Dolar 32,3690
%0.16
Euro 34,9608
%-0.3
Altın 2.325,360
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kavalar hedefini açıkladı

Kavalar hedefini açıkladı

Birol Soylu’nun sunduğu Onuncu Köy Programı’na katılan CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, gündeme ve CHP İzmir İl Kongresi öncesi devam eden sürece yönelik değerlendirmelerde bulundu. Son kongrede Adnan Hocaoğlu ile yarışan ve yeniden ilçe başkanı seçilen Nevzat Kavalar, il başkanlığı için aday olmayacağını ancak milletvekilliğini düşündüğünü açıkladı. Onuncu Köy'de çarpıcı değerlendirmeler

  • Ege Postası
  • 29.12.2017 - 12:38

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Birol Soylu’nun programına konuk olan CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, partisinin örgütünün de destek vermesi durumunda ön seçime girerek Milletvekili adayı olacağını söyledi.

MİLLETVEKİLLİĞİ ADAYLIĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Başkan Kavalar, milletvekili olma talebini, “Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde benim bir hedefim var. Milletvekilliği adaylığını düşünüyorum. Ön seçime girip örgüt destek verirse, emek en yüce değerdir, beşinci dönem ilçe başkanlığı görevini yürütüyorum, minnettar kalırız. Olmazsa da küsmem olmaz benim hiçbir zaman” sözleriyle dile getirdi.

DAHA ÖNCE DE ADAYLIKLARIM OLDU, OLMADI ERTESİ GÜN GİDİP NASIL YARDIMCI OLURUZ DİYE ÇALIŞTIK

Daha önce de adaylıkları olduğunu ancak olmayınca ne kırgınlık ne de küskünlük içine girmediğini, çalışmaya devam ettiğini söyleyen CHP Bornova İlçe Başkanı Kavalar,

“İlçe başkanlığı görevini üstlendim. Önümüzde 2018 yılında seçim gözükmüyor. Bu süreci yönetim, örgüt ile uyumlu götüreceğiz.  Bin 128 kadınımız kadın kolları seçiminde oy kullandı. AKP’nin tepesine yumruğumuzu indireceğiz. Çok iyi çalışarak seçimlerde başta Bornova olmak üzere 30 ilçemizde CHP’li belediye başkanlarını taşıyacağız. Daha önce de adaylıklarım oldu. Olmadı ertesi gün arkadaşlarımıza nasıl yardımcı oluruz diye önümüzü ilikleyip hep beraber çalıştık. Çalışarak başaracağız. Çalışmadan olmaz. 81 aday içerisinden 11’inci çıkmıştım ön seçimde, çok az çalışmama karşın. Örgütümüz o takdiri gösterdi. Üç kontenjan gelince 14’üncü sıraya kaydım. 13’üncü sıradaydım ama her an çalıştık” diye konuştu.

MİLLETVEKİLLİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN ASLA İL BAŞKANLIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

Milletvekili adayı olmayı düşündüğü için CHP İzmir İl Başkanlığı’nı düşünmediğini kaydeden Nevzat Kavalar, “Ben kesinlikle bu görevi düşünmüyorum. Kesinlikle milletvekilliğini düşündüğüm için asla il başkanlığını düşünmüyorum. O görevi bırakmak doğru olmaz. Cumhurbaşkanlığı seçimini her şeyden çok önemsiyorum. Seçilecek kişi ülkeyi parlamenter sisteme döndürecek tekrar. Tabiî ki hayır cephesiyle birlikte yapacağız. Ama bunu başaracağız. Elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. 16 Nisan’daki hayır oyları YSK tarafından evet’e dönüştürüldü. Atı alan Üsküdar’ı geçmedi. Hayır oylarını alıp evet’e dönüştürdüler. Bizim yüzde 60 almamız lazım hayır cephesi olarak. Bu kez oyları çaldırtmayacağız” taahhüdünde bulundu.

AZİZ BAŞKAN, BÜYÜĞÜMÜZ, ABİMİZ VE…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ilçe başkanları, belediye başkanları ve milletvekilleriyle yaptığı görüşmeler yapmasından rahatsızlık duymadığını da kaydeden CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, bu konudaki görüşlerini ise şu şekilde açıkladı:

