Dolar 32,5625
%0.07
Euro 34,9858
%0.45
Altın 2.421,060
%-0.09
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyakalılar ‘Yeni Hayat’la buluştu

Karşıyakalılar ‘Yeni Hayat’la buluştu

Gazeteci ve Belgesel Yapımcısı Tuluhan Tekelioğlu, organ nakli olduktan sonra yeniden yaşama tutunanların hikayelerini anlattığı ‘Yeni Hayat’ belgeseliyle Karşıyaka’ya konuk oldu. Gösterimin ardından, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile birlikte yaklaşık 200 Karşıyakalı organ bağışı yaparak Tekelioğlu’nun başlattığı kampanyaya destek verdi. Rekor İzmir'de kırıldı

  • Ege Postası
  • 08.11.2017 - 10:35

Gazeteci-Belgesel Yapımcısı Tuluhan Tekelioğlu’nun hazırladığı ve Türkiye’nin ilk organ nakli belgeseli olan ‘Yeni Hayat’, Çarşı Kültür Merkezi’nde izleyicilerle buluştu. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın ev sahipliğindeki etkinliğe; Tekelioğlu ile birlikte Eski Bakan Yaşar Okuyan, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Birgül Çağrı, İzmirli Sanatçı Ege, Medical Park İzmir Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Zafer Beken, Genel Cerrahi Klinik Şefi Karaciğer ve Böbrek Nakli Sorumlusu Prof. Dr. Ethem Murat Sözbilen ve Başhekim Yardımcısı Dr. Zeki Hozer de katıldı.

200 KARŞIYAKALI ÖRNEK OLDU 

Gerçek kişilerin nakil öncesi, nakil anı ve sonrasındaki yaşamlarını konu alan 40 dakikalık belgesel ilgiyle izlendi. Etkinlikte, Tuluhan Tekelioğlu’nun başlattığı kampanya kapsamında organ bağışı standı da açıldı.

Yaklaşık 200 kişiyle birlikte organ bağışı yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Her bir yurttaşımızın sorumluluk bilinci içerisinde organ bağışında bulunması çok anlamlı ve önemlidir. Bu anlamda Karşıyakalılara çok güveniyorum. Türkiye’de ilk kez organ nakli belgeseli çeken, Cumhuriyet kadını Tuluhan Tekelioğlu’na sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

HİKAYELERİNİ PAYLAŞTILAR

Eski Bakan Yaşar Okuyan “Ocak ayında karaciğer ile ilgili önemli ve zor bir ameliyat geçirdim. Yaklaşık 2.5 yıldır organ nakli için sıradaydık. Ben 28 sene önce organlarımı bağışlamıştım. Ama benim de ihtiyacım olabileceği hiç aklıma gelmemişti. Bir gün sizin de bu durumda olmayacağınızı kimse garanti edemez. Kendimizi düşünelim, kendimiz için organlarımızı bağışlayalım” dedi.

Kaymakam Sadettin Yücel “Temenni ederiz ki hayatın hiçbir aşamasında sağlık sorunlarıyla, bu tür ciddi problemlerle karşı karşıya kalmayalım. Ama kalanları da kendi halinde bırakmayalım” diyerek organ bağışı çağrısı yaptı.

Kendisi de karaciğer nakli ile yaşama tutunan Medical Park İzmir Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Zafer Beken “2005 yılında İzmir’e organ nakli olmak için geldim; burada yeni yaşamıma başladım. Kendisi veya yakınlarından birinin başına geldiği zaman insan bu konuyu çok daha iyi kavrayabiliyor. Organlarınızı bağışladığınız zaman bunu mutlaka ailenize de vasiyet edin. Gerçek anlamda beyin ölümü olduğunda ancak yakınlarınızın izni ile organlar alınabiliyor” diye konuştu.

REKOR İZMİR'DE KIRILDI 

Tuluhan Tekelioğlu ise “Ben 2013 yılında Gezi eylemleri sonrasında işsiz bırakılan yaklaşık 10 bin gazeteciden biriyim. O sene bir kötü olay daha oldu, babam kalp rahatsızlığı sonucu ölümden döndü. Bir ay hastanede babama refakat ederken, organ nakli merkezinde yaşananlara, büyük acı ve dramlara da tanıklık ettim. Ve bu belgeseli çekmeye karar verdim. Bununla kalmayıp Türkiye’nin her yerine tek tek gittim, organ bağışı çağrısı yaptım. Ama İzmir’i sona bıraktım. Çünkü İzmir; özgürlüğün, medeniyetin ve cesaretin başkentidir. Hiç kolay değil, 3 yılda sadece 567 organ bağışçısı toplamıştık. Ama bu güzel kentte bin rakamına ulaşmayı başardık. Destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Medical Park İzmir Hastanesi Genel Cerrahi Klinik Şefi Karaciğer ve Böbrek Nakli Sorumlusu Prof. Dr. Ethem Murat Sözbilen de tecrübelerini paylaştı, organ bağışı çağrısı yaptı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.