Dolar 32,3690
%0.16
Euro 34,9608
%-0.3
Altın 2.325,360
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaya'dan Selçuk'a doğal gaz müjdesi

Kaya'dan Selçuk'a doğal gaz müjdesi

Selçuk'a doğal gaz getirilmesiyle ilgili teknik toplantıda alınan kararları AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya açıkladı. Kaya, bu yıl Kasım ayına kadar ilçeye doğal gaz verileceğini söyledi. Açıklamayı AK Partili Kaya yaptı

  • Ege Postası
  • 16.03.2017 - 14:04

Selçuk’a doğal gaz gelmesiyle ilgili yapılan teknik toplantıdan müjdeli karar çıktı. AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, İzmir Gaz Genel Müdürü Burçin Yandımata, DSİ Bölge Müdürü Hayati Çelenk ve Karayolları Bölge Müdürü Abdülkadir Uyaroğlu,  Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen ve AK Partili Selçuk Belediye Meclis Üyeleri katıldı. Yapılan toplantıda çalışmaların 1 Mayıs itibariyle başlayarak Kasım ayı içerisinde Selçuk’un doğal gaza kavuşacağı müjdesi çıktı.  

MAYIS'TA BAŞLAYACAK

Toplantıda ilk açıklamayı yapan AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya Selçuk’a doğal gaz gelmesiyle ilgili olarak  “Bugün burada Selçuk’umuza doğal gaz gelmesi çalışmalarla ilgili teknik bir toplantı gerçekleştirdik.  Toplantı sonucunda çıkan karara göre DSİ bir ay içerisinde koordinatları belirleyip İzmir Gaz’a teslim edecek. Hedefimiz 1 Mayıs’ta sahaya inerek bu yıl Kasım ayı içerisinde Selçuk’a doğal gazı getirmektir” dedi.

SELÇUK BUNU HAK EDİYOR

İzmir Gaz Genel Müdürlüğü ve ilgili bölge müdürlükleri Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne, DSİ Bölge Müdürlüğü’ne teşekkür eden Kaya; Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım Ödemiş’e doğal gaz geldiğinde 2017 yılında Selçuklu hemşehrilerimizin de doğal gaz kullanacağını müjdelemişti. İzmir Gaz yetkililerimiz de bu noktada bir çalışma yaptılar. İzmir Gaz Yönetim Kurulu bu büyük yatırımın Selçuk’a da gelmesi noktasında kararlarını da aldı. Biz de bugün burada ilgili bölge müdürlüklerimizle 2017 yılı içerisinde hızlı bir şekilde yapılacak çalışmalarla Selçuk’a doğal gazı nasıl kazandırırız diye teknik çalışmamamızı bitirdik. Selçuk bu noktada, bizim ortaya koyduğumuz vizyonla doğal gaz kullanımını İzmir’in tüm ilçeleri gibi hak eden bir ilçemizdir. Özverileri için tüm bölge müdürlerimize çok teşekkür ederim” dedi.

2017 SELÇUK'UN YATIRIM YILI

2017 yılı içerisinde Selçuk’ta birbirinden önemli yatırımlara imza atılacağını da bildiren Kaya; İZBAN, Hükümet Konağı, Adliye Sarayı, TOKİ, Antik Kanal ve teleferikle gerçekten Selçuk’ta ciddi bir yatırım hamlesini 2017 yılı içerisinde gerçekleşecektir. Ben başta İzmir sevdalısı olan Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a, İzmir Gaz Genel Müdürlüğü’ne ve Burçin Bey’e ve teknik konuda çok ciddi destek veren DSİ ve Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne Selçuklular ve İzmirliler adına şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

BAKICI: SELÇUK'UN ÖZLEMİ BİTİYOR

Selçuk’un doğal gaz özleminin biteceğini bildiren Başkan Bakıcı; Sayın Milletvekilimiz Atilla Kaya’ya, bölge müdürlerime, İzmir Gaz Müdürüme çok teşekkür ediyorum. Bugün bizim için anlamlı bir gün. Doğal gaz ile ilgili kararın alındığı, startın verileceği bir teknik toplantı yaptık. Bunun neticesinde de Sayın İzmir Gaz Müdürümüzün de ifade ettiği gibi Mayıs ayının başında çalışmalar başlayacaktır. Kasım ayının başında da gaz verilecektir. Ben bu konuda Sayın Bölge Milletvekilimiz Atilla Kaya’ya ve bu işin talimatını veren Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a Selçuk halkı adına teşekkür ederim” dedi.

2017 PROGRAMINA ALDIK

İzmir Gaz Genel Müdürü Burçin Yandımata, İzmir Gaz’ın 2017 yatırım programında  Selçuk’a doğal gaz getirilmesine karar verildiğini belirtti.            Yandımata Selçuk’a doğal gaz gelmesiyle ilgili yaptığı açıklamada:   “ Yaklaşık 23 km’lik Torbalı’dan buraya doğal gaz gelecek. Şehir içerisine öncelikle 2 tane, toplamda 4 tane bölge regülatörü konulacak. İçeride de 10 – 12 km servis hatlarını kapsayan bir çalışma yapılacak. Mayıs ayında başladığımız takdirde Kasım ayı içerisinde Selçuk’a doğal gaz arzını sağlayacağız” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.