Dolar 32,5719
%0.1
Euro 34,8963
%0.19
Altın 2.427,070
%0.16
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaya, CHP'li yerel yönetimlere sitemini sürdürdü: 'Elimizi uzattık, tutmadılar'

Kaya, CHP'li yerel yönetimlere sitemini sürdürdü: 'Elimizi uzattık, tutmadılar'

Karabağlar’da amatör spor kulüplerinin yöneticileriyle buluşan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, ilçede bulunan 101 hektarlık kentsel dönüşüm alanında gerçekleştirilecek spor yatırımlarını açıkladı. Kaya, Maalesef İzmir’deki yerel yönetimler bu konuda hiçbir şey yapmıyorlar. Kendileri yapmadıkları gibi, yapana da engel olmayı marifet sanıyorlar. Biz defalarca kamuoyu önünde başka belediye başkanlarına olduğu gibi Karabağlar Belediye Başkanı’na da bir çağrıda bulunduk. ‘Siz yer gösterin, biz tesisi yapalım’ dedik. Elimizi uzattık, tutmadılar." diye konuştu. Kaya, CHP'li yerel yönetimlere sitemini sürdürdü

  • Ege Postası
  • 08.01.2018 - 11:28

Karabağlar’ı sporda önemli bir merkez haline getirecek yatırımlar, toplantıya katılan amatör spor kulüpleri yöneticilerinin büyük beğenisini kazandı. Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç ve AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten’in de katıldığı toplantıda, ilçede bulunan 18 amatör spor kulübünün yöneticileri hazır bulundu. 

57 DÖNÜMLÜK SPOR ALANI 

4 adet futbol sahası, 8 adet halı saha, 6 adet basketbol-voleybol sahası ve 1 adet atletizm pistinden oluşacak spor kompleksi Karabağlar özelinde ve İzmir’de sporun gelişimine büyük katkı sağlayacak. Toplamda 57 dönümlük bir alanda yer alacak spor tesisleri; 1 adet atletizm pisti, 2 adet 70×105 m ölçülerinde, 2 adet de 60×90 ebatlarında sentetik futbol sahası, 8 adet 25×45 ebatlarında halı saha ve 6 adet basketbol-voleybol sahasından oluşacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek yatırımlar, Karabağlar’da bulunan halihazırdaki 18 amatör spor kulübünün ve bölgede yaşayan gençlerin ortak kullanımına sunulacak. 

ELİMİZİ UZATTIK, TUTMADILAR 

Spora gönül veren çocukları, sporu bir yaşam biçimi olarak gören gençleri, fikren ve bedenen geleceğe hazırlamanın oldukça önemli olduğunu hatırlatan Kaya, “Çocuklarımızın, gençlerimizin hangi alanda kendini geliştirmesi gerekiyorsa, bizler de o alanlarda onların önünü açmamız gerekiyor. Takım sporları olan futbol, basketbol ve voleybolda, bireysel sporlarda, atletizmde ne gibi yetenekleri varsa onları keşfedip ortaya çıkarmamız lazım. Bu tesisler, Karabağlar’daki 18 amatör spor kulübümüzün, 80 bin gencimizin olacaktır. Gençlerimize spor alanlarında ulaşabilecekleri imkanları, fiziki altyapıları oluşturmak için çalışıyoruz. Yeteneklerini geliştirecek imkan ve destekleri sunabilmek birinci önceliğimiz. Maalesef İzmir’deki yerel yönetimler bu konuda hiçbir şey yapmıyorlar. Kendileri yapmadıkları gibi, yapana da engel olmayı marifet sanıyorlar. Biz defalarca kamuoyu önünde başka belediye başkanlarına olduğu gibi Karabağlar Belediye Başkanı’na da bir çağrıda bulunduk. ‘Siz yer gösterin, biz tesisi yapalım’ dedik. Elimizi uzattık, tutmadılar. Varsın öyle olsun. Onların derdi siyaset, bizim derdimiz ise hizmet. Siyaset seçimden seçime yapılır. Eser bırakmamız lazım. Hizmet üretmemiz lazım. Karabağlar’ı sporun merkezi haline getirecek bu yatırımlar hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. 

KARABAĞLAR TÜRKİYE’DE ÖNE ÇIKACAK 

101 hektarlık alanda, Karabağlar sınırları içerisinde ihtiyaç duyulan spor tesisleri ile ilgili sorunların çözüldüğünü belirten AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten ise şunları söyledi, “Yapılan çalışma çok önemlidir. Karabağlar’da Avrupa Kentsel Şartı ve Kent Hakları Kriterleri’nin üstüne çıkmayı hedefleyen bir vizyon projesi inşa ediliyor. Karabağlar’da adaletli, hakkaniyetli, uzlaşmalı, çıkar paralelliği esasına dayalı bir sosyokültürel gelişmeyi hep beraber göreceğiz. Çağdaş gelişmiş bir yaşam alanı olarak Karabağlar, önümüzdeki beş yıl içerisinde Türkiye’de öne çıkacaktır"

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.