Dolar 32,3664
%0.15
Euro 34,9649
%-0.29
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,15
%0.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kavuz’un hedefinde o kayyım

Kavuz’un hedefinde o kayyım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili yaptığı açıklamalardan sonra AK Parti il Başkanlığı tarafından disipline gönderilen ve ardından istifa ederek bağımsız kalan Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Emrullah Kavuz’dan, Kayyım heyetindeki o isimle ilgili ortalığı sarsacak iddialarda bulundu Kayyım heyetindeki o isimle ilgili

  • Ege Postası
  • 27.07.2017 - 14:13

EGEPOSTASI – Yaptığı açıklamalar ve sert çıkışlarla sık sık kentte gündem yaratan, Karabağlar Belediye Meclisi’nin bağımsız üyesi Emrullah Kavuz, şimdi de Kavuklar Grup ile Küçükbay Şirketler Grubu’na TMSF tarafından atanan kayyum heyetinde bulunan AK Parti İl Eski Başkan Yardımcısı Mustafa Gedikoğlu hakkında şok iddialarda bulundu.

Adalet yürüyüşü sırasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yaptığı açıklamalarla eleştiri oklarına hedef olan, AK Parti İl Başkanlığı tarafından disipline gönderilen ve ardından istifa ederek bağımsız kalan Emrullah Kavuz, Egepostası’na çarpıcı açıklamalar yaptı. Kavuz, açıklamalarına “O dönem İl Başkan Yardımcısı, Mustafa Gedikoğlu. Darbe girişiminden 5-6 ay önce, İzmir İl SGK Müdürü vardı; Engin Bilgili. Bu şahısla ilgili bana ‘Paralel yapıya destek veriyor, devletin mallarını paralel yapıya peşkeş çekiyor. SGK'yi paralel yapı mensupları ile doldurdu’ diye bilgiler geldi. Araştırdım. Yüzde yüz doğru bilgiler. Ve il binasına gittim. SGK'dan İl Başkan Yardımcısı Mustafa Gedikoğlu'nun sorumlu olduğunu öğrendim. Durumu Mustafa Gedikoğlu'na anlatmak için onu görmeye gittim” diye başladı. Kavuz, iddialarını şöyle sürdürdü:

"HAMZA DAĞ'IN ADAMI" DEDİLER

“Gittiğimde Maksut Karaosman,Abdurrahman Tosun ve Mirhan Bedir  vardı. Orada Gedikoğlu'na ‘Bu adamla ilgili hemen bir çalışma yapmak gerekiyor. Bu adam ciddi bir şekilde SGK il müdürlüğünü paralel yapıya peşkeş çekiyor’ dedim. Mustafa Gedikoğlu bana dönerek, ‘Bana bak, bu adam hakkında doğru konuş. Sen bu adamın kim olduğunu biliyor musun’ dedi. ‘Kim’ dedim, ‘Bu adam Hamza vekilimiz var’ dedi. ‘ değil Hamza vekil, babamın oğlu olsa, devletin malını paralel yapıya peşkeş çekiyorsa, karşısına dikilirim’ dedim. Bu tartışmanın ardından il binasından ayrıldım. Ve aradan 3-4 ay geçtikten sonra Engin Bilgili, ifade ettiğim suçlardan dolayı tutuklanarak cezaevine girdi.

PARALELCİ ABLALAR KAÇIRDILAR

Ondan sonra darbe oldu. Ve darbenin ardından paralel yapıya ait okulların tabelasını söküyorum. Bir baktım ki, orada 3-4 abla pardösülerinin altında, bir şeyler kaçırıyor. Pardösülerini tuta tuta kaçıyorlar. Dönüp orada olan polislere ‘Tutun bunları bir şeyler kaçırıyorlar’ dedim. Polisler aramadılar. Neden diye sordum, kayyım izin vermemiş.  Kayyım kim, Mustafa Gedikoğlu. Ve ben orada yaşananları Mustafa Gedikoğlu'nu arayıp anlattım. Bana ‘Ben şimdi polislere söylerim araştırma yaparlar” dedi. Ve bu kişi şimdi Orkide ve Kavuklar'da yeniden kayyım olarak atandı.”

OKAN BATO'YA BİLGİ VERDİM

İl Başkanlığında ki görüşmeden sonuç alnınmması üzerine Adliyeye giderek İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'ya bilgi verdiğini ifade etti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.