Dolar 32,3666
%0.15
Euro 34,9429
%-0.35
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,12
%0.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'ya 2 merkez daha

Karşıyaka'ya 2 merkez daha

Karşıyaka’nın “Gizli Kahramanları” kadınlar 2 merkeze daha kavuşuyor. Göreve geldiği günden itibaren, Karşıyakalı kadınları 6 Kadın Danışma Merkezi çatısı altında toplayan Belediye başkanı Cevat Durak, sayıyı 10’na çıkarmak için kolları sıvadı. Bahçelievler ve Demirköprü’de yapılacak yeni Kadın Danışma Merkezleri ile sayı 8’e ulaşırken, Nergis Kadın Danışma Merkezi içinse yeni bina yapılacak.

  • Ege Postası
  • 11.08.2013 - 11:53
İZMİR- Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın “Gizli Kahramanlarım” olarak nitelendirdiği Kadın Danışma Merkezlerindeki binlerce gönüllü kadının başarıları, bu merkezlere olan ilgiyi de arttırdı. 6 Kadın Danışma Merkezi’nin bulunduğu mahallelerin dışında, diğer mahallelerden çok fazla talep geldiğini belirten Başkan Durak, “Kadın Danışma Merkezlerimizde gönüllü kadınlarımızın, ihtiyaç sahibi hem cinsleri için yaptıkları çalışmalar olsun, kendi kişisel gelişimlerine dönük çalışmaları olsun, diğer mahallerdeki kadınlarımız tarafından imrenilerek izleniyordu. Kendi mahallelerine de Kadın Danışma Merkezi taleplerini beni gördükleri her yerde dile getiriyorlardı. Biz de, onların bu taleplerini yeri getirebilmek için yeni çalışıyoruz. 2 mahallemizi en kısa sürede yeni merkezleriyle buluşturacağız” dedi.

Karşıyaka Belediyesi tarafından, gelen talepler doğrultusunda, Demirköprü ve Bahçelievler’de yaptırılacak yeni Kadın Danışma Merkezleri, toplantı salonları, avukat, psikolog ve yönetim odalarından oluşacak. Her iki Kadın Danışma Merkezi binasında aynı zamanda, muhtarlıkta bulunacak. Hali hazırda faaliyetini devam ettirmekte olan Nergis Kadın Danışma Merkezi içinse, 6018 Sokak’ta, daha geniş bir bina yapılacak.

Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı olarak faaliyet göstermekte olan Bostanlı, Nergis, Cumhuriyet, Alaybey, Yalı ve Mustafa Kemal Mahallesi Kadın Danışma Merkezleri’nde binlerce kadın gönüllü olarak faaliyet gösteriyor. Kadınların sosyal yaşamda “birey” olabilme mücadelelerine destek veren bu merkezlerde, meslek edindirme ve hobi kurslarının yanı sıra, panel ve seminerlerle de eğitim çalışmaları yapılmakta. Kurslarla becerilerini geliştiren kadınlar, üretime katılarak, aile bütçelerine katkı sağlarken, düzenledikleri kermes ve çaylarla ise, ihtiyaç sahibi hemcinsleri için de umut oluyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.