Dolar 32,5884
%0.35
Euro 34,8737
%0.41
Altın 2.498,600
%0.57
Bist-100 9.659,00
%1.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kazan kazan modeli ile başaralım

Kazan kazan modeli ile başaralım

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H. İbrahim Gökçüoğlu, Türkiye ile Singapur arasında kazan kazan ilişkisine dayalı ticaret modeli önerdi. Ticaret hacminin 1 milyar dolar olduğu Singapur ile arasında imzalanan ve geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren serbest ticaret anlaşmasının (STA) getireceği avantajlara dikkat çeken Gökçüoğlu, “Türkiye ile Singapur, Singapur ile İzmir arasında yapacak çok iş var. Karşılıklı kazan kazan modeli ile oluşturacağımız projeler, iki ülke arasındaki ticaret hacminin özlenen seviyelere gelmesine katkı sağlayacaktır” dedi.

  • Ege Postası
  • 01.11.2017 - 09:14

Singapur Ankara Büyükelçisi A. Selverajah, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nı ziyaret etti. EBSO Başkan Yardımcısı H. İbrahim Gökçüoğlu’nun ev sahipliği yaptığı ziyarette iki ülke arasındaki ticaret hacminin geliştirilmesi konusu ele alındı. Gökçüoğlu, iki ülke arasında imzalanan ve ekim ayı içinde yürürlüğe giren serbest ticaret anlaşmasının getireceği avantajların ticaret hacmine olumlu yansıyacağını söyledi. Gökçüoğlu, “8 bin yıllık tarihi ve ticaret, sanayi, turizm, tarım sektörlerinin etkin olduğu İzmir, Singapur ile kazan kazan ilkesine dayalı olarak çak daha fazla işbirliği imkanı barındırıyor. Bu ziyaret ve sonrasında hedefe odaklı bir yol haritası izlenerek, ticaret hacminin yukarılara çekilmesi mümkündür” dedi. EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçüoğlu, ticaret, turizm, sanayi altyapısı ile İzmir ve Ege Bölgesi’nin avantajlarını vurguladı. Gökçüoğlu, “Büyük hedeflerimiz var. Ancak, bu hedeflere ulaşmanın yolu, küçük ve başarılı adımlar atmak. Aynı dili konuşamayabiliriz ama gözler anlaşır ve aynı duygularla hareket ettiğimizde başarılı olmamak için bir neden yok. İlk adımı alıcının doğru satıcıyla, satıcının doğru alıcıyla aynı masada görüşme imkanı bulacağı B2B organizasyonu ile atalım” diye konuştu.

Coğrafi konum avantajı

Büyükelçi A. Selverajah da her iki ülkenin de konumunun çok stratejik olduğunu ve konuya sadece Türkiye ve Singapur arasındaki ikili ticaret olarak bakmamak gerektiğini belirtti. Singapurlu işadamları için Türkiye’nin Balkanlara, Kafkasya’ya, Orta Doğu’ya, Kuzey Afrika’ya açılmak için bir kapı konumunda olacağını, aynı şekilde Türkiye için de Singapur’un 10 ülkeden oluşan, toplam 620 milyon nüfuslu, 2.7 trilyon dolarlık ekonomiye sahip Asya Ekonomik Topluluğu’na ulaşmak için bir üs olacağını vurguladı.

Ziyaretin ardından EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H. İbrahim Gökçüoğlu, Büyükelçiye plaket takdim etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.