Dolar 32,3106
%0.19
Euro 35,1105
%-0.03
Altın 2.303,090
%1.12
Bist-100 9,06
%2.83

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kazaları önleyecek teknolojiler MINEX'te

Kazaları önleyecek teknolojiler MINEX'te

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yüksel, maden kazalarının önüne geçecek teknolojileri görmek için, bu yıl 7'inci kez düzenlenen MINEX - Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı'nın gezilmesi gerektiğini söyledi. Kazaları önleyecek teknolojiler MINEX'te

  • Ege Postası
  • 19.10.2017 - 13:56

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası işbirliğiyle düzenlenen MINEX-7. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı'nda maden kazalarının önüne geçecek teknolojik yeniliklerden; gaz ölçüm cihazları, yaşam odaları, kaçış odaları, yangınları önceden haber veren sistemler sergileniyor. MINEX'te hem yurt içi hem de yurt dışından teknolojik yeniliklerin sergilendiğini ifade eden TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yüksel, olası maden kazalarını önlemenin yollarını anlattı. Yüksel şunları kaydetti:

"Maden kazalarını önleyecek, önlemeye örnek olacak bütün teknolojiler MINEX'te bulunuyor. İş güvenliğine ilişkin pek çok sistem mevcut. MINEX'te gaz izleme sistemleri, yaşam odaları, yaşam hatları, kazaların ve patlamaların en büyük sebebi olan grizuya karşı sistemler, izleme sistemleri, geliştirilmiş mekanizmalar var. Verimi artırmak için çok büyük makineler var. Üyelerimiz burada görüp işyerlerine taşıyacaklar."

Soma faciası ve sonrasında yaşanan, birçok madencinin hayatını kaybettiği kazaların olmaması için çeşitli önlemlerini alınması gerektiğini belirten Yüksel, "Soma'da yaşanan ve 301 madencinin hayatını kaybettiği yangınları önceden önleyecek mekanizmalar bu fuarda bulunuyor. Yangın oluşmadan tedbirler almanız gerekiyor. Burada bu teknolojiler, ziyaretçilere sunuluyor. Hem üretim verimliliğini hem de insan hayatını koruyacak sistemler sunuluyor. Buraya sadece Türkiye'de üretilen teknolojiler gelmiyor, yabancı katılımcılar büyük çoğunluğu oluşturuyor. Bizim için çok iyi bir durum. Teknoloji transfer etmek için çok büyük bir fırsat. Yeter ki devlet bize destek versin" diye konuştu.

"İZMİR BİR FUAR KENTİ"

TMMOB ve İZFAŞ ortaklığının büyüyerek süreceğini ifade eden Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir bir fuar kenti, altyapı da gayet güzel. Ortak bir çalışma yapmaktan mutluyuz. Bu fuarcılık işlerini yapan ticari firmalar var ancak biz kamu yararını ön planda tutuyoruz. O yüzden İZFAŞ ile birlikte çalışıyoruz. Üretilen hizmet yine kamuya dönecek. Fuarda büyümeler, gelişmeler çok güzel. Bu büyüme ortak çalışmalarla oldu. Sektörün böyle bir fuara ihtiyacı var. Talepler karşılandıkça katılan firmalar artıyor. Fuarı ilerleyen yıllarda Türkiye'nin en büyüğü yapmayı umuyoruz."

Bu arada, 18-21 Ekim 2017 tarihleri arasında Fuarizmir'de başlayan 6. Uluslararası Maden Makinaları ve Teknolojileri Kongresi (IMMAT) de sektör katılımcıları, akademisyenler ile odaların temsilcilerini bir araya getirdi.

Geçtiğimiz yıl 6 bin 296 metrekare sergi alanında düzenlenen MINEX, bu yıl yüzde 58 büyüyerek sergi alanı 10 bin metrekareye genişledi. 2015'te 166 olan katılımcı sayısının 2017'de 322'ye yükselmesiyle birlikte yerli ve yabancı firmalar ticari ilişkilerini de artırma fırsatı yakaladı.

MINEX - Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı, 21 Ekim tarihine kadar ziyaret edebilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.