Dolar 32,5494
%0.11
Euro 34,8894
%0.65
Altın 2.430,540
%-0.09
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kavaklı'ya 'Ege Üniversitesi Hizmet Ödülü'

Kavaklı'ya 'Ege Üniversitesi Hizmet Ödülü'

Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi emekli öğretim üyesi ve Ege Ajans Haber Merkezi kurucusu Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı’ya iletişim ve sosyal bilimlere yaptığı katkılardan dolayı 'Ege Üniversitesi Hizmet Ödülü' verildi.

  • Ege Postası
  • 06.12.2017 - 12:04

Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı’nın ödülünü Senato toplantısında Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak verdi. Hizmet Ödülü, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde ilk defa bir öğretim üyesine verildi. Ödüle layık görülen Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, yıllarca verdiği emeklerin ardından ödüle layık görülmekten büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Törende konuşan Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, "Ulusal bir gazetenin 26 yıl yazı işleri müdürlüğünü sürdürmemin ardından üniversitede göreve başladım. Hani Özdemir Asaf’ın bir şiiri vardır ya ‘Tam başlarken bitti bilip gittiler... Dostlukları, umutları, silip gittiler. Bana bakıp, şimdi başka yerlerde… Başka şeyler vardır deyip gittiler.’ Bunun tam tersi oldu, üniversitemde ikinci ve çok sevdiğim mesleğe başladım. 25 yıl da burada görev yaptım. Yeni dostlarla, dostları arttırarak 51 yıllık tecrübe. 51 yıl dolu dolu, severek, her sabah koşarak işe gelmek suretiyle başladı ve bitti. Bu süre içerisinde üniversitemize hizmet etmek için elimden gelen gayreti sarf ettim. Bunun karşılığını da dostlukla sevgiyle insanların yüzlerindeki tebessümle aldım. Hiçbir emek boşa gitmedi. Bir dostluk nişanesi olarak bu ödülü ömrümün en muteber köşesinde saklayacağım. Hepinize çok teşekkür ederim. İkinci kez Allahaısmarladık" dedi.

Törende konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "Alanında öncü olan, birçok bilimsel çalışmaya imza atan, toplumun sorunlarına duyarsız kalmayan Oğuzhan hocamıza, üniversite adına, manevi anlamda, böyle bir ödülü vermeyi layık gördük. Hizmet Ödülü; ‘Sosyal Bilimler’ alanında ömrünü iletişim bilimine ve Türk basınının gelişmesine adayan, üniversite bünyesinde kurulmuş ilk haber ajansı olan ve diğerlerinin kurulmasına model oluşturan Ege Ajans’ın kurucusu olan, 2000’e yakın öğrencisinin basın sektöründe istihdamını sağlayan, gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk kampanyaları ile de toplumsal sorunların çözümüne katkı sağlamış olan İletişim Fakültesi emekli öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Adem Oğuzhan Kavaklı’ya Ege Üniversitesi Senatosu’nun 14 Kasım 2017 gün ve 14/6 sayılı kararı uyarınca ‘Ege Üniversitesi Hizmet Ödülü’ verilmesine oy birliği ile karar verilmiştir. Hocamıza bundan sonraki yaşantısında sağlık mutluluk ve esenlikler diliyorum" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.