Dolar 32,3279
%0.24
Euro 35,0469
%-0.21
Altın 2.282,880
%0.23
Bist-100 8,98
%2.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Katil kapısını iki kez çaldı

Katil kapısını iki kez çaldı

İzmir’de, eşinin kuzeni Duygu Şen’i boğazından bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan İsmail B.’nin yargılanmasına devam edildi.

  • Ege Postası
  • 26.05.2017 - 16:59

Duruşmada konuşan sanık İsmail B., "Olay günü Duygu'nun evine 2 defa gittim. İlk gittiğimde kapı açılmadı. İkinci gittiğimde kapı açıldı. Kapıyı açan Duygu'ydu" dedi. 

Bornova ilçesinde, Ocak 2016 tarihinde, o dönemde evli olduğu eski eşinin kuzeni Duygu Şen’i öldürdüğü iddiasıyla yargılanan İsmail B., İzmir 7’nci Ağır Ceza Mahkemesinde bugün dokuzuncu kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, Duygu Şen’in kardeşi Abdi Ferhat Kırtaş, eşi Efe Şen, ailenin avukatı Deniz Ulu Köse Ceylan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Emine Şentüfekçi Tezcan, sanığın avukatı Ufuk Mansuroğlu ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri katıldı.

BOĞAZINDAN BIÇAĞI ÇIKARDIM
Tanık olarak Duygu Şen'in kayınpederi Ramadan Şen dinlendi. Sanığı olaydan bir gün önce oğullarına misafirliğe geldiğinde ilk defa gördüğünü söyleyen tanık Ramadan Şen, "Birinci katta oğlum Akın, ikinci katta oğlum Efe ve gelinim Duygu, üçüncü katta da ben ve eşim oturuyoruz. Eşim felçlidir yatalak benim de kulaklarım ağır işitir, olay günü bir şey duymadık. Bana oğlumdan telefon gelince eve gittiğimde gelinim yerde yatar vaziyetteydi. Gözleri açıktı, sağ olabilir diye müdahale etmek istedim. Boğazında bıçak vardı, onu çektim. Onu çektikten sonra yığıldım. Torunumun sesi ile kendime geldim" diye konuştu.

YİNE AÇMASA YAŞAYACAKTI
Olay günü hafif kirli sakallı olduğunu söyleyen sanık İsmail B., "Olay günü Duygu'nun evine 2 defa gittim. İlk gittiğimde kapı açılmadı. İkinci gittiğimde kapı açıldı. Kapıyı açan Duygu'ydu. İkinci kez eve doğru gittiğim de Duygu'nun kayınpederi Ramadan kapıdan dışarı çıkıyordu. Beni gördü ancak tanımamış olabilir. Gördüğümde aramızda yaklaşık 10 metre vardı, ben kafamı sallayarak selam verdim. Göz göze geldik ancak beni tanımamış olabilir" şeklinde konuştu. 

Duruşma savcısı, dinlenen tanık beyanına bir diyeceğinin olmadığına, dosyanın yeteri kadar aydınlandığını, gelmeyen tanıkların dinlenmemesini talep etti. Sanık avukatı Ufuk Mansuroğlu, "Dinletmek istediğimiz tanığımızın dinlenmesi gerekir. Çünkü yağma suçu ve haksız tahrik yönünden açıklayıcı beyanı olabilir" dedi. 
Mahkeme heyeti, gelmeyen tanıklardan vazgeçilmesine yönelik cumhuriyet savcısının talebinin sanığın savunma hakkının kısıtlanmaması açısından reddine karar verdi. 

Cumhuriyet savcısı, atılı suçun vasfı, mevcut delil durumu, kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların mevcudiyeti geriği sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti. Sanık tutukluluk talebi hakkında bir şey söylemezken sanık avukatı, tahliye taleplerinin olmadığını belirtti. Mahkeme heyeti kısa bir ara verdikten sonra, gelmeyen tanıkların bir sonraki duruşmaya hazır olması için yazı yazılmasına, sanık İsmail B.'nin tutukluluk halinin devamına karar verip eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı haziran ayına erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Çamdibi Semti 5126 Sokak’taki binanın ikinci katında oturan ve bir firmanın elektrik bölümünde çalışan Efe Şen, geçen yıl 4 Ocak’ta sabah saatlerinde işe gitti. Ailesiyle aynı binada oturan Efe Şen, öğleden sonra olaydan 4 ay önce evlendiği eşi Duygu Şen’i cep telefonundan aradı. Eşinin telefonuna cevap vermemesi üzerine girilen dairede, Duygu Şen boğazından bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Genç kadının yakın çevresini mercek altına alan polis, bir gece önce yemeğe gelen Duygu Şen’in çocukluk arkadaşlarını sorguladı. Şen’in kuzeni öğretmen Özge Aracı’nın eşi 26 yaşındaki İsmail B. poliste çelişkili ifadeler verdi. Çapraz sorguya alınan İsmail B., Duygu Şen’i öldürdüğünü itiraf etti. Adliyeye sevk edilen İsmail B., tutuklanırken hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanığın eşi Özge Aracı, olayın ortaya çıkmasının ardından sanık olan eşinden boşanmıştı. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.