Dolar 32,5570
%0.03
Euro 34,8885
%0.07
Altın 2.433,150
%0.12
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kayyumdan ilk Urla kararları: 'Modren bir Urla için...'

Kayyumdan ilk Urla kararları: 'Modren bir Urla için...'

Urla Belediye Başkanı iken FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan ve hakkında ‘Terör örgütü üyesi olmak’tan iddianame hazırlanan CHP'li Burak Oğuz’un yerine kayyum olarak atanan Urla Kaymakamı Önder Can Belediye Başkan Vekili olarak kentle ilgili ilk kararını aldı. Kayyumdan ilk kararlar

  • Ege Postası
  • 15.01.2020 - 16:44

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - Urla Belediyesi eski Başkanı CHP'li Burak Oğuz’un tutuklanması sonrası İçişleri Bakanlığı tarafından Urla Belediyesi Başkan Vekili olarak atanan ve belediye meclisini toplamayacağını açıklayan Urla Kaymakamı Önder Can göreve gelir gelmez ilk iş olarak bazı müdürlerin yerini değiştirdiği öğrenildi.

Başta Kültür Müdürlüğü, Zabıt Müdürlüğü ve Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlerini değiştiren Belediye Başkan Vekili Can, son olarak 15 Ocak’tan itiraberen geçerli olacak bir karar aldı.

Alınan karara göre; Urla halkının ve ilçeye gelen misafirlerin mağduriyet yaşamaması için kaldırım işgallerine son verildi. Yaya yollarına ve kaldırımlara düzenleme yapılmasını içeren kararlar Belediye Meclis Salonu’nda çarşı esnafına anlatıldı.

Urla Belediye Meclis Salonun’da düzenlenen toplantıya Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Önder Can, Belediye Başkan Yardımcıları, Urla Jandarma Komutanı Adem Aydoğdu, İlçe Emniyet Müdürü Güray Aksüt ve Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan’ın katıldı. Toplantıda kaldırım işgalleriyle ilgili kararlar açıklandı ve bilgilendirme yapıldı.

Esnafın istek ve önerilerini de dinleyen Belediye Başkan Vekili Önder Can, “Daha düzenli ve daha modern bir Urla yaratabilmek için sizlere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olacak. Kaldırım işgallerinden dolayı çocuk arabasıyla yürüyen annelerin, engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın hareket özgürlüğü kısıtlanmakta, yaya mağduriyeti oluşmaktadır. Modern, gelişim düzeyi yüksek marka bir kent yaratmak adına başta siz esnaflarımız olmak üzere tüm Urlalı vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz” dedi.

Toplantıda ayrıca UKOME kararı ile Zafer Caddesi’nin Bülent Baratalı ile Demirciler Sokak arasında kalan kısmının, Çelen Sokak'ın Pazaryeri Sokak ile Zafer Caddesi arasında kalan kısmının, Sevinç Sokak'ın Zafer Caddesi ile No:7 arasında kalan kısmının ve Tatar Camii Sokak 15 Haziran-15 Eylül tarihleri arasında 09.00-22.00 saatleri, 16 Eylül-14 Haziran tarihleri arasında ise 09.00-19.00 saatleri arasında trafiğe kapalı olacak.

Öte yandan Urla Belediyesi’ne kayyum atanmamış olsaydı, kararlar Urla Belediye Meclisi tarafından alınıp UKOME’ye gönderilecekti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.