Dolar 32,3286
%0.24
Euro 35,0658
%-0.16
Altın 2.301,820
%1.07
Bist-100 9,04
%2.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaya'dan Balbay'a: Yine baltayı taşa vurdu

Kaya'dan Balbay'a: Yine baltayı taşa vurdu

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın AK Parti'nin İzmir ile ilgili en önemli taahhütleri arasında yer alan 35 Proje ile ilgili basına yansıyan açıklamalarını değerlendirdi. Kaya'dan Balbay'a 35 Proje çıkışı

  • Ege Postası
  • 27.05.2016 - 09:53

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın İzmir ve 35 projeyle ilgili açıklamalarını ve iktidara yönelik eleştirilerini değerlendiren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Balbay'ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

"Sayın Balbay, her zaman yaptığı gibi yine baltayı taşa vurmuştur. 35 Proje ile ilgili değerlendirmeleri oldukça hatalıdır, tutarsızdır" diyen Kaya, "Gerçi kendisinin bu konuyla ilgili yaptığı gerçek dışı değerlendirmeleri pek garipsemiyorum. Çünkü, kendisinin ilgi alanı toplum mühendisliğidir, içi boş hamasi söylemlerde bulunmayı marifet zanneder. Kendisi laf üstüne laf koymayı iyi bilir, ancak bu ülke için taş üstüne taş koymayı hiç bilmez. Millete hizmet yolunda gerçekleştirilen yatırımlar hakkında değerlendirmelerde bulunmak harcı değildir. Ayrıca İzmir'e sadece partisinin adayı olarak gelen, İzmir ile ilgisi sadece ilin milletvekilliği sıfatını taşımaktan ibaret olan birisinin yaptığı değerlendirmelerin tutarsız olması gayet doğaldır. Yaptığı açıklamayla, şecaat arz ederken sirkatin söylemiştir. İzmir'i hiç bilmediğini, kentin gündeminden çok uzak olduğunu açıkça ortaya koymuştur" dedi.

TÜRKİYE'Yİ İZMİR'E BAĞLIYORUZ

CHP'li Balbay'ın uzmanı olmadığı, bilgisi olmadığı, takip etmediği konularda konuştuğunu ifade eden Kaya, "Sayın Balbay'ın açıklama yaptığı konulara hakimiyetinin olmadığı belli. 35 Proje'den iki tanesinin gerçekleştiğini iddia ediyor. En büyük projelerden birisi olan Adnan Menderes Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminali'ni gerçekleştirilemeyen vaat olarak belirtiyor. Maliyeti 60 milyar lirayı bulan 35 Proje'de yapımına başlanan ve tamamlananların sayısı 25'i buldu. 7 tanesi bitti, 18 tanesinin çalışması sürüyor. 10 tanesi de proje aşamasında. Kast ettiği yatırımların sadece bir tanesi olan Konak Tüneli'ni bugüne kadar 10.5 milyon araç kullandı. Ve İzmir'de 1 milyon 221 bin 238 aracın bulunduğu hesaplandığında, her aracın en az 4 kez Konak Tüneli'ni kullandığı ortaya çıkıyor. Ve bugün Konak Tüneli'yle birlikte İzmirlilere eski parayla yıllık 25 trilyon akaryakıt tasarrufu sağlanıyor. Türkiye'nin en büyük iç hatlar terminali olan Adnan Menderes Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminali 250 milyon Euro yatırım tutarı ile İzmir'imize kazandırıldı. Burayı açılışından itibaren 20.5 milyon yolcu kullandı. Acaba kendisi İzmir'den Ankara'ya gidip gelirken söz konusu yatırımı görmüyor m? Hadi diyelim uçakla gidip gelmiyor, karayolunu kullanıyor. İnşa edilen duble yollarda, köprülü kavşak ve viyadüklerde, tünellerde seyahat etmiyor m? Muhalefet edeceğim derken insaf ölçüsünü kaçırmamak lazım, izan sahibi olmak lazım. Proje yapmak ayrı bir vizyon işi, projeleri hayata geçirmek istikrarlı, kararlı bir iktidar işi. Büyük ve dev hizmetleri ülkemize ve İzmir'e kazandırıyoruz. Türkiye'yi İzmir'e bağlıyoruz. Vizyonu dar olanlar, bizim hayallerimize yetişemiyor" şeklinde konuştu.

İZMİRLİ BAŞBAKAN HEPİMİZİN ŞANSI

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Başbakan Binali Yıldırım'ın ülke için olduğu kadar İzmir için de büyük şans olduğunu vurguladı. İzmir'in değerinin Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte artarak devam ettiğini belirten Kaya, "İzmir'den bir Başbakan çıktı, bu İzmir için büyük bir şanstır. Bunu CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu bile sevinçle karşıladı. İzmir'de partili partisiz herkes kenetlendi, zaman İzmirli Başbakan ile kentimizin marka değerini yükseltme zamanı. İzmir için gece gündüz çalışma, gayret etme ve geleceğe yürüme zamanı. Kısır çekişmelerle, ucuz siyasi polemiklerle uğraşacak vaktimiz yok. İzmir'i Balbay'ın ucuz polemiklerine kurban etmeyeceğiz. Dev projelerin ustası, büyük projelerin mimarı olan Başbakanımız Binali Yıldırım ile İzmir'in yakaladığı fırsatı, büyük şansı değerlendirmek zorundayız. Benim muhalefete tavsiyem, polemik yerine proje üretmeleridir. Kentimiz adına varsa bir önerileri, getirsinler biz de destek olalım. Hep birlikte İzmir'i geleceğe taşıyalım" sözlerini sarf etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.