Dolar 32,5977
%0.38
Euro 34,8339
%0.29
Altın 2.496,930
%0.5
Bist-100 9.457,00
%-0.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Sahnesi açıldı

Karşıyaka Sahnesi açıldı

İzmir'de Devlet Tiyatroları Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi coşkulu bir törenle sanatseverlerle buluştu.

  • Ege Postası
  • 22.03.2019 - 13:52

Musahipzade Celal’in yazdığı ve Metin Oyman’ın yönettiği 'Kaşıkçılar' adlı müzikli oyun öncesinde Karşıyaka Belediye Bandosu'nun mini konserinden sonra Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt,  Edebi Kurul Başkanı Bozkurt Kuruç, Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcıları Ahmet Nuri Ekici ve Turan Erdeğer, İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Ulukut, İzmir Devlet Tiyatrosu Müdür Yardımcıları Ali İhsan Tercan, Hakan Eroğlu ve Serdar Kamalıoğlu, Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Hamdi Süha Barlak ve oyunun yönetmeni Metin Oyman, Karşıyaka Sahnesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Sonrasında kokteyle geçilen gecede protokolden ve sanat dünyasından davetliler yer aldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın eşi Dr. Zehra Akpınar, Prof. Dr. Hülya Nutku, Prof. Dr. Murat Tuncay da açılışa katıldı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt; Devlet Tiyatroları olarak İzmir’de Bornova Bozkurt Kuruç Sahnesi, Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi ve Adana’da 27 Mart’ta açılışı yapılacak olan Sabancı Oda Tiyatrosu ile birlikte 1 ayda üç sahne açmış olacaklarını ifade etti. İzmir seyircisini sahnelerine kavuşturmuş olmaktan ötürü çok mutlu olduğunu söyledi. İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Ulukut, "Binaların açılışında bizlerden desteğini esirgemeyen başta Kültür ve Turizm Bakanlığına, Genel Müdürümüz Sayın Mustafa Kurt’a, Genel Müdür Yardımcılarımıza ve gece gündüz demeden çalışan İzmir Devlet Tiyatrosu personeline sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Biliyorum ki bu salonda sizlerin alkışları hiçbir zaman susmayacak ve perdelerimiz sonsuza kadar açık kalacak" dedi.

Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi'nin açılış oyunu Kaşıkçılar, izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi ve coşkuyla ayakta alkışlandı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.