Dolar 32,3469
%0.3
Euro 35,1453
%0.07
Altın 2.301,620
%1.06
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kart borcu yapılandırmasında faiz oranı belli oldu

Kart borcu yapılandırmasında faiz oranı belli oldu

Kredi kartı borcunu ödemekte güçlük çekenlere yönelik yeni bir imkan getiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Vatandaşımız hangi bankaya kredi kartı borcu olursa olsun Ziraat Bankası'ndan alacağı krediyle borcunu kapatacak' dedi. Kredi kartı borç yapılandırmasında faiz 24 aya kadar yüzde 1.10, 60 aya kadar yüzde 1.20 olacak.

  • Ege Postası
  • 08.01.2019 - 14:51

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yeni düzenlemeler hakkında açıklamalar yaptı. 

Kredi kartı borcunu ödemekte güçlük çeken vatandaşlara mevcut borçlarını daha kolay ödeyebilmeleri için yeni bir imkan getiriliyor.

KART BORÇLARI TEK ÇATIDA TOPLANACAK

Ziraat Bankası aracılığıyla ödeme güçlüğü yaşayan vatandaşların kredi kartı borçları tek bir çatı altında toplanacak.

FAİZ ORANLARI BELLİ OLDU 

Vatandaşın hangi bankaya kredi kartı borcu olursa olsun Ziraat Bankası'ndan alınacak bu krediyle borçlar kapatılacak. Kredi kartı borç yapılandırmasında faiz 24 aya kadar yüzde 1 10, 60 aya kadar yüzde 1.20 olacak. 31 Aralık 2018'e kadar olan kredi kartı ve nakit avans borçları yapılandırılacak. 

ZİRAAT BANKASI'NDAN AÇIKLAMA 

Ziraat Bankası kredi kartı borçlularına 24 aya kadar aylık yüzde 1.10, 60 aya kadar ise, yüzde 1.20 faiz oranıyla "birleştiren ihtiyaç kredisi" sunacak.

Bankadan yapılan yazılı açıklamada, uygulamanın Ziraat Bankası'na kredi kartı borcu bulunan müşterilerin yanı sıra diğer bankalara kredi kartı borcu bulunan ve ödeme güçlüğü çekenleri de kapsayacağı belirtildi.

Açıklamada söz konusu ürün ile Ziraat Bankası müşterilerinin ve diğer banka müşterilerinin borçluluk düzeylerinin dengelenmesi, finansal yapılarının daha sağlıklı ve yönetilebilir hale getirilmesinin amaçlandığı ifade edildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.