Dolar 32,5822
%0.33
Euro 34,7960
%0.18
Altın 2.509,000
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kediler için doğal beslenme nasıl olmalıdır'

Kediler için doğal beslenme nasıl olmalıdır'

Kedilerin tüketmesi için özel üretilmiş olan besinler vardır. Bunlar kedi maması şeklinde tanımlanabilmektedir. İnsanlar gibi kedilerinde dengeli ve doğru beslenmesi gerekir. Bu onların sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için önemli bir ihtiyaçtır.

  • Ege Postası
  • 31.08.2018 - 12:44

Kedilerin tüketmesi için özel üretilmiş olan besinler vardır. Bunlar kedi maması şeklinde tanımlanabilmektedir. İnsanlar gibi kedilerinde dengeli ve doğru beslenmesi gerekir. Bu onların sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için önemli bir ihtiyaçtır. Mamaların içerisinde bulunan mineraller ve amino asitler sayesinde kedinin sağlıklı kalması sağlanmış olacaktır. Mamalar üretim aşamasındayken belli işlemlerden geçilmesi gerekir. Bu durumda basınç ve çeşitli kimyasallar nedeniyle mamanın bozulmaması için de sıralamaya dikkat edilmesi şarttır. Mesela bunu bir özet geçecek olursak etin içerisinde bulunan taurin isimli amino ait mamanın işlenmesi sırasında bozulacaktır. Bunun içinde sona eklenmesi gerekir. Kedilerde uzun süreli olarak taurin eksiliği yaşanırsa o zaman görme kaybı ya da kalp krizi meydana gelebilir. Kedi mamasının yanı sıra kedi kumları da önemlidir. Kediler iyi bir beslenme kadar düzenli bir uykuya ve günlük ihtiyaçlarını karşılamaya ihtiyaç duyarlar. Bunun içinde evinizde kedi besliyorsanız mama ve kedi kumu önemli bir konudur.

İsterseniz durumu daha iyi anlayabilmek için kedi mamasının tarihçesine kısaca bir göz atalım.

Kedi Mamasının Tarihçesi

Kedi mamalarının üretilmesi ile ilgili fikir ilk kez köpekler için üretildikten sonra akla gelmiştir. Bunun en temel nedeni ise kedilerinin yiyeceklerini kendi kendilerine bulabilmelerinin zor olması ve yeteneklerinin de giderek kısıtlanmış olmasıdır. Özellikle de şehirleşmeler burada örnek olarak gösterilebilmektedir.  Kediler evde beslenmeye başlandıkça bu kez yanlış beslenmelerde ortaya çıkacaktır. Burada bir örnek verelim gün boyunca evde miskince bekleyen kedi fareyi gördüğü zaman kovalamaya başlıyor ve kovaladıkça yoruluyor. Fareyi yakaladıktan sonra ise yorularak dinlenme aşamasına geçiyor. 

Kedinizi hiçbir zaman doğru beslenme konusunda ihmal etmemelisiniz. Çünkü iyi beslenmeye ve sağlıklı olmayan bir kedinin de evdeki haşerelerle mücadele edebilmesi mümkün olmayabilecektir. Üstelik tok olan bir kedinin evinizi de karıştırmak durumunda kalmayacağını söyleyebiliriz. Kedilerde beslenmeye baktığımız zaman günde en az ikinci kez beslenmesi gereklidir. Bunun içinde bir kedi sahibi olarak sizin mutlaka kedinizi günde iki kez beslemeniz gereklidir. Kedinizin yiyeceği miktar ise onun beslenme alışkanlığına bağlı olabilecektir. Bu da sizin kedinizi gözlemlemenizle mümkün olabilecek bir konudur.

Kediler İçin Doğal Beslenme

Kediler için bir genelleme yapacak olursak yaratılışları gereği olarak etçil olabilirler. Yani etoburlardır. Kediler beslenme ihtiyaçlarını hayvan etinden sağladıkları için de bu ete bağımlı olurlar. Kedi evcilleştirilmiş olsa bile çeşitli hayvanları gördüğünde içgüdüsü harekete geçer ve yemek isterler. Kedilerin fırsatçı havanlar olduğunu bilmek gerekiyor. Dolayısıyla kedilerinize ne kadar iyi bakarsanız onlardan evdeki haşerelerden ve farelerden kurtulmak için destek alabileceğiniz gibi sizin için de çok iyi bir oyun arkadaşı olabilecektir.

Kediniz için en uygun olan kedi mamasını bulmalı ve onun için en doğru alanların oluşturulmasını sağlamak zorundasınız.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.