Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'ya yeni meydan geliyor

Karşıyaka'ya yeni meydan geliyor

Karşıyaka Belediyesi, Bostanlı’da Suat Taşer Tiyatrosu'nun yan tarafında yer alan Güzel Sanatlar Parkı'nı, meydan olarak düzenliyor. Yeni meydanın yapımının 90 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor.

  • Ege Postası
  • 20.09.2020 - 13:09

Karşıyaka Belediyesi, Bostanlı’da Suat Taşer Tiyatrosu'nun yan tarafında yer alan Güzel Sanatlar Parkı'nı, meydan olarak düzenliyor. Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından projesi yapılan park, halkın daha kolay ve etkin kullanımına uygun bir hale getirilecek. 90 gün içerisinde tamamlanması planlanan projenin, ilçedeki meydan eksikliğini de gidermesi hedefleniyor.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, "Özellikle Covid-19 pandemisiyle beraber vatandaşın açık havaya ve alanlara olan ihtiyacı arttı. Biz de projemizi pandemi koşullarını da göz önünde bulundurarak hazırladık. Amacımız, böyle geniş ve merkezi bir alanı, halkın daha çok ve verimli şekilde kullanacağı bir hale getirmek. Meydanda halkımızın oturacağı alanları da sosyal mesafe kurallarına göre ayarlamaya çalıştık. Bir aksilik olmazsa düzenlemeyi üç ay içerisinde tamamlanmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Kentsel Tasarım Müdürlüğü yetkilileri de tören, kutlama gibi faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği, performans alanı olarak da kullanılabilecek meydanın, sonrasında açık hava sineması, dans gösteri merkezi ve etkinlik alanları da eklenerek zenginleştirilebileceği ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.