Dolar 32,5611
%0.04
Euro 34,8933
%0.08
Altın 2.431,340
%0.05
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kavacık Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Kavacık Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen ve her yıl büyük ilgi gören Kavacık Üzüm Festivali,  söyleşi ve tiyatro oyunu ile başladı. Festival daha ilk günden yoğun ilgi gördü. 

  • Ege Postası
  • 25.09.2016 - 10:26

İZMİR - Dünyaca ünlü üzümü (Kavacık ENFES) ile adını her geçen gün daha da duyuran Kavacık Köyü'nde başlayan festival renkli görüntülere sahne oldu. Karabağlar Belediyesi tarafından gerçekleştirilip İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kavacık Köy Muhtarlığı tarafından desteklenen Kavacık Üzüm Festivali kapsamında Dr. Dilek Poyraz bir söyleşi gerçekleştirdi. 

Köylüleri bilinçlendirme söyleşisi

Mildiyö Hastalığı ve Mücadele Yöntemleri ile ilgili Bornova Zirai Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisi Dr.Dilek Poyraz’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşide hastalığın nelere sebep olduğu, ne gibi önlemler alınması gerektiği konusunda köyde yaşayanlara çeşitli yöntemler hakkında bilgiler verildi. Poyraz, bitkilerinde insanlar gibi hassas olduğunu belirterek bu hastalığın görüldüğü yerlerde ilaçlamanın zamanında yapılması, mücadelenin eş zamanlı olmasının, ilaca ve kullanılacak alete dikkat edilmesinin önemine değindi. Konuşmanın ardından Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Poyraz’a Ege Orman Vakfı ağaç sertifikası ve günün anısına bir hediye verdi. 

Köy meydanında tiyatro

Söyleşinin ardından tiyatro Kat-Art grubu üyeleri seyirlik köy oyununu Kavacık meydanında oynadı. Oyuna Kavacık halkı yoğun ilgi gösterirken.  oyunculara da Başkan Yardımcısı Hüseyin Hepşengünler tarafından Ege Orman Vakfı sertifikası verildi.  

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.