüşü alınarak belediye başkanı adayı ve meclis üyelerinin seçileceğini bilmenizi isterim. Biz kimseye ayrıcalık sözü vermedik. Ben ve yönetim kurulundaki hiç bir arkadaşım meclis üyeliğine aday olamayacaktır. Hepinize söz veriyorum. Partimize bu güne akdar hizmet eden Ulviye Üreten'e ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Öte yandan coşkunun hakim olduğu kongre salonunda seçime renkli görüntülerle gidildi. Dere Mesire alanında  "Birleşe birleşe kazanacağız",  "Barış, eşitlik, adalet" gibi, birlik beraberlik mesajlarının yer aldığı pankartlar dikkat çekti. Kongrede divan başkanlığını PM Üyesi Mustafa Moroğlu üstlendi.

Moroğlu  yaptığı konuşmada, "İyi bir kongre yaşayacağız. Bu kongreyi hem verimli kılmak hem de demokratik tarzda yönetmek amacımız.  2-3 aydan beri mahallelerinizde delege seçilmek için görev talep ettiniz. Hepinizden şunu rica ediyorum, tüm konuşmaları sonuna kadar dinleyin" dedi.

KUDÜS, FİLİSTİN DAVASIDIR 

Konuşmasında Kudüs ile ilgili gelişmelere de değinen Moroğlu, "İnsanlar birbirine düşürülüyor. Kudüs meselesine ilişkin dava Filistin davasıdır. Bu saldırıya karşı koymak hepimizin görevidir. Küdüs'e yapılan saldırı Filistin halkına yapılan saldırıdır. Ne Man adasını gizleyebilirler ne de Zarrab'tan aldıkları rüşvetleri gizleyebilirler bunun üzerinden. Dün Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'yi görevden aldılar. Biz onun arkasındayız. Artık yerel yönetimler üzerinden baskı kurmaya çalışıyorlar' dedi.

ÇARŞAF LİSTE İSTİYORUM

Delegelerden Mehmet Karadağ, seçimin çarşaf listeyle yapılması öneride bulundu. Çarşaf liste seçeneğini oylamaya sunan Moroğlu oylama sonucunda oy çoğunluğu ile blok liste ile seçime gidileceğini duyurdu. 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.