Dolar 32,5884
%0.35
Euro 34,7964
%0.19
Altın 2.507,870
%0.94
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaya’dan o iddialara yanıt

Kaya’dan o iddialara yanıt

CHP YDK Yedek Üyesi İbrahim Sefer’in, 31 Mart yerel seçimlerinde Konak’tan aday gösterileceği iddia edilen iş insanı Seda Kaya hakkında söylediği sert sözlere Kaya’dan yanıt geldi. Avukatı aracılığıyla açıklama yapan Seda Kaya, Sefer’in kullandığı ifadelerin kişilik haklarını zedeleyici olduğunu belirtti. Kaya'dan o iddialara yanıt

  • Ege Postası
  • 12.02.2019 - 11:03

EGEPOSTASI- CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Yedek Üyesi İbrahim Sefer’in, CHP’nin aday belirleme sürecinde Konak’tan aday yapılacağını iddia ederek sert suçlamalar yönelttiği iş insanı Seda Kaya, iddialara ilişkin açıklamayla yanıt verdi.

CHP’de 27 Ocak Pazar günkü, İzmir adaylarının açıklandığı kritik PM öncesi Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Yedek Üyesi İbrahim Sefer, Seda Kaya’nın Konak’tan aday yapılacağını, Kaya’nın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Mehmet Ağar’a yakın bir isim olduğunu iddia ederek, "Seda Kaya İzmir’e atanırsa CHP’ye oy vermeyin" çağrısı yapmıştı. 

SEDA KAYA’DAN İDDİALARA CEVAP

Egepostası’nda da yayınlanan haber hakkında avukatı aracılığıyla bir açıklama gönderen Seda Kaya, hakkındaki iddiaları yalanladı.

Kaya’nın avukatı aracılığıyla gönderdiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“25 Ocak 2019 tarihinde internet üzerinde yayınlanan gazetenizde ‘CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi İbrahim Sefer’den çok sert açıklama’ haberinde Sefer’in iş insanı Seda Kaya hakkında gerçeklikten ve dayanaktan uzak, hakaret barındıran iddialarına yer verilmiştir.

İlgili haberde İbrahim Seferin ‘Seda Kaya isimli eski Demokrat Partili bir kadın’, ‘Süleyman Soylu ve Mehmet Ağar’ın insanı’, ‘Kaya sermayenin ve işbirlikçilerinin adayı’ gibi gerçek olmayan ve mesnetsiz ithamlarına yer verilmek suretiyle Seda Kaya’nın itibarını zedeleyici beyanları haber yapılmıştır.

İthama konu olan hususlar tamamen gerçek dışı olduğu gibi itham edilen konularla ne müvekkilin ne ailesinin hiçbir şekilde uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır. Olmayan birşeyin ispatı olamayacağı ilkesinden hareketle, hiçbir araştırma yapmadan, söylenenlerin bir nebze olsun gerçek olup olmadığını araştırmadan  yayın yapılması, Basın-Yayın ilke ve kurallarına aykırıdır. Küçücük bir araştırma yapılmış olsaydı, söylenen sözlerdeki hususların hiçbirisinin gerçek olmadığı anlaşılacak ve böyle asılsız ve haksız suçlamaları ve kişilik haklarına saldırı oluşturan bir beyanat haber olarak itibar görmeyecek ve yayınlanmayacaktı.

Kaya, otelcilik ve turizm konusunda faaliyet gösteren ve Kaya Prestige Oteli, Karaca Oteli, Kaya Prestige Sunshine Otelleri gibi otellerin sahibi olan Kaya Turizm A.Ş ve bu şirket bünyesindeki bağlı şirketerde paydaş ve yönetim kurulu üyesi olan, halen BASİFED yönetim kurulu başkanlığı yapan İzmir iş dünyası başta olmak üzere tüm ülke çapında iyi işinsanı olarak tanınan saygıdeğer bir kişidir.

Ayrıca, bir başka kişinin ağzından çıkmış olsa dahi haber mahiyeti varmışçasına, iş insanı Seda Kaya için ‘zavallı’ şeklindeki sözlerin, şeref ve saygınlığı recinede edici, hakaretin habere onu edilmesi hukuka aykırıdır.

Gazetenizde yayınlanan bu haber nitelii itibariyledoğruluk, gerçeklik, nesnellik ve kesinlik koşullarına uymayıp Seda Kaya’nın kişilik haklarını zedeleyicidir."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.