“Aziz Başkanımız bizi çağırdı. Büyüğümüz, abimiz. Kafasında –onu iyi tanıyan biriyim, birlikte de görev yaptık-en ufak bir şey bir isim yok. Sadece örgütün dağılmadan derlenip toparlanıp bir noktada buluşabilir miyiz çalışması bu. Bu çalışmadan, ‘Aziz Başkan kendine yakın birini mi çıkarmak mı isteniyor'’ deniyor. Geçmişte yapılan hataların tekrarlanmasını istemiyorum dediği için. Büyük bir memnuniyetle gittik biz de. 30 ilçe başkanının 28 tanesi ordaydı. Düşüncelerimizi sordu. Arkadaşlar naparız, nasıl derleri? Önümüzde sıkıntılı dönemler var. Eğer Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerini erkene alırlarsa, yerel seçim olacak mı onu bilmiyoruz. KHK çıkarma yetkisine sahip seçilecek kişi. Yerel seçimleri zamanında yapıp da cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri erkene alınırsa, Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa, o zaman yerel seçim olur mu olmaz m? Bu çalışmaları Aziz Başkan yürütmesinin temelinde 2019 seçim süreci etkili. Örgütü toparlayacak, kucaklayacak, belediye başkanlarıyla milletvekilleriyle, örgütün tamamıyla uyumlu çalışacak bir arkadaşımızın bizler tarafından belirlenmesi noktasında bir çalışma yaptığını düşünüyorum. Arkadaşlarımızla Torbalı’da toplandık. Sonuç bildirgesi hazırladık. Kriterler var. İl başkanı olacak kişi görev süresi boyunca bir yere aday olmayacak, ne belediye başkanlığına ne milletvekilliğine. Altı ay sonra istifa etmeyecek. Görevini tam anlamıyla yapacak gibi.”

KARŞILIKLI SAYGI VE SEVGİ ÇERÇEVESİNDE ÇALIŞIYORUZ

İlçe Başkanı Kavalar, ilçe başkanı olarak bundan önceki iki yıl içerisinde de Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile uyum içinde çalıştığını, kendisinin belediye başkanının işine başkanın da kendisinin işine karışmaması gerektiğini vurgulayarak, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“2015 Kongresinde dedim ki ilçe başkanlığı adayıyım. Belediye başkanının işine karışmam. Belediye başkanlığı kendi görevini ilçe başkanı da ilçe başkanlığı görevini yapacak. Belediye başkanını yok sayarak her işine müdahale edersem, bürokratlara talimat verirsem, bu hoş olur m? Ben bunu yapmıyorum. Belediye başkanının başkanı da benim, örgütün başkanı da benim. Karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde çalışıyoruz. Onun abisiyim. Onlar bize emanet. Partimizi toplumda küçük düşürecek, partiye zarar verecek hiçbir davranışta bulunmamız mümkün değil. Belediye başkanı CHP’nin belediye başkanı benim başkanım. CHP bayrağının dikili kalmasını istiyorsak tüm söylemlerimize dikkat etmeliyiz. Bir şey varsa ben çağırırım kendisini gelir, konuşuruz, tartışırız, kapıyı kapatırız, sorun orada çözülür. Çok şükür o günden bu güne Olgun Bey ile iki yılı uyum içinde tamamladık. Bu tip uyumsuz davranışlar partiye zarar verir. İlçelerde seçimi kaybettiğimizde başımızı duvarlara vurmayalım. “

KIRGINLIK VE KÜSKÜNLÜKLERİ BİR KENARA BIRAKMALIYIZ

Başkan Nevzat Kavalar, CHP İzmir İl Örgütü’nün tamamladığı kongre süreci sonrasında partililer ya da başkanlık için birbirine rakip olanlar arasında kin, tartışma, kırgınlık ve küskünlük olmaması gerektiğini de vurgulayarak, sözlerini,

“CHP İl Örgütü’nün üyelerimizin tamamı bu ailenin birer ferdi olduğunu unutmayacak. Siyasette kin, nefret hele hele parti içinde bu tür şeylerin doğru olduğunu düşünmüyorum. Bugün beraber yol yürümediğinle yarın yol yürürsün. İktidara yürümek istiyorsak, hedefliyorsak bu böyle olmalı. 30 ilçe ve büyükşehiri de almayı hedefliyorsak parti içindeki kırgınlık ve küskünlükleri  bir kenara bırakmalıyız. Dün olmaz bugün olur. CHP üyesi arkadaşlarımız birbirine hasım değil hısım. Akrabayız. Bizim bir bağımız var. CHP çatısı CHP ailesinin tüm fertlerini kapsıyor. Kapım her zaman ardına kadar açık. Kapımız hiç kapalı olmaz. Çok özel bir şey konuşacağım derse vatandaşımız ya da partili arkadaşımız ancak öyle kapanır. Biz kapıları kapatırsak o zaman küstürürüz. Biz ilçe başkanları bu görevi üstlendiysek bunu da dikkatlice uygulamamız gerekiyor” şeklinde tamamladı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.