Dolar 32,3748
%0.18
Euro 35,0046
%-0.17
Altın 2.324,910
%0.19
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaya'dan Karaburun'a yol müjdesi: 2018'de bitecek

Kaya'dan Karaburun'a yol müjdesi: 2018'de bitecek

Sahadaki turunu Karaburun ziyaretiyle sürdüren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karaburun’un kamu yatırımlarında altın çağını yaşadığını söyledi.İlçeye yapılan üç barajın hizmete girdiğini, hastanenin açıldığını hatırlatan Kaya, toplamda 52,6 kilometre uzunluğu bulunan Balıklıova-Mordoğan-Karaburun Yolu’nun 43,4 kilometrelik kısmının tamamlandığını belirtti. 9,2 kilometrelik kısımda ise çalışmaların hızla sürdürüldüğünün bilgisini veren Kaya, yolun tamamının 2018 yılı içerisinde tamamlanarak trafiğe açılmasının planlandığını ifade etti. Kaya'dan o ilçeye yol müjdesi

  • Ege Postası
  • 28.12.2017 - 12:34

Geçmişte yolunun uzun ve virajlı olması gibi nedenlerle turizmdeki gelişmeden payını alamayan Karaburun’un kaderinin, İzmir Çeşme Otoyolu ile ilçeyi birbirine bağlayan yeni yolun tamamlanmasıyla birlikte değişeceğini söyleyen Kaya, “Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın büyük önem verdiği, projesinin hazırlanış kısmından bugüne kadar bizzat takip ettiği yeni yol, Karaburun’un kaderini değiştirecek.

Yaklaşık 1,5 saat süren yol, 45 dakikaya inecek. Binlerce yıllık bir tarihin izlerini taşıyan, doğal ve kültürel özellikleriyle cenneti andıran bir köşe olan Karaburun Yarımadası turizmden hak ettiği payı almaya başlayacak. Sayın Başbakanımıza emekleri için ne kadar teşekkür etsek azdır ” dedi.

DEVASA KAMU YATIRIMLARI

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karaburun’da partisinin ilçe teşkilatında partililerle buluştu, Kösedere, Eğlenhoca ve Mordoğan mahallelerini dolaştı. Muhtarları ziyaret eden, vatandaşlarla bir araya gelen Kaya, inşaatı hızla süren Balıklıova-Mordoğan-Karaburun Yolu’nda da incelemelerde bulundu. Kaya’nın gündeminde Karaburun’a yapılan kamu yatırımları vardı. Karaburun’a birçok yatırım yapıldığını hatırlatan Kaya, bölgede sağlanan gelişmenin artarak devam edeceğini ifade etti.

KARABURUN AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ İLE TANIŞMALI

Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Bozköy, Salman ve Karareis Barajları ile Karaburun’un içme suyu sıkıntısı yaşamayacağını, yarımadadaki binlerce dekar tarım arazisinin modern sulama ile tanışacağını belirten Kaya, “Barajlar tamamlandı, yapılamaz dedikleri yeni moderne hastane Karaburun’a hizmet vermeye başladı.

Karaburun’da yapılacak işler elbette bitmedi. Bundan sonrasında da, sırada yerel yönetim eliyle yapılacak hizmetler var. Geçmişte ulaşım noktasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle 3K denen Kınık, Kiraz ve Karaburun’dan ikisinin makus kaderi değişti. Kınık ve Kiraz, AK Partili Belediye Başkanlarımız ile büyük bir yerel kalkınma hamlesini yaşıyor. Karaburun’daki beceriksiz belediyecilik anlayışı da inşallah 2019 da bitecek. O noktada da Karaburunlu hemşehrilerimizin iradesine güveniyoruz. Karaburun’u AK Parti belediyeciliği ile tanıştırmanın, sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin en önemli turizm kentlerinden biri haline getirmenin vakti gelmiştir. Hemşehrilerimiz bunun için şimdiden gün saymaktadır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.