Dolar 32,5380
%-0.01
Euro 34,9982
%0.49
Altın 2.434,350
%0.46
Bist-100 9.770,00
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kazı başkanı su altında kriz geçirdi

Kazı başkanı su altında kriz geçirdi

Urla Limantepe Su Altı Kazı Başkanı Prof. Dr. Hayat Erkanal, dalış yaptığı sırada kalp krizi geçirerek, yoğun bakıma kaldırıldı Kazı Başkanı'nın durumu ciddi

  • Ege Postası
  • 13.06.2019 - 09:10

İzmir'in Urla İlçesi  Limantepe Su Altı Kazı Başkanı Prof. Dr. Hayat Erkanal, dalış yaparken boğulma tehlikesi geçirince yoğun bakıma kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, dünyanın en önemli 10 su altı kazısı arasında gösterilen Limantepe Kazıları Başkanı Erkanal, arkadaşlarıyla günübirlik tatil için gittiği Karaburun'da şnorkel ve paletle yüzmek için girdiği denizde fenalaştı. Erkanal, arkadaşları tarafından sudan çıkarılarak tekneye alındı. Önce kalp krizi geçirdiği sanılan, ancak boğulma tehlikesi geçirdiği anlaşılan Erkanal'a karaya getirildiğinde 112 Acil Servis ekiplerince müdahale edildi.

Erkanal, kaldırıldığı Karaburun Devlet Hastanesinden, hava ambulansı ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Erkanal'ın (79) hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

Öte yandan ilk müdahalede kalp krizi geçirdiği değerlendirilen Prof. Dr. Erkanal'ın boğulma tehlikesi geçirmesi nedeniyle solunumunun durduğu kaydedildi. 

Yoğun bakım servisi önünde bekleyen Prof. Dr. Armağan Erkanal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin kalp krizi değil boğulma tehlikesi geçirmesi nedeniyle fenalaştığını söyledi. 

İlk 24 saatin çok kritik olduğunu ifade eden Erkanal, "Henüz bizim de çok net bilgimiz yok. İnşallah atlatır. Emin ellerde olduğunu düşünüyorum. İlgi gösteren herkese çok teşekkür ederim." dedi. 

Mardin Nusaybin'deki kazı çalışmaları sırasında 1991 yılında terör saldırısına uğrayan Erkanal, Urla Limantepe'de Türkiye'nin ilk su altı kazısını başlatmıştı. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.