Dolar 32,5123
%-0.09
Euro 34,9530
%0.36
Altın 2.433,940
%0.44
Bist-100 9.789,00
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kavgalı kongrenin odağındaki isim konuştu: Olay Bayır’ın üzerine de kalabilirdi

Kavgalı kongrenin odağındaki isim konuştu: Olay Bayır’ın üzerine de kalabilirdi

CHP İzmir İl Kongresi’nde il başkan adaylarından Utku Gümrükçü’nün konuşmasını yaptığı sırada kürsünün önüne gelerek ‘Kerbela Şehitlerinden Özür Dile’ yazılı bir atkı açan Ozan Çelik adlı bir kişiye müdahale eden CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, ortaya çıkan videolarda kendisinin söz konusu şahsa saldırdığı yönündeki iddialar üzerine yaptığı açıklamada, olayın üzüntü verici olduğunu ancak kendisinin kimseye vurmadığını söyledi. Kavgalı kongrenin odağındaki isim konuştu

  • Ege Postası
  • 10.01.2018 - 13:23

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Atkıyı açan şahsı tanımadığını, kongrede gerginlik çıkmaması adına şahsı salondan dışarı çıkarmaya çalıştığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Ozan Çelik adlı kişinin arkasında birilerinin olduğunu, durumun provokasyon olduğunu, bazı duyumlar alsa da emin olmadan birşey söylemeyeceğini, kimseyi zan altında bırakmak istemediğini dile getirerek, kimseye vurmadığını belirtti.

BEN KİMSEYE VURMADIM, BÖYLE BİR ŞEY, BÖYLE BİR TERBİYESİZLİK OLUR M? ÇEKİP ATTIM...

Aksünger, “Ben kimseye vurmadım da zaten. Böyle bir şey olur m? Böyle bir terbiyesizlik olur m? Çekip attım karga tulumba yani. O alanın dışına çıkarmaya çalıştık sonuçta. Konu bu. Bunun dışındaki söylenen herşey tamamen provokasyon ve iç çekişmeye yönelik, kendi kişisel kavgasını vermeye çalışan insanların yaptıkları işlerdir yani.”

ÖNCEDEN TEZGAHLANDIĞINI VE BİRİLERİNİN ARKASINDA OLDUĞUNU SÖYLÜYORLAR AMA...

Olayın üzüntü verici olduğunu,  bu tür durumlarla anılmak istemediğini tekrarlayan Erdal Aksünger, olayın daha önceden planlandığına inandığını dile getirdi:

“Üzüntü verici sadece o kadar. Bu tür şeylerle anılmak istemem. Bugüne kadar parti içi siyaset çekişmelerinde de olmadım. Partiye ve ülkemize dair, iktidarın yaptıklarına dair işlerle uğraşıyorum. Üzgünüm yani. Bu tip şeylerle anılmak istemem. İzmir gibi bir yerde Alevilik-Sünnilik üzerinden propaganda yapılması abes. Böyle bir yazı yazılması ve birilerinin bunu daha önceden insanlar söylüyor, arkadaşı tanımıyorum bile,daha önceden tezgahlandığını ve birilerinin de arkasında olduğunu söylüyorlar. Ama şahsımla ilgili değil tabi. Orada çekişmeye alet edilen bir konu.”

OLAY TACETTİN BAYIR’IN ÜZERİNE DE KALABİLİRDİ, ONA BİRİNİN VURMA DURUMUNU SEZİNLEDİM VE...

“Sonuçta bir yarış var. Aynı şey Deniz Yücel’e de yapılsaydı aynı tepkiyi göstermemiz lazımdı” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, müdahale etmemesi durumunda Alevi kimliğine sahip olmayan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın ‘Alevilere müdahale etmeye çalışan milletvekili’ gibi gösterilmeye çalışılacağını anlatarak, Bayır’ı korumaya da çalıştığını belirtti:

“Tacettin Bey alacaktı zaten o arada birisi daha girince araya, oradan çekmeye gidiyordu yani, ben de bekledim önce. Bir sürü korumalar var iken Tacettin Bey’in gitmesi, Tacettin Bey’in üzerine de kalabilirdi. Aleviler haklarını arıyorlar diye bir tezgah. Böyle bir durum da yok. Sonradan İl Başkan Adayı Utku Bey'in açıklamasını da izledim. Dili sürçmüş bir konuyla ilgili. Onu da herkes biliyor zaten böyle bir iddianın olmayacağı konusunda. Daha sonrasında Tacettin Bey’e arkadan birisinin vurma gibi bir durum olduğunu sezinledim, hiç kimse de müdahale etmiyor, korumalar da müdahale etmiyor.  O arkadaşları tanımıyorum zaten. Bu tür şeylerin olmaması lazım. Yazık. CHP kongresinde böyle bir şeyin yapılması hoş değil. Ancak benim hiçbirisine karşı ne garezim var ne öyle bu arkadaşların hiçbirisiyle siyasi çekişmemiz de yok. Ben partililerimle ilgili öyle şeyleri zaten hayatta yapmam.”

YAZIK YANİ, ÜZÜNTÜ VERİCİ, ÇOK TEHLİKELİ VE YANLIŞ

Parti olarak kendisi dahil her partilinin iktidarın eylemlerine karşı mücadele etmesi gerektiğini, iç çekişmelerle kaybedecek zaman olmadığını vurgulayan Erdal Aksünger, Alevilik ya da sünnilik ya da etnik kimlik üzerinden siyaset yapılmaya çalışılmasının tehlikeli olduğu uyarısında bulunarak, bu duruma neden olanları kınadığını ve böyle şeylere müsaade etmeyeceğini sözlerine ekledi:

“Bizim işimiz gücümüz AKP ile uğraşmak olmalı. İktidarın yaptığı işlerle uğraşmak lazım. Gündemi getirip bunun üzerinden tartışmaya çalışıyor herkes. Yazık yani. Üzüntü verici. Benim şahsımla ilgili değil iç çekişmelerle ilgili yapılmış bir şey o. Çok tehlikeli ve yanlış. Hele İzmir gibi bir yerde böyle bir şey yok. Bu tarafta da onun aksini söyleyen, pankart asmaya çalışan var. Anlamadım yani. Niye böyle yapılıyo? Yakışmıyor. Kınıyorum hepsini de. Ayıptır.”

ALEVİ ÖRGÜTLERİ ORADA NEYİN NE OLDUĞUNU İYİ BİLİRLER

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, kendisi de Alevi kimlikli bir siyasi olarak Alevi örgütlerinin ve Alevilerin sorunlarının çözümünde her zaman aktif olduğunu dile getirerek, açıklamalarını sonlandırdı:

“Alevi örgütleri bu konularda neyin ne olduğunu iyi bilirler orada. İzmir gibi bir yerde böyle bir çatışma olmadığını, parti içinde de olmadığını bilirler. Hepsi de benim çok yakın dostlarım zaten Alevi örgütlerinin hepsi. Her zaman da yanlarında yeraldım bugüne kadar. İbadethaneler, cemevleri gibi konularda da. Bunu husumete döndürüp parti içi iktidar savaşına döndürmek yanlıştır. Kimse böyle şeylere tenezzül etmesin. O platform, hak arama yeri değil.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.