Dolar 32,3787
%0.19
Euro 35,0430
%-0.06
Altın 2.325,750
%0.23
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Stadı'nda belediyelere by-pass

Karşıyaka Stadı'nda belediyelere by-pass

İzmir'de uzun süredir krize yol açan şehir statlarıyla ilgili olarak merkezi hükümetten flaş bir hamle geldi. İhalesi gerçekleşen Karşıyaka Stadı için yerel idarenin tüm karşıt görüşlerine rağmen bakanlık özel plan çalışması yaptı. Karşıyaka Stadı'nda belediyelere by-pass

  • Ege Postası
  • 21.07.2017 - 16:01

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karşıyaka'da yaşanan stat çıkmazını çözmek üzere harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yalı'daki stat arazisine özel imar çalışması yaptı.

STAT İÇİN BAKANLIKTAN BELEDİYELERE BY-PASS

Bakanlık tarafından bugün itibariyle askıya çıkartılan yeni stat planları toplam 30 gün süresince itiraz, öneri ve görüşlere açık olacak. Geçmişte Karşıyaka Belediyesi tarafından meclis kararıyla reddedilen ve hem İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, hem de ilçe belediyesinin yoğunluk ve trafik gibi gerekçelerle şerh koyduğu plan değişikliği de böylece gerçekleşmiş oldu.

STADIN ÖNÜNDE ENGEL KALMADI

Geçmişte gelen itirazlara rağmen stat yapım işini hızlandırmak isteyen bakanlığın bu hamlesiyle birlikte yeni Karşıyaka Stadı'nın da önü açıldı. Yalı'da toplam 4 bin metrekare araziye yapılacak yeni butik stat için herhangi bir hukuki engel kalmazken, önümüzdeki günlerde tesisin inşaatına başlanması bekleniyor.

İLK İHALE İPTAL EDİLMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere, önceki yıllarda temeli atılan stada dair İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı davalarda imar planda gereken değişiklikler ve stat arazileri için kamulaştırmalar yapılmadığı için mahkeme projenin ihalesini tümden iptal etmişti. Karşıyaka Belediyesi'nin kendisine ait araziyi Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bedelsiz olarak devrettiği Yalı Stadı için önceki aylarda ikinci kez ihaleye çıkılmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.