Dolar 32,3649
%0.15
Euro 34,9599
%-0.3
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaya'dan referandum mesajları: Millet adına 'evet' diyeceğiz!

Kaya'dan referandum mesajları: Millet adına 'evet' diyeceğiz!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya milletin kararının üstünde hiçbir kararın kabul edilmeyeceğini ifade etti, milletin vekilleri olarak milletin kendilerine verdiği görevi yaptıklarını, kararı da yine millete bıraktıklarını hatırlattı. Kaya'dan referandum mesajları:

  • Ege Postası
  • 15.02.2017 - 09:32

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, dünyanın birçok ülkesine ulaşan, yurtdışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının anavatandan haber almak için ilgiyle takip ettiği TRT Türkiye'nin Sesi Radyosu'na canlı yayın konuğu oldu. Canlı yayında, TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edilen 6771 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hakkında değerlendirmelerde bulunan Kaya, çeşitli ülkelerde yaşayan Türkler tarafından soru yağmuruna tutuldu.

REFERANDUM İÇİN GÜN SAYIYORUZ

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan kanunun Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsatan Kaya, YSK'nın 74 sayılı kararıyla 16 Nisan 2017 Pazar günü halk oylaması yapılmasına karar verildiğini ve referandum takviminin yayımlandığını ifade etti. Halen, yurt içi kütüğüne kayıtlı seçmen sayısının 55 milyon 336 bin 960 olduğunu belirten Kaya, yurt içinde kurulacak 164 bin sandıkta oy kullanılacağını söyledi. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmen sayısının da 2 milyon 929 bin 389 olduğunu kaydeden Kaya, bu seçmenlerin halk oylamasında 57 ülke 119 temsilcilik ve 32 gümrük kapısında kurulacak sandıklarda oy kullanacağını ifade etti. Kaya, oy verme işlemlerinin yurt dışındaki temsilciliklerde 27 Mart-9 Nisan, gümrük kapılarında ise 27 Mart-16 Nisan tarihlerinde yapılacağını söyledi.

SEÇİM TAKVİMİ BAŞLIYOR

Referandum sürecine ilişkin bilgi veren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Seçim takvimi 16 Şubat 2017 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacaktır. Hazırlanan seçim takvimine göre muhtarlık bölgesi askı listeleri 18 Şubat 2017 Cumartesi günü askıya çıkarılacak, 26 Şubat 2017 Pazar günü askıdan indirilecek. Yurt içi ve yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, YSK'nın internet adresinden gerekli kontrolleri yapabilecekler. Oy kullanmak Anayasal bir hak ve görevdir. Vatandaşlarımız mutlaka oy kullanma görevini yerine getirmelidir. Bu demokrasi bilinci ve kültürü açısından partimizin çok önemsediği bir ilkedir. Bu sebeple, vatandaşlarımızın seçmen listelerinde yer alıp almadıklarını kontrol etmeleri oldukça önemlidir. Herhangi bir nedenle listede yer almayanlar süresi içerisinde itirazlarını gerçekleştirebilecekler" dedi.

MİLLET ADINA 'EVET' DİYECEĞİZ

Milletin kararının üstünde hiçbir kararın kabul edilmeyeceğini ifade eden Kaya, milletin vekilleri olarak milletin kendilerine verdiği görevi yaptıklarını, kararı da yine millete bıraktıklarını hatırlattı. Kaya, sözlerini şöyle tamamladı; "Milletimiz feraset sahibidir. Olanların farkındadır, tarihi gerçekleri bilir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sessiz çoğunluğun ferasetiyle başına gelen her musibeti atlatmış ve bugünlere gelmiştir. Milletimiz bizi iyi bilir, her zaman ve her şartta sığınacağımız tek liman milletimizdir. Dolayısıyla, aziz milletimizin, referandumda gereken kararı en iyi şekilde vereceğine inanıyorum. Bizler, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletimizin duasıyla Türkiye'nin aydınlık geleceğini inşa etmeye devam edeceğiz. Milletimizin istikametinde, milletimiz için çalışacağız. Aslında Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım konuyu çok güzel bir şekilde özetledi. Sayın Başbakanımızın dediği gibi, biz millet adına 'evet' diyeceğiz, millet için 'evet' diyeceğiz. Milletimizin 'evet' dediğine 'evet' diyeceğiz. Türkiye'nin ihtiyacı olan, milletimize yakışan yönetim sistemini hayata geçirmek için gün sayıyoruz" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.