Dolar 32,5342
%-0.02
Euro 34,9602
%0.38
Altın 2.429,440
%0.26
Bist-100 9.708,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyakalı taraftarlardan tepki hazırlığı

Karşıyakalı taraftarlardan tepki hazırlığı

Karşıyaka'nın 2'nci Lig'e düşmesinin kesinleşmesinin ardından sosyal medyada örgütlenen taraftarlar, "Karşıyaka'nın amatör kümeye düşmesine izin vermeyeceğiz" sloganıyla mevcut tabloyu protesto etmeye hazırlanıyor.

  • Ege Postası
  • 05.05.2016 - 14:56
Atatürk'ün armasında ay- yıldız taşıma izni verdiği 3 kulüpten biri olan kulüplerine sahip çıkmak amacıyla kentin tüm dinamiklerini harekete geçirmeyi hedefleyen taraftarlar, ilk eylemi 10 Mayıs Salı günü saat 20.00'de Karşıyaka Belediyesi önünde yapacak. Taraftarlar, belediye meclisi toplantısı esnasında bina önüne giderek tepkilerini gösterecek.

Yeşil kırmızılılar, protesto gösterisinde beraberlerinde getirecekleri atkıları belediye binasının çeşitli noktalarına asacaklar. Kulübe uzak kalmakla eleştirdikleri Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'dan Zübeyde Hanım'ın isminin verilmesini istedikleri yeni stadın inşaatına engel olmamasını talep eden taraftarlar, Akpınar'ın Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'yla görüşüp stada karşı açılan davaları geri çektirmesini isteyecek. Karşıyakalılar, benzer eylemleri Büyükşehir Belediyesi, Ankara'da CHP Genel Merkezi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı önünde de yapmayı planlıyor.

KULÜPTEN KARŞI DAVA
Karşıyaka yönetimi, mahkeme kararıyla durdurulan 15 bin kişilik yeni stat inşaatına karşı açılan davalara müdahil olmayı sürdürüyor. Başkan Fatih Diniz, Yalçın Temizocak'ın Yalı'daki İlçe Stadı arazisine yapılacak statla ilgili İzmir 4'üncü İdare Mahkemesi'ne açtığı davaya müdahil oldu. Mahkemeye verdiği dilekçede yasal itiraz süresi geçtikten sonra açılan davanın reddini talep eden Başkan Diniz, arazinin önceden de spor tesisi olarak kullanıldığını, stadın yenilenmesinde kamu yararı bulunduğunu belirtti. Yönetim, Ankara 18'inci İdare Mahkemesi'nin stat ihalesiyle ilgili iptal kararıyla ilgili kulüp, Toplu Konut İdaresi ve Spor Bakanlığı'nın Danıştay'a yaptığı itirazdan da kısa süre içinde olumlu sonuç çıkmasını bekliyor.

KOVALCHUK GİTTİ
PTT 1'inci Lig'den düşen Karşıyaka'da statü gereği gelecek sezon 2'nci Lig'de forma giyemeyecek yabancılar ayrılmaya başladı. Diz bağlarında sakatlık da bulunan Ukraynalı Kovalchuk, yönetimden izin isteyerek ülkesine döndü. Daha önce kadrodan elenen Tisdell'in sözleşmesini feshetmek için pazarlıklar sürüyor. Necati, Çağlar ve Tisdell'in yanı sıra sakatlığı yüzünden izin isteyen Ömer Can'ın ayrıldığı Karşıyaka'da mevcut kadrodan Can, Mustafa Aşan ve altyapıdan gençler hariç tüm futbolcular, 31 Mayıs'ta serbest kalacak. Transfer yasaklısı Karşıyaka, 15 Mayıs'taki olağanüstü kongre sonrası takımda kalması istenen futbolcularla yeni sözleşme yapmak için elini çabuk tutmak zorunda. Teknik Direktör Soner Tolungüç de kulüpteki gelişmeleri bekliyor. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